18. kolo KSM-V, 17.- 18. 2. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 7:2 (0:1;6:0;1:1)

Branky: Sedláček 3, Šedý, Kozárek, Stromecký, Vyhnalík, asistence Vyhnalík 3, Lesonický 3, Stromecký 2, Gejdoš, Sedláček, Kozárek, Šedý - Škoda 2, asistence Marek, Špatný, vyloučení 7:8, využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Sobotka, Mikola, Roupec, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

První třetina probíhala za mírné převahy domácích. Ti však své šance neproměňovali, a tak když Škoda využil chybu domácí obrany, vyhráli hosté úvodní třetinu 0:1. To, co se domácím nedařilo v první třetině, naplnili ve druhé třetině mírou vrchovatou. Nejprve vyrovnal Šedý, minutu na to otočil stav utkání Kozárek, a když se ještě během minuty trefili Vyhnalík se Sedláčkem, vedli už domácí 4:1. Hosté si vzali oddechový čas a vystřídali brankáře. Domácí ale nepolevili a dvěma brankami Sedláčka, který si tím zkompletoval hattrick, uzavřeli stav po dvou třetinách na 6:1. Třetí třetina se už prakticky jen dohrávala. Zajímavostí byla jen branka hostujícího Škody ve vlastním oslabení, kdy všem ujel a nedal Vybíralovi v brance domácích šanci. Stromecký ale ještě stačil využít stávající přesilovku a tím upravil na konečných 7:2.

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť n. O. 6:2 (1:1;1:0;4:1)

Branky: Janda 2, Bednář, Mráz, Jan, Novák, asistence Novák 2, Jan 2, Čejka, Mach, Mráz, Janda - Krčál Jiří, Sklenář asistence Doležal, Krčál Jiří, Ošmera, vyloučení 7:8, navíc Strnad (Náměšť) 10 minut OT, rozhodčí Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý, Mareček, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Ve šlágru kola byli v začátku utkání aktivnější hosté, domácí se do útočného pásma dostávali pouze zřídka. Hokejisté z Náměště pohrdli několika šancemi a z ojedinělého protiútoku otevřel skóre domácí Bednář. Ovšem minutu poté hosté důrazem na brankovišti srovnali brankou z hole Krčála. První třetina již divákům žádnou akci nenabídla, a tak se do kabin šlo za stavu 1:1. Do druhé třetiny vstoupili domácí a odměnou jim byla branka Mráze, který nepohrdl krásnou přihrávkou Nováka a poslal domácí do vedení. V dalším průběhu druhé třetiny měly šance oba týmy, ale ke změně skóre již nedošlo. Vstup do třetí třetiny vyšel lépe hostům, kteří využili přesilovku a vyrovnali na 2:2. To ovšem domácí nakoplo a byli častěji na puku. Jan využil nabídnutou přesilovkou a nekompromisní dělovkou od modré převážil skóre zpět na domácí stranu. Domácí neustále stupňovali tempo, Novák využil přečíslení a zvýšil vedení domácích na 4:2. Hosté doplatili na svou nedisciplinovanost a další přesilovku využil šikovnou tečí Janda. Tentýž hráč pečetil skóre na konečných 6:2, když nedal hostujícímu brankáři šanci a prostřelil jej z levého kruhu. Utkání splňovalo parametry play-off a fanoušci se tak mohou těšit na finálovou sérii, která jistě nabídne vypjatá a vyrovnaná utkání. Zápas se odehrával tradičně před výbornou kulisou, kterou na bystřickém zimním stadionu doplňovala i početná skupina fanoušků hostujícího týmu.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí B 5:2 (2:0;2:2;1:0)

Branky: Hrbáček, Jaroš, Petr Hakl, Hajný, Brza, asistence Slanina 2, Jaroš, Píša, Žofka, Sokolovský, Hrbáček - Malec 2, asistence Libor Střecha 2, Tichý, rozhodčí Dvořák, Čurila, Havelka, vyloučení 1:5, využití 1:0, 15 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Domácí šli do vedení již v padesáté vteřině utkání a hned od počátku na nich bylo patrné, že touží po delším čase po plném bodovém zisku. Po celé utkání měli mírnou převahu, o čemž svědčí i celkový počet střel 40:15. Do dvoubrankového náskoku jim ale umožnila jít až dvojnásobná přesilová hra v 18. minutě, kterou využili bleskově během deseti vteřin. Do druhé části vstoupili lépe hosté, když ve 21. minutě využil jednu z nemnoha nedůsledností obrany Malec a ukázal domácím, že hosté nemíní prodat svoji kůži úplně lacino. Hráči Veverské Bítýšky ale vždy na úspěch soupeře dokázali reagovat další vstřelenou brankou a tak po čtyřiceti minutách svítilo na ukazateli skóre 4:2. Poslední třetina nijak nevybočila z rámce těch předešlých. Mírná převaha domácích, občasný protiútok HHK a nakonec ještě jedna úspěšná střela v podání domácího Brzy, což značilo zasloužené vítězství pro hostitele a definitivní vyluštění dvojic pro utkání o konečné umístění v tabulce KSM Vysočiny.