3. kolo KSM-V, 21.- 23. 10. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 1:4 (1:1;0:0;0:3)

Branky: Burian, asistence Jiří Škoda - Knotek, Fišer, Stromecký, Šedý, asistence Fišer 2, Lesonický, Mareček, Stromecký, Gejdoš, vyloučení 2:1, bez využití, v oslabení 0:1, rozhodč: Dostál, Kotrba, Tichý, 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Utkání začalo velkým tlakem hostů, který domácí se štěstím ustáli, k tomu jim pomohlo i několik tyček. Z ojedinělé akce zaútočili i hosté a hned to skončilo brankou, kdy dorážkou skóroval Burian. Radost jim ale vydržela jen třicet vteřin, přečíslení využil hostující Knotek. Druhá třetina už byla vyrovnaná, ani jeden ze soupeřů se příliš do útoku nehrnul a tak rozhodla až poslední třetina. A paradoxně domácí inkasovali ve vlastní přesilové hře - nenápadnou akci trošku se štěstím zakončili hosté do levého horního růžku. Domácí tak museli všechny síly vrhnout do útoku, což samozřejmě nahrávalo hostům. Další z chyb využil Šedý a tři vteřiny před koncem ještě zpečetil výhru Stromecký. Zlepšený výkon domácích na body nestačil, ale hosté si svou aktivitou vítězství přeci jenom zasloužili více.

TJ Náměšť - BK Zubři Bystřice n. P. 7:3 (1:2;3:1;3:0)

Branky: Špaček, Fiala, Vysloužil, Kejda, Doležal, Ošmera, Tóth, asistence Pálka 3, Michal Sázavský 2, Bednář 2, Vysloužil Fiala, Kejda, Doležal, Krčál – Mráz 2, Karacias, asistence Svoboda 2, Zdražil, vyloučení 9:9, rozhodčí Brabec, Horký, Mezlík, 200 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Oboustranně rychlý zápas, kdy se domácí ujali vedení z přesilovky. Hosté dokázali využít v první třetině dvakrát svou početní výhodu. Na začátku druhé třetiny hosté odskočili do dvoubrankového vedení. Domácí však při svém oslabení dokázali vstřelit dvě branky a stav srovnat. Na konci 2. Třetiny se domácí podruhé ujali vedení, které až do konce zápasu nepustili. Ve třetí třetině postupně své vedení navyšovali až na konečný stav 7:3. Hostující mužstvo celý zápas podporovali jejich fanoušci, kteří až do konce bubnovali na bubny a snažili se své mužstvo podpořit.

HHK Velké Meziříčí B - HC Veverská Bítýška 4:3 (0:0;0:3;4:0)

Branky: Frühauf 2, Hubl, Pokorný, asistence Jiří Kudláček 2 Martin Kudláček, Hubl, Bradáč, Frühauf, Štěpánek – Brza, Hakl, Krupička, asistence Dudák, Sokolovskij, Přemysl Živný, střely 39:39, vyloučení 10:15, navíc Hajný 5 minut + OK do konce utkání za vražení na hrazení a Dinga (oba Bítýška) 10 minut OT za protesty proti výroku hlavního rozhodčího, využití 3:1, v oslabení 0:0, 18 diváků, hráno na ZS ve Velké Meziříčí.

Prví třetina byla vyrovnaná jak ve hře, tak i na střely a na nevyužité brankové příležitosti. Oba gólmani si podrželi čistá konta, takže se šlo do kabin za stavu 0:0. Skóre zápasu otevřel až v 26. minutě hostující Brza, jenž využil přesilovou hru. Ještě veseleji bylo Bítýšce o deset minut později, kdy jim jejich soupeř dovolil dvakrát dorážet před vlastní bránou. Úspěšnými zakončovateli byli během jedné minuty Hakl a Krupička. Po druhé části byl tedy stav 0:3 a domácí tým tak měl v posledním dějství co dohánět. Snaha béčka HHK o změnu skóre byla odměněna ve 45. minutě, kdy se dorážkou před Dingou prosadil Frühauf po přihrávce Hubla. Pokračujícímu tlaku meziříčských hráči Bítýšky přestávali stačit a začali jej řešit stále častěji nedovolenými zákroky. Poslední desetiminutovku utkání tak v podstatě proseděli na trestné lavici a to rozhodlo o výsledku. Domácí hokejisté využili mezi 53. a 55. minutou třikrát po sobě početní výhodu 5:3 a dokonale obrátili vývoj zápasu. Postupně se prosadili Frühauf, Hubl a Pokorný. Hosté ještě dostali poslední šanci na vyrovnání v závěru utkání. I oni hráli proti třem, což ještě vylepšili odvoláním brankáře, ale ani to už nestačilo. Tři body tak nakonec těsně zůstaly v Mezu.