15. kolo KSM-V, 27.- 29. 1. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Veverská Bítýška - BK Zubři Bystřice n. P. 4:3 (0:1;1:0;3:2)

Branky Píša 2, Hajný, Slanina, asistence Hrbáček 3, Slanina, Sokolovský - Novák 2, Mach, asistence Novák, Mráz, Marek Svoboda, vyloučení 5:2, využití 0:0, rozhodčí Dostál, Marek, Roupec, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Domácí nastoupili s odhodláním napravit dosavadní neúspěšnou bilanci vzájemných utkání této sezóny (6:10, 3:6). Hrál se pěkný hokej, ve kterém 40 minut kralovali obrany a gólmani, i když šance byly na obou stranách. V závěrečné třetině se domácí mezi 42. a 46. minutou třikrát po sobě trefili do černého a odskočili do vedení 4:1. Tento stav trval až do posledních šedesáti vteřin, kdy hosté nejprve využili přesilovku pět na tři a poté zužitkovali i hru v power - play. Jejich snížení na rozdíl jediné branky ale přišlo až šest sekund před závěrečnou sirénou a tak se domácí mohli radovat z tentokrát určitě zaslouženého vítězství.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B - 1:3 (0:1;1:0;0:2)

Branky Kapusta, asistence Vrána, Libor Střecha - Dačev, Budín, David Komínek, asistence David Komínek, Budín, Špatný, vyloučení 4:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 45:40, rozhodčí Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý, 20 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Ve vyrovnaném utkání dvou týmů z konce tabulky byli úspěšnější hosté z Bíteše. Pomohla jim k tomu hlavně lepší střelecká muška, díky níž si z Meziříčí odvezli všechny tři body. Do vedení se dostali v sedmé minutě, kdy chybu v rozehrávce domácích dokonale využil Dačev. Hráčům domácího béčka se podařilo vyrovnat až ve 28. minutě. Po vypršení jejich přesilovky se dokázali udržet v útočném pásmu a Kapusta, po přihrávkách Vrány a Libora Střechy, srovnal na 1:1. Do konce prostřední části se skóre zápasu už nezměnilo, i když měla obě mužstva ještě po třech výhodách hry v početní převaze. Ve třetí minutě poslední třetiny dává Budín po přihrávce Davida Komínka na 1:2. Domácí hokejisté se pak začali více tlačit před bránu svého soupeře. Hráči Spartaku ale dobře bránili a nepouštěli meziříčské do větších šancí. A co prošlo až k Loukotovi, tak to výborně chytající gólman Bíteše zlikvidoval. Místo vyrovnání tak padl ještě jeden gól do domácí brány. Půl minuty před koncem potvrdil vítězství hostí David Komínek, jemuž asistovali Budín a Špatný.

TJ Náměšť n. O. - HC Zastávka 4:6 (0:1;0:2;4:3)

Branky Tóth, Doležal, Kejda, Bauer, asistence Strnad 2, Krčál E., Pálka, Vysloužil, Růžička – Mikule 2, Stromecký 2, Šedý, Sedláček, asistence Stromecký 2, Šedý, Mikule, Brekke, vyloučení 4:10, navíc domácí 5 minut + 20 minut OK, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Berger, 160 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání bylo v první třetině vyrovnané, i když domácí měli více šancí, jenže je vždy vychytal brankář hostí. Domácím se nedařilo, snažili se, ale chyběla lehkost a souhra, která mužstvo provázela v předchozích zápasech. Šťastnější byli hosté, když v 19. minutě skóroval Stromecký. Druhá třetina byla stejná jako první - domácí se snažili, ale byl to pro ně zkrátka den blbec. Kombinace se nedařily, vázla souhra a k tomu výborný brankář hostí Jiří Vybíral. Hosté těžili z chyb, které logicky vycházely z přemíry snahy, což potrestal Mikule. Ve 34. minutě po chybě domácího brankáře Aleše Sázavského hosté další brankou zvýšili na 3:0 a to už začínalo být s domácím týmem na pováženou. Do třetí třetiny nastoupil v domácí brance Václav Bednář a domácí se pustili do soupeře, jenže hned inkasovali z hole Adama Šedého. Hrálo se především ve třetině hostí, až konečně ve 44. minutě v přesilovce domácí skórovali brankou Tótha. V 50. minutě se za domácí trefil Martin Doležal. Domácí cítili šanci, a tak když byl v 55. minutě vyloučen hostující Kozárek, odvolali brankáře a zatlačili hosty do jejich obraného pásma. Jak už to tak bývá, když se nedaří, tak se nedaří. Chybující obránce domácích umožnil hostům skórovat do prázdné branky. Vzápětí ale domácí opět skórovali Martinem Kejdou a opět odvolali brankáře. Stejná chyba domácích na modré umožnila hostům opět skórovat do prázdné branky. To už pro domácí byla labutí píseň, čtvrtou branku vstřelili 3 vteřiny před koncem a tak si body z Náměště odvezli hosté.