20. kolo KSM-V, 3.- 5. 3. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - TJ Náměšť n. O. 3:11 (1:2;0:6;2:3)

Branky Brekke 2, Lesonický, asistence Soběský, Šedý, Fiala, Stromecký, Sedláček, Burian - Jirák 3, Krčál 3, Bednář 2, Kejda, Ošmera, Toth, asistence Krčál 3, Bednář 2, Pálka 2, Jirák, Ošmera, Bulička, Sklenář, Růžička, vyloučení 2:1, využití 1:0, rozhodčí Dostál, Tichý, Marek, 80 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Po vyrovnané první třetině, kterou hosté vyhráli 1:2, se o osudu utkání rozhodlo na začátku druhé třetiny. Hosté během jedné minuty vstřelili tři branky a rázem byl stav 1:5 a zápletka utkání byla rozuzlena. Domácí vystřídali brankáře, ale náměšťští hráči dál vyučovali. Přidali další tři branky a tak byl stav po druhé třetině 1:8. Ve třetí třetině se domácí snažili zkorigovat nepříznivý stav, ale hosté měli nabito ostrými a dál přehrávali domácí hráče. Hlavně trestali jejich chyby, v čemž byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Kladem utkání byla slušná hra a jen celkem tři vyloučení za celé utkání.

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 1:2 (0:1;1:1;0:0)

Branky Tomáš Rozmahel, asistence Burian - Kudláček, Vrána, asistence Libor Střecha 2, Vrána, vyloučení 6:3, bez využití, rozhodčí Pekárek, Mejzlík, Sibera, 28 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Zápas dvou týmů z konce tabulky příliš krásného hokeje nepobral, ale bojovnost rozhodně nescházela. První třetina byla dosti opatrná, a i když měli více brankových příležitostí domácí, z branky se radovali hosté, když ne příliš nebezpečnou střelou nachytal domácího brankáře hostující Vrána. Ve druhé třetině uplatnil svůj důraz před domácí brankou Kudláček a hosté tak už vedli o dvě branky. Domácí dokázali snížit o dvě minuty později povedenou akcí Buriana, který naservíroval kotouč před prázdnou branku Rozmahelovi, a ten se nemýlil. Ostatní šance už zůstali neproměněny. Ve třetí třetině vrhli domácí vše do útoku s vidinou alespoň zápas vyrovnat, ovšem viditelně jim docházely síly a hosté si výsledek i díky skvěle chytajícímu Svobodovi pohlídali. A protože už tyto dva týmy spolu o konečné umístění po vzájemné dohodě hrát nebudou, obsadili hosté konečné páté místo a domácím zbyla příčka poslední.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Veverská Bítýška 8:0 (3:0;5:0; nedohráno)

Branky Musil 3, Jan 2, Novák 2, Šimon, asistence Janda 2, Bednář 2, Šimon 2, Mach, Musil, Marek Svoboda, Martin Svoboda, vyloučení 3:3, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Vlastimil Ryšavý, Čurila, Mareček, 160 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Hosté se přijeli utkání pouze zúčastnit a podle toho také vypadal obraz hry. Domácí Zubři od začátku naplňovali roli favorita a hostům prakticky nic nedovolovali. Již po dvou minutách prostřelil hostujícího brankáře Dingu dělovkou od modré Jan a jednoznačně tak nasměroval vývoj utkání tam, kam všichni očekávali. Zubři byli při chuti, hosté nestíhali, působili odevzdaně. Do konce první třetiny se z neustálého tlaku ještě prosadili Musil a Šimon. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, domácí hráli s chutí a předváděli pohledné kombinace, kdy si s hostující obranou dělali, co chtěli. Postupně se trefili Šimon, znovu Jan a nejkrás-nější akci předvedla celá trojice útočníků Janda, Svoboda a zakončující Novák, kteří vyšachovali hrou na jeden dotek komparzisty z Bítýšky a navyšovali tak na průběžných 8:0. To ovšem neunesl hostující brankář Dinga a pro jeho údajné zranění bylo utkání ukončeno, hosté totiž odmítli pokračovat. Zápas byl tak po druhé třetině za stavu 8:0 předčasně ukončen.

Pozn. OS LH: Utkání bylo ukončeno po druhé třetině pro zranění brankáře hostů Dinga, hosté poté odmítli nastoupit k další třetině. Po předběžné informaci STK bude utkání hodnoceno jako kontumační vítězství domácích, přičemž vzhledem k tomu, že byla odehrána více jak polovina utkání, jako konečný stav se ponechá výsledek, dosažený na ledě a domácím hráčům budou započteny body za branky a asistence. Předčasné ukončení utkání bude předáno ke konečnému řešení Disciplinární komisi.

19. kolo 25. 3. 2017

Vzhledem k tomu, že podle rozhodnutí STK nebylo do termínu 5. března 2017 odehráno odložené utkání č. J2057 TJ Náměšť – HC Spartak Velká Bíteš B z viny hostujícího mužstva, rozhodla STK o kontumaci tohoto utkání 5:0 ve prospěch TJ Náměšť, a dále předává Disciplinární komisi k řešení přestupku HC Sp. V. Bíteš B – nenastoupení k utkání.