7. kolo KSM-V, 18.- 20. 11. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 0:4 (0:1;0:3;0;0)

Branky: Šedý 2, Mikule 2, asistence Lesonický 2, Kozárek, Vyhnalík, Kliner, vyloučení 4:5, využití 0:1, v oslabení 0:0, poměr střel 39:41, rozhodčí Brabec, Mejzlík, Tichý, 17 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Čtyři góly a čtyři tyčky. To je bilance Zastávky, díky které si celkem v poklidu odvezla všechny body z Mezu. Jednoduchými kombinacemi a přesnější střelbou přehrála svého soupeře. Poslepovaná sestava domácích hokejistů, jimž kvůli zranění chybělo osm spoluhráčů, nebyla schopna, až na pár výjimek, nic kloudného vytvořit. Byl to z její strany takový jalový hokej, když použijeme hodnocení trenéra HHK. První část byla opticky vyrovnaná, ale hosté byli daleko svižnější a domácím už jejich rozehrávka poněkud drhla. Jedinou branku v této třetině vstřelil Šedý po přihrávce Kozárka. Po šesti minutách druhé části zvýšil stejný hráč na rozdíl dvou gólů a Zastávka na dalších deset minut zcela ovládla hru. Ve 35. minutě využívá přesilovku Mikule a hostující hráči, i když poté poněkud polevili, stihli do konce třetiny přidat ještě čtvrtou branku. Zasloužil se o ni opět Mikule s asistencí Lesonického. V závěrečné části se hokejisté místního béčka snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale když už se dostali ke střelám, tak většina z nich zůstala zblokována, a co prošlo, zlikvidoval pozorný Ševčík. U protější brány zvonily zase jenom tyčky, a tak se stav utkání už do svého konce nezměnil.

TJ Náměšť n. O. - HC Veverská Bítýška 10:2 (4:1;2:1;4:0)

Branky: domácích Miroslav Bednář 4, Jirák 2, Kejda, Fiala, Kohút, Doležal, asistence Pálka 2, Fiala, Sklenář, Miroslav Bednář, Strnad, Jirák, Doležal, Michal Sázavský, Václav Bednář - Píša, Hrbáček, asistence Slanina 2, Šoukal, Skalník, vyloučení 10:6, využití 1:1, rozhodčí Homola, Fiksa, Berger, 175 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Domácí hokejisté chtěli potvrdit dobrou formu z posledních zápasů. To se od začátku zápasu dařilo a po celé utkání měli převahu, když se konečný stav zastavil na skóre 10:2. První třetina byla trošku nervózní a bylo v ní hodně vyloučených na obou stranách. I přesto, že se přesilové hry nedařilo proměňovat, skóre po 20 minutách ukazovalo stav 4:1. Druhá třetina byla z hlediska hry i výsledku nejvyrovnanější, domácí ji vyhráli 2:1. V poslední třetině skóre narůstalo a bylo jen otázkou, kdy padne kýžená desátá branka do sítě hostů.

Za domácí mužstvo se nejvýrazněji pod výsledek podepsal Miroslav Bednář, který si do statistik zapsal čtyři vstřelené branky a dvě asistence.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice n. P. 1:5 (1:3;0:0;0:2)

Branky: Burian, asistence Michal Komínek - Jan 2, Janda, Ludvík, Mráz, asistence Mráz 2, Jan, Janda, Novák, Svoboda, vyloučení 7:2, využití 0:1, rozhodčí Sobotka, Sibera, Mezlík, 32 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Roli favorita utkání naplnil soupeř již v první minutě utkání, kdy hostující Ludvík tečovanou střelou otevřel skóre utkání. A když ve čtvrté minutě přidal od modré čáry druhou trefu z přesilové hry Jan, výsledek se ubíral k danému předpokladu. Malou komplikaci jim připravil jen domácí Burian, který využil rychlého přečíslení a přesně k tyči snížil na rozdíl jedné branky. Ovšem dvoubrankový náskok si hosté vzali zpět proměněnou přesilovou hrou v závěru první třetiny. Druhá třetina i přes několik velkých příležitostí hostů skončila bez branek a tak o konečném skóre rozhodla třetina třetí. V ní se domácí nevyvarovali vyloučení, které sice hosté zužitkovat nedokázali, ale následných chyb ano, a tak tři body si naprosto zaslouženě i díky rozdílovým hráčům Mráze, Jandy a Ludvíka odváží hokejovější hosté. Výborný výkon předvedl domácí brankář Škoda, který po celé utkání (stejně jako se soupeřem z Veverské Bítýšky) působil velice jistě a neustále nahlodával sebevědomí hostujícím hráčům.