6. kolo KSM-V, 11.- 13. 11. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 9:6 (4:3;2:2;3:1)

Branky: Vyhnalík 2, Mikule 2, Lesonický, Šedý, Koza, Kliner, Stromecký, asistence Brekke 3, Stromecký 2, Fiala, Fuchs, Gejdoš, Koza, Koblížek, Knotek, Šedý, Mikule – Jan 2, Kintr, Mráz, Gracias, Humpolíček, asistence Ludvík 2, Mráz 2, Gracias, Janda, vyloučení 6:6, navíc trestné střílení (Zastávka) - neproměněno, využití 3:1, rozhodčí Sibera, Mejzlík, Pekárek, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kdy dvakrát využili zaváhání domácích a ujali se vedení 2:0. Domácím se sice podařilo vstřelit branku a snížit rozdíl, ale hosté zase odskočili a vedli polovině první třetiny už 3:1. Domácí přesto bojovali a dokázali výsledek v první třetině otočit a vyhráli jí nakonec 4:3. Druhá třetina byla vyrovnaná a domácí si stále udržovali jednobrankový náskok. Ve třetí třetině se hosté snažili vyrovnat, ale domácí tým dobrým výkonem dokázal snahu Zubrů o srovnání eliminovat. A když navýšili své vedení o tři branky, rozhodli tím o osudu tohoto dramatického utkání ve svůj prospěch.

HC Veverská Bítýška - HC Spartak Velká Bíteš B 1:4 ((0:0;1:2;0:2)

Branky: Píša, asistence Krupička - Burian, Škoda, Krejčí, David Komínek, asistence Škoda 2, Michal Komínek, Marek, David Komínek, vyloučení 4:5, využití 0:0, rozhodčí Ryšavý V., Havelka, Ryšavý A., 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

I ve druhém domácím utkání po sobě předvedli hokejisté Veverské Bítýšky další velice mizerný výkon. I když byli v zápase jasným favoritem a to alespoň podle postavení v tabulce, dění na ledě tomu vůbec neodpovídalo. Soupeři k prvnímu vítězství sezóny a zisku tří bodů bohatě stačila snaha a bojovnost, tedy atributy, které v podání protivníka naprosto absentovaly.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť n. O. 2:9 (0:4;1:2;1:3)

Branky: Kučera, Frühauf, asistence Jiří Kudláček 2, Jiří Malec - Krčál 2, Jirák 2, Bednář 2, Růžička, Doležal, Sklenář, asistence Krčál 2, Doležal, Jirák, Pálka, Tóth, Bednář, Špaček, Vysloužil, Fiala, vyloučení 10:13, navíc Barák do konce utkání za nesportovní chování (TH) a Bradáč 5 minut + do konce utkání (OK) za hrubost (oba HHK), proti Náměšti nařízeno trestné střílení za hákování a Špaček (Náměšť) 5 minut + do konce utkání (OK) za hrubost, využití 2:1, v oslabení 0:0, střely na branku 27:54, rozhodčí Sibera, Mezlík, Tichý, 65 diváků, hráno na ZS ve Velké Meziříčí.

Náměšť si přivezla do Meziříčí střeleckou formu z předchozích kol a už v první minutě načal ještě spící domácí Jirák. Hosté pak dále pokračovali v tlaku a neustále zaměstnávali soupeřovu obranu. Ta vydržela jenom do 12. minuty, kdy při hře 4 na 4 zvýšil na 0 : 2 Růžička. Do konce třetiny už bylo na ledě jenom jedno mužstvo a náměšťský Bednář svými dvěma góly ukončil první část na čtyřbrankový rozdíl. Béčku HHK nepomohlo ani trestné střílení, aby přibrzdilo nápor svého protivníka a alespoň vyrovnalo hru. Podobný průběh měla i druhá třetina. Do konce její poloviny hosté zvýšili zásluhou Krčála už na 0:6 a zdálo se, že pro domácí hráče skončí tento zápas katastrofálně. Jejich výkon se zvedl až po 33. minutě, kdy jim pomohla využitá přesilovka 4 na 3. Autorem gólu byl Kučera po přihrávkách Jiřího Kudláčka a Malce. Do konce prostřední části se dění na ledě srovnalo a vzruch před oběma brankami nastával jenom při přesilových hrách. To už meziříčští hráli bez zraněného Štěpánka a vyloučeného Baráka, který se šel převléci za protesty u rozhodčího.

Ve 42. minutě poslední třetiny dal v přesilovce 5 na 3 sedmý gól Náměště Doležal. O šest minut později ještě snížil v početní výhodě Frühauf po přihrávce Jiřího Kudláčka a střele Kučery. Zbytek zápasu pak více připomínal nějaký bojový sport bez pravidel než hokej. Série ostrých zákroků na hranici pravidel, následná oplácení a časté šarvátky končily neustálým vylučováním. Nejvíce to odnesl domácí Hubl, který musel být odnesen na nosítkách. Jeho kolega Bradáč spolu s náměšťským Špačkem skončili předčasně ve svých kabinách. Výsledkem bylo, že hokejisté HHK dohrávali zápas v 8 hráčích a byli rádi, že nedostali desítku. Do konce zápasu totiž hosté ještě brankami Jiráka a Sklenáře upravili stav na konečných 2:9.