17. kolo KSM-V, 10.- 12. 2. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 1:4 (0:3;0:0;1:1)

Branky: Tůma, asistence Bradáč - Mikule 2, Mikule, Fišer, Stromecký, asistence Stromecký 2, Vyhnalík 2, Kozárek 2, Gross, Koblížek, vyloučení 2:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 49:43, rozhodčí Fiksa, Berger, Krásný, 22 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Jediná třetina stačila Zastávce k zisku tří bodů. Hosté využívali svoji rychlou kombinační hru k průnikům do útočného pásma a hlavně dokázali využít chyby domácí obrany přesnou střelbou. A v zakončování brankových příležitostí byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Skóre zápasu otevřel ve čtvrté minutě Mikule po přihrávkách Vyhnalíka a Stromeckého. V 16. minutě si to tahle trojka zopakovala a Zastávka vedla 2:0. A aby toho nebylo pro domácí málo, nechali si dát před koncem úvodní části ještě třetí gól. V 19. minutě zvýšil na hrozivých 0:3 Fišer. V podstatě po celý zbytek utkání pak probíhalo marné dobývání Vybíralovy brány hráči HHK. Nelze jim upřít snahu, neustále se tlačili před soupeřovu bránu a svého protivníka dokonce i přestříleli. Jejich koncovka ale byla žalostná a ke skórování jim nepomohlo ani šest přesilovek. Hokejisté ze Zastávky pozorně bránili, do více šancí meziříčské nepouštěli a na konci všeho byl jejich pozorný gólman. Vrchol zmaru pro domácí hráče přišel dvě minuty před koncem, kdy nepokryli Stromeckého a ten zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Od další nuly zachránil své spoluhráče Tůma. Ve stejné minutě proměnil svůj nájezd po přesné nahrávce od Bradáče a tak se domácí alespoň mohli po 150 minutách radovat z gólu.

TJ Náměšť n. O. - HC Veverská Bítýška 8:2 (3:1;2:1;3:0)

Branky: Miroslav Bednář 2, Jiří Krčál, Tóth, Strnad, Pálka, Kohút, Vysloužil, asistence Jirák 2, Michal Sázavský, Kohút, Enrico Krčál Ošmera, Tóth, Miroslav Bednář, Jiří Krčál - Jaroš, Žofka, asistence Pálka, Bulička, vyloučení: 8:10, rozhodčí Sibera, Mezlík, Kotrba, 160 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Hosté přijeli pouze s deseti hráči do pole a od začátku se v podstatě jen bránili a vyráželi do ojedinělých protiútoků. Po chybě domácího Miroslava Bednáře, kdy doslova namazal hráči hostí Jarošovi a ten se nemýlil, se dostali hosté do vedení Domácí však už ve 12. minutě vyrovnali, kdy svou chybu odčinil právě Miroslav Bednář. Do konce třetiny se náměšští trefili ještě dvěma brankami Jiřího Krčála a Petera Tótha a tím hru uklidnili. Zbylé dvě třetiny probíhaly obdobně. Domácí na hostujícího brankáře Dingu vyvíjeli neustálý tlak a ten chvílemi nevěděl, kam skočit dřív. Bylo otázkou času, kdy domácí navýší své vedení. Hosté se snažili narušovat rozehrávku domácích, což se jim částečně dařilo, avšak na zvrat v utkání to nestačilo. Tři body tak ke spokojenosti domácích hráčů a fanoušků, kterých na toto utkání díky pohlednému hokeji, jenž náměšťské mužstvo letos předvádí, přišlo opět poměrně dost, zůstaly v Náměšti. Hosté mají letos stejné problémy se sestavou, jaké řešili domácí v předchozích sezónách.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice n. P. 5:8 (0:2;1:4;4:2)

Branky: Burian 2, Budín, Zdeněk Rozmahel, Michal Komínek, asistence Tomáš Rozmahel 3, Budín, Michal Komínek, Marek - Mráz 2, Novák 2, Šimon 2, Janda, Gracias, asistence Jan 2, Janda, Mráz, Musil, Marek Svoboda, Vlastimil Svoboda, vyloučení 4:3, využití 1:1, v oslabení 1:2, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Krásný, 57 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Od začátku diktovali herní tempo hosté, zraněním několika svých hráčů zdecimovaní domácí se na odpor příliš nezmohli. První šance hostů zůstaly neproměněny a tak se až paradoxně v oslabení trefil hostující Šimon, další branku přidal po opuštění trestné lavice Novák, když nedal domácímu Loukotovi šanci. Další velké příležitosti domácí už do přestávky sice neproměnili, ale i hosté měli mnoho šancí na vstřelení branky. Druhá třetina začala opět náporem hostů, tentokrát už ale své příležitosti proměňovali. Domácí se zmohli pouze na jednu branku z hole Buriana. Po dvou třetinách byl rozdíl už pětibrankový a o utkání bylo rozhodnuto. Třetí třetinu už hosté spíše dohrávali a tak se domácí mohli jednodušeji dostávat do otevřené obrany hostů. Během pěti minut vstřelili tři branky a měli i další šance na zdramatizování stavu. Ovšem hosté v potřebnou chvíli opět přidali a odvezli si zaslouženě všechny tři body.