4. kolo KSM-V, 28.- 30. 10. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 3:8 (1:3;1:2;1:3)

Branky: Krupička 3, Slanina 2, Píša, Brza, Němec, asistence Žofka 3, Píša 2, Sokolovskij, Jaroš, Petr Hakl, Dudák - Brekke , Lesonický,  Fuchs, asistence Stromecký 2, Gejdoš, Knotek, vyloučení 3:2, navíc 10 min. OT (VB), využití 1:1, rozhodčí Dostál, Sobotka, Mezlík, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V sobotu 29. 10. 2016 se na ZS v Rosicích odehrálo utkání mezi domácím HC Zastávka a hostujícím HC Veverská Bítýška. Toto utkání si domácí za rámeček nedají, protože hosté chytrou hrou a propracovanou obranou eliminovali veškeré snahy domácích a hrozili z rychlých protiútoků. První třetinu vyhráli 1:3 a ve stejném duchu probíhaly i další třetiny. Domácí nedokázali proměnit i to málo šancí, co jim soupeř umožnil a dostali tak od Bítýšky lekci v produktivitě. Na časomíře po druhé třetině svítilo 2:5. Ve třetí třetině se domácím žádný zázrak nepodařil, a když hosté přidali další branky, tak zaslouženě deklasovali domácí 3:8.

BK Zubři Bystřice n. P. - HHK Velké Meziříčí B 6:3(1:1;2:1;3:1)

Branky: Humpolíček 2, Janda, Mráz, Ludvík, Šimon, asistence Janda 2, Ludvík 2, Svoboda Marek, Sís, Humpolíček, Jan, Mráz - Kučera, Vrána, Kudláček, asistence Malec, Hubl, Vrána, vyloučení nehlášeno, rozhodčí Berger, Štětina, Zavadil, 190 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí chtěli odčinit vysokou porážku z Náměště a vlétli na hosty z Velkého Meziříčí ve velkém stylu a šancí měli na několik zápasů, ale vše pochytal výborně chytající gólman hostů Šeba a tak přišel trest pro domácí - bombou otevřel skóre Kučera. Přesto domácí pokračovali v tlaku a odměna přišla záhy - Humpolíček  propálil vše, co mu stálo v cestě a stav byl 1:1 a tak také skončila i první třetina.  Druhá třetina pokračovala v režii domácích, kteří bušili do hostující obrany,  ale hosté pozorně bránili a spoléhali na brejky a jeden jim vyšel v polovině zápasu, kdy ujel Vrána a střelou z mezikruží poslal hosty do vedení 2:1. Domácí to nezlomilo a hned za 40 vteřin vyrovnal střelou od mantinelu Janda podle hesla: když nevíš co s pukem, vystřel. Od té doby už Zubři v utkání dominovali a hned další minutu už vedli, když střelu Humpolíčka tečoval chytře Mráz na 3:2. Ve třetí třetině předvedl krásnou individuální akci nejlepší hráč zápasu Humpolíček střelou zakončenou do víka. Hosté malinko rezignovali, ale neustále je držel ve hře brankář Šeba.  Zubři krásně kombinovali a předváděli hezký útočný hokej. Po zásluze přidali další góly Ludvík a Šimon a utkání se už jen dohrávalo, jen hosté ještě kosmeticky upravili na konečné skóre 6:3 pro domácí. Nutno vyzdvihnout hostujícího gólmana Šebu, který podal opravdu výborný výkon a bouřlivou atmosféru domácích kotelníků.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť 3:9 (1:5;1:3;1:1)

Branky: Škoda 2, Marek, asistence Dočkal 2, Loukota, Burian, Michal Komínek - Fiala 3, Bednář 2, Kejda, Sklenář, Doležal, Strnad, asistence Bednář 3, Doležal 2, Jirák, Krčál, Sázavský, Strnad, Vysloužil, vyloučení 5:5, využití 2:1, rozhodčí Pekárek, Kotrba, Mejzlík, 52 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Jednoznačné utkání od začátku až do konce, kdy dominovali hokejovější hosté z Náměště. Již ve třinácté vteřině potrestal hrubou chybu domácí obrany Bednář, což hodně nahlodalo už tak nízké sebevědomí domácího mužstva, kteří opět nastoupili v minimálním počtu hráčů. V desáté minutě vyhnali hosté domácího brankáře z branky, když během jedné minuty dokázali třikrát skórovat od modré čáry. Druhá třetina už se nesla ve znamení pohody na straně hostujících hráčů, kteří směle kombinovali a vcelku jednoduše se dostávali do zakončování. Skóre utkání tak po dvou třetinách narostlo na hrozivých 2:8. Poslední třetinu domácí pojali spíše jako odrazový můstek do dalších zápasů, tedy bojovat o každý kotouč. Malou odměnou jim byla brankově vyrovnaná třetina, a to hosté skórovali až v poslední vteřině zápasu. Zasloužené vítězství hostů, kteří po dvou letech nevýrazných výkonů doplnili mužstvo o mladé velice technicky vyspělé hráče a rázem se pasují na favority soutěže.