16. kolo KSM-V, 3.- 5. 2. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Spartak Velká Bíteš B 3:6 (0:0;2:1;1:5)

Branky Slanina, Jaroš, Šoukal, asistence Sokolovský, Žofka, Slanina - Škoda 3, Marek, Dočkal, Dačev, asistence Dačev 3, Dočkal, Komínek, vyloučení 1:5, navíc Žofka (Vev. Bítýška) 5 minut + 20 OK za vražení na mantinel, využití 1:1, rozhodčí Dostál, Mezlík, Roupec, 36 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Pokud by se utkávaly jenom tyto dva celky, tak je Velká Bíteš v čele soutěže, protože ze čtyř setkání byla třikrát úspěšná. Přitom to v úvodních čtyřiceti minutách vypadalo, že tentokrát se přece jenom prosadí favorit. Domácí měli více šancí, kontrolovali hru a vedli 2:1. Obrat ve třetí třetině způsobilo nejen vyloučení domácího Žofky na pět minut a do konce utkání, ale i několik velmi šťastných střel soupeře, které proklouzly za záda gólmana Dingy. Za stavu 2:4 se v posledních dvou minutách rozhodli domácí pro hru v power-play, ale nic se tím v podstatě nevyřešilo. Přítomní diváci ale alespoň viděli o něco víc branek.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť n. O. 0:16 (0:6;0:7;0:3)

Branky Kohút 5, Lisák 4, Bednář 2, Doležal 2, Tóth, Špaček, Kejda, asistence Krčál 4, Špaček 3, Kejda 3, Lisák 2, Strnad, Bauer, Miroslav Bednář, Ošmera, Růžička, Doležal, Tóth, vyloučení 2:5, využití 0:0, v oslabení 0:2, střely na branku 28:62, rozhodčí Ryšavý Vlastimil, Čurilla, Ryšavý Arnošt, 64 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Těžkým debaklem pro domácí hráče skončilo jejich utkání s lídrem soutěže. Svým výkonem, který není hoden Krajské soutěže Vysočiny, umožnili svému soupeři nasázet 16 gólů. Hokejisté z Náměště si na ledě dělali doslova, co chtěli a zápas samotný byl pro ně takovým náročnějším tréninkem. Jestliže si někdo myslel, že béčko HHK dosáhlo po minulém zápase s Bíteší na svoje dno, tak to skutečné viděli diváci až včera. A díky výhře Velké Bíteše nad Veverskou Bítýškou jsou meziříčští hokejisté už i na dně tabulky.

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 6:9 (3:2;2:2;1:5)

Branky Mikule 2, Lesonický, Koblížek, Gejdoš, Stromecký, asistence  Lesonický 2, Gejdoš, Mareček, Šedý, Kozárek, Sedláček, Mikule, Soběský - Šimon 4, Janda, Novák, Kintr, Bednář, Mráz, asistence Bednář 5, Šimon 2, Gracias 2, Mráz 2, Kintr 2, Martin Svoboda, Musil, vyloučení 5:4 navíc Šedý 2x10 minut OT, celkově OK, využití 1:0, v oslabení 0:2, rozhodčí Sobotka, Mejzlík Martin, Mejzlík Marek, 65 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V utkání týmů  z popředí tabulky se hrál hokej slušné úrovně. Domácí po dvě třetiny sice vedli, ale hosté působili hokejovějším dojmem. A když domácí začali ve třetí třetině kupit chyby, hosté otočili skóre ve svůj prospěch. V poslední minutě hráli domácí přesilovku a pravě chyby je připravily o vyrovnání, místo toho hosté dvěma brankami ve vlastním oslabení potvrdili své zasloužené vítězství.