19. kolo KSM-V, 24.- 26. 2. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 4:3 (2:2;0:1;2:0)

Branky: Petr Hakl, Brza, Píša, Dudák, asistence Hauzner, Dudák, Sokolovský, Šoukal - Mikule, Šedý, Stromecký, asistence Kozárek, Brekke, Stromecký, Gejdoš, vyloučení 9:7, využití 2:0, v oslabení 1:0, rozhod-čí Dvořák, Tichý, Berger, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Oba soupeři si toto utkání dali jako předkrm před sérií zápasů o celkové třetí místo v KSM Vysočiny. Domácí šli do vedení po šedesáti sedmi vteřinách hry. Soupeř pak mezi 5. až 13. minutou otočil na 1:2, ale v 15. minutě využil přesilovou hru domácí Brza a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhé třetině měli mírně navrch hokejisté Zastávky, kteří svoji aktivitu stvrdili nejen  dvojnásobným počtem střel (6:12), ale i jedním úspěšným zásahem a ujali se znovu vedení na 2:3. Úvodních čtyřicet minut navíc probíhalo v celkem pohodovém módu, s vyloučeními za běžné přestupky a jako by již oba týmy chtěly mít vše co nejrychleji za sebou. Poslední část zápasu ale byla najednou úplně jiná a to zejména co se nasazení a fyzických kontaktů týká. Přítomní diváci se nakonec dočkali i poměrně slušné „pěstní veselice“. O vítězství domácích rozhodla hrubá chyba jednoho z obránců Zastávky, který na půlící čáře při rozjíždění přesilové hry věnoval kotouč Vojtěchu Dudákovi a ten své sólo proměnil výstavním věšákem do šibenice. Dvě využité přesilovky a gól ve vlastním oslabení tedy přinesly Veverské Bítýšce tři body, což již ale na postavení týmů v tabulce nemá žádný vliv.

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. P. 3:11 (2:8;0:2;1:1)

Branky: Jiří Kudláček 3, asistence Štěpánek, Vrána – Šimon 3, Novák 2, Janda 2, Mráz 2, Marek Svoboda, Bednář, asistence Novák 2, Jan 2, Marek Svoboda 2, Vlastimil Svoboda, Janda, Kintr, Bednář, Mráz, Šimon, vyloučení 3:2, využití 0:2, v oslabení 0:0, střely na branku 38:49, rozhodčí: Arnošt Ryšavý A, Havelka, Mareček, 45 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Bez respektu se pustili meziříčští hokejisté do lídra soutěže a už ve druhé minutě jim to vyneslo vedení zásluhou Jiřího Kudláčka po přihrávkách Štěpánka a Vrány. Vedení jim však vydrželo jenom do následujícího střídání, kdy vyrovnal Novák. A pak už se bystřická „mašina“ rozjela naplno. Svojí rychlou, kombinační hrou nutili svého soupeře k chybám, které dokázali okamžitě trestat. Výsledkem bylo celkem osm gólů za Šebovými zády. Domácí hráči se sice snažili hrát s Bystřicí i nadále otevřenou partii, ale na víc než druhou branku to nestačilo. Ve druhé části pokračoval svižný hokej na obou stranách. Hosté poněkud ubrali ze svého nasazení a domácí začali lépe bránit střední pásmo. Další góly tak padly pouze v přesilovkách Zubrů. Nejprve ve 30. minutě završil svůj hattrick Šimon a ve 34. minutě přidal desítku Bednář. A když několik svých slibných akcí béčko HHK zahodilo, skončila třetina se stavem 2 : 10. Domácím hokejistům slouží ke cti, že vydrželi hrát s minimálním počtem hráčů po celý zápas vyrovnanou partii. I v poslední části hráli otevřený hokej se snahou vylepšit skóre utkání. Bystřice je však natolik kvalitní a zkušený tým, aby si výsledek zápasu pohlídala. Vyrovnaná třetina tak nakonec skončila i vyrovnaným stavem. Tři minuty před koncem dává 11. gól Janda, aby na něj v 59. minutě odpověděl Kudláček svou třetí brankou. Zajímavostí je, že o všechny trefy Meziříčí se postaral stejný hráč.

TJ Náměšť n. O. - HC Spartak Velká Bíteš B – nehráno

Hosté požádali z důvodu nemocnosti o odložení utkání na jiný termín.