8. kolo KSM-V, 25.- 27. 11. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 7:2 (2:0;2:1;3:1)

Branky: Šedý 2, Fiala, Stromecký, Mareček, Brekke, Lesonický, asistence Kozárek 3,  Stromecký 2, Lesonický 2, Fiala, Fišer, Brekke - Škoda, Rozmahel, asistence Marek, Budín, vyloučení 9:5, bez využití, rozhodčí Ryšavý Vl., Ryšavý A., Čurilla, 45 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

K utkání nastoupili hosté jen s deseti hráči, a jelikož domácí měli jen o jednoho hráče více, očekával se vyrovnaný duel. První třetina očekávání naplnila. Domácí v ní měli více štěstí, a když proměnili to málo šanci, co měli, vyhráli třetinu 2:0. Druhá třetina probíhala v podobném duchu. Hostům se na jejím začátku podařilo brankou Škody snížit a  tím ukončit, neprůstřelnost domácího gólmana Ševčíka, která trvala 82 minut a 24 sekund. Domácí ale odpověděli dvěma brankami a tak byl stav po dvou třetinách 4:1. Ve třetí třetině domácí prokázali větší touhu po vítězství, vstřelili tři branky proti hostující jedné a utkání zaslouženě vyhráli.

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť n. O. 10:2 (4:0;4:1;2:1)

Branky: Ludvík 3, Novák 3, Svoboda 3, Mráz, asistence Jan 3, Janda 2, Svoboda 2, Novák 2, Mráz 2, Šimon 2, Bednář, Gracias - Bednář, Vysloužil, asistence Jirák, Kejda, vyloučení 6:12, navíc Mráz (Bystřice) 5 + 20 minut OK za sekání, rozhodčí Suchý, Krásný, Berger, 240 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Den otevřených dveří. Tak by se ve zkratce dal popsat stav obrany hostí, která ve šlágru kola totálně zkolabovala. Domácí Zubři na hosty vlétli a nekompromisní první třetinou zadupali jejich veškeré naděje na bodový zisk do země. Domácí hosty k ničemu nepouštěli, hráli výborně dopředu, vzadu byl oporou brankář Beno, který ojedinělé šance hostů s klidem likvidoval. Skóre otevřel Mráz, který byl na konci učebnicově sehraného brejku. Domácí si s obranou hostí dělali, co chtěli, vydařilo se jim prakticky vše, pro hosty to byl naopak "zápas blbec". První třetina skončila za stavu 4:0. Do druhého dějství domácí nastoupili poněkud laxně, hostům se podařilo vstřelit branku hned po úvodním vhazování. To však opět nastartovalo domácí brankostroj, po pěkných kombinacích Zubři navýšili svoje vedení na 8:1. Ve třetí třetině domácí polevili, nebyli tolik koncentrovaní a utkání se pouze dohrávalo. Za zmínku stojí hattricky Marka Svobody, Ludvíka a Nováka, který těsně před koncem šikovnou tečí zajistil fanoušky tolik žádanou "desítku". Utkání se odehrávalo v příjemné hokejové atmosféře, a to díky přispění jak domácích i hostujících fanoušků, kteří svůj tým sympaticky podporovali, i když už na ledě nebylo o co hrát. Výborný výkon tentokrát podala celá trojice delegovaných rozhodčích.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí B 5:3 (2:2;0:1;3:0)

Branky: Žofka 2, Jaroš, Hrbáček, asistence Brza 2, Hrbáček 2, Hakl P., Vacek - Kavina, Burian, asistence Barák, Tůma, Střecha Libor, Mejzlík, rozhodčí Dostál, Mezlík, Slanina, vyloučení 1:4, využití 1:0, 15 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V první třetině padly čtyři branky a to vždy během šedesáti vteřin. Domácí šli do vedení a hosté dvakrát vyrovnali. Ve druhé části hry chtěli hráči Veverské Bítýšky přerušit sérii tří porážek z předchozích kol a konečně zlomit utkání ve svůj prospěch, ale jejich snaha ztroskotávala jednak na výborně chytajícím Šebovi a dále pak na vlastní střelecké impotenci. I když se většinu času hrálo v obranném pásmu HHK, paradoxně se  ujali ve 35. minutě vedení hosté, jejichž „gól“ viděl pouze čárový rozhodčí. Hostující brankář a obrana potom odolávali domácím nájezdům až do 46. minuty, kdy bylo vyrovnáno. V průběhu posledních osmi minut pak přece jenom dokázali domácí vstřelit dvě branky, čímž se po měsíci zase dočkali vítězství.