2. kolo KSM-V, 14.- 16. 10. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 7:4 (3:0;1:1;3:3)

Branky Šedý 2, Stromecký, Fišer, Fuchs, Koblížek, Koza, asistence Lesonický 2, Šedý 2, Mikule, Vyhnalík, Fuchs, Mareček, Vybíral - Pokorný, Hubl, Frűhauf, Vrána, asistence Frűhauf, Vrána, Pokorný, vyloučení 7:6 + Fišer (Zastávka) 10 minut OT, využití 1:0, rozhodčí Čuňočko, Husák, Strýček, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

O vítězi pohledného zápasu rozhodla již první třetina, kterou domácí vyhráli tříbrankovým rozdílem. V dalších částech bylo, co se týče skóre, utkání vyrovnané a to především díky výbornému výkonu hostujícího brankáře Šeby, který držel velkomeziříčský tým stále ve hře. I přes jeho snahu si ale domácí mužstvo vítězství nenechalo vzít, a je třeba podotknout, že tentokrát bylo zcela zasloužené.

HC Veverská Bítýška - TJ Náměšť 8:5 (2:1;4:1;2:3)

Branky Píša 3, Jaroš 2, Dudák, Sokolovský, Přemysl Živný, asistence Petr Hakl 3, Krupička 2, Slanina, Žofka, Jaroš, Píša, Václav Živný - Bednář 3, Kohút, Ošmera, asistence Fiala 2, Pálka, Doležal, Michal Sázavský, Tóth, vyloučení 7:5, využití 1:0, rozhodčí Dostál, Horký, Tichý, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté s několika novými tvářemi v sestavě nasadili od úvodního vhazování velmi ostré tempo a prakticky pět minut nepustili domácí ze třetiny. Tento tlak však dokázali zužitkovat pouze jednou, což se ukázalo pro další vývoj utkání jako zásadní fakt. Veverská Bítýška se postupně aklimatizovala na podmínky boje, hra se začala postupně vyrovnávat a když přišla první výhoda přesilové hry, přišlo i srovnání skóre. V poslední minutě úvodní části hry potom zahájil své střelecké sólo Roman Píša, který třemi góly v řadě zvyšoval ve 34. minutě již na 4:1 pro domácí. A ti, jelikož byli při chuti, pokračovali v rozborce hostující defenzívy a to zejména zásluhou neobvyklé efektivity střelby. Z celkových pouhých dvanácti střeleckých pokusů ve druhé dvacetiminutovce totiž hned čtyři našly svůj cíl a tak na světelné tabuli svítilo 6:2. V poslední třetině padlo ještě pět branek. Nejprve domácí zvýšili až na hrozivých 8:2, ale pod dojmem výrazného náskoku propadla většina hráčů touze po vstřelení branky, věnovali se pouze útočení a hosté tak dostali několik možností ke korekci výsledku, čehož také využili a upravili konečný stav na, pro ně, přijatelnou výši. I na druhé straně se pak našel třígólový střelec a to hráč Bednář a diváci tak byli svědky hned dvou hattricků. Celkově pak bylo k vidění velice kvalitní hokejové představení a to zásluhou obou týmů.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Velká Bíteš B 8:1 (4:1, 3:0, 1:0)

Branky Mráz 2, Ludvík, Marek Svoboda, Janda, Humpolíček, Novák, Šimon, asistence Ludvík 2, Mráz 2, Novák, Marek Svoboda, Janda, Gracias - Pospíšil, asistence Komínek, vyloučení 2:0, rozhodčí Berger, Jirčík, Štětina, 140 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí nastoupili s odhodláním v utkání zvítězit a tak také činili. Hosté odolávali náporu pouze do 8. minuty, kdy se úvodní brankou prosadil Ludvík. Domácí pak během dalších osm minut utkání prakticky rozhodli, kdy se v rychlém sledu za sebou trefili postupně Mráz, Marek Svoboda a Janda. Hosté zkorigovali skóre v 16. minutě, kdy se prosadil hostující Pospíšil. I ve druhé třetině byli domácí aktivní a to přineslo kýžené ovoce v podobě dalších tref do hostující svatyně. Svoji druhou branku přidal Mráz, další trefu přidal na brankovišti důrazný Humpolíček a skóre druhé části uzavřel pěkným volejem z mezikruží Novák. Ve třetí třetině domácí trochu polevili, ale brankář Beno předvedl několik parádních zákroků a nedovolil hostům skórovat. Kosmetickou úpravu konečného výsledku přidal Šimon po asistenci Graciase. Domácí Zubři tak na domácím stadionu opět zvítězili. Je nutné ocenit výkon hostujícího brankáře Loukoty, který i přes zranění a sedm obdržených branek předvedl parádní výkon a zachránil tak svůj tým od ještě většího brankového přídělu.