5. kolo KSM-V, 4.- 6. 11. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

TJ Náměšť n. O. - HC Zastávka 13:3 (7:0;3:1;3:2)

Branky: Fiala 5, Jirák 3, Vysloužil 2, Doležal, Kejda, Miroslav Bednář, asistence Jiří Krčál 4, Bauer 2, Špaček 2, Michal Sázavský, Kejda, Miroslav Bednář, Pálka, Tóth, Doležal, Fiala - Šedý 2, Fuchs, asistence Nohel, Šedý, Fišer, Kozárek, vyloučení 4:7, využití 3:1, rozhodčí Ryšavý, Čuřilla, Mareček, 223 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

O osudu utkání bylo rozhodnuto již po první třetině, kterou domácí ovládli 7:0. Při střelecké chuti byl zejména domácí Tomáš Fiala, který už ve 13. minutě zkompletoval hatrick. Další dvě třetiny již domácí z nastaveného tempa ubrali, ale i tak skóre narůstalo a zastavilo se až na konečných 13:3. Za zmínku stojí výkon domácího Tomáše Fialy, který zaznamenal celkem 5 vstřelených branek.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 7:2 (1:0;4:1;2:1)

Branky: Štěpánek 3, Hubl 3, Šoukal, asistence Štěpánek 2, Bradáč 2, Hubl, Tůma - Dočkal, Michal Komínek, asistence Michal Komínek, Dvořák, Jiří Škoda, vyloučení 3:4, navíc dvě trestná střílení proti V. Bíteši za podražení a sekání - neproměněna, využití 1:0, v oslabení 0:1, poměr střel 43:43, rozhodčí Sobotka, Mejzlík, Sibera, 28 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

První třetina patřila hostům z Bíteše. Rychle bruslili a přesnými kombinacemi se lehce dostávali do útočného pásma. Rychlost naopak chyběla domácím hokejistům, a když k tomu přidali nedůraz a slabé nasazení, tak to před jejich bránou neustále hořelo. Kdyby Spartak vedl po první části o tři branky, tak by se tomu ani nikdo nedivil. Všechno ale zachránil domácí gólman Hladík, který se při šancích soupeře několikrát vyznamenal. V 19. minutě vyšel domácím jeden z mála protiútoků a Štěpánek, po přihrávce Hubla, otevřel skóre úvodní části. Od začátku prostřední třetiny meziříčští po všech stránkách přidali a začaly padat i branky. Po pěti minutách zvýšil opět Štěpánek na 2:0 po asistencích Bradáče a Tůmy. Na to ještě bítešské béčko odpovědělo o dvě minuty později Dočkalem po přihrávkách Michala Komínka a Dvořáka. V následující minutě ovšem dvěma slepenými góly domácí odskočili na rozdíl tří branek. Po samostatných akcích se o něj zasloužili Šoukal a završeným hattrickem Lukáš Štěpánek. Stav po druhé části pak ještě zvýšil a to při dvojnásobně přesilovce Hubl, po akci Štěpánka a Bradáče. V poslední třetině už hrálo Meziříčí na udržení skóre a jejich soupeři postupně docházely síly na snížení čtyřbrankového rozdílu. Ještě v 51. minutě snižuje Spartak na 5:2, když ve vlastním oslabení nahrál Jiří Škoda Michalu Komínkovi při výpadu do domácí obrany. A to bylo ze strany Bíteše všechno. Poslední slovo pak měl už jenom meziříčský Jindřich Hubl, který v 56. a 60. minutě završil své tříbrankové představení a tím i stav utkání. Na jeho poslední gól mu přihrál jeho parťák z útoku Štěpánek.

HC Veverská Bítýška - BK Zubři Bystřice n. P. 6:10 (3:3;1:3;2:4)

Branky: Krupička 2, Hrbáček, Vacek, Němec, Přemysl Živný, asistence Hajný 2, Píša 2, Hauzner, Jaroš, Krupička, Přemysl Živný - Mráz 3, Janda 3, Svoboda 3, Ludvík, asistence Mráz 3, Ludvík, Janda, Svoboda, Humpolíček, vyloučení 3:3, navíc Jan (Bystřice) 10 minut OT, využití 1:2, rozhodčí Kukeně, Bláha, Stehlík, 70 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V souboji o čelo tabulky byly k vidění brankové hody, což sice mohlo potěšit nezaujatého a nebo vzhledem ke konečnému výsledku spokojeného hostujícího diváka, ale pro trenéry to tedy žádné hody nebyly a to zejména pro toho domácího. Nakonec nejpovedenější částí zápasu ze strany hostitelů byla úvodní třetina, ve které dvakrát vedli, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu. No a vzhledem k tomu, že hrubých chyb ve druhé i třetí třetině na straně domácích neubývalo, ale spíš naopak, soupeř postupně navyšoval svůj náskok až ke konečné "desítce". Hokejisté Bystřice si tři body odvezli naprosto po právu, ale k jejich zisku jim cestu ulehčil velmi mizerný výkon Veverské Bítýšky.