9. kolo KSM-V, 2.- 4. 12. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 5:4 po samostatných nájezdech (1:3, 3:0, 0:1, samostatné nájezdy 1:0)

Branky: Krupička 3, Brza, rozhodující nájezd Sokolovský, asistence Hajný 2, Slanina, Píša - Kozárek 2, Lesonický, Stromecký, asistence Fiala, Šedý, Kozárek, Fišer, vyloučení 3:5, navíc hosté 5 minut + 20 (OK), využití 1:0, rozhodčí Brabec, Mejzlík, Suchý, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a během úvodních minut si vytvořili několik nadějných šancí, z nichž jednu i využili. Soupeř ovšem vzápětí vyrovnal a převzal aktivitu. Z té pak vytěžil i vedení, když dvakrát skóroval během posledních devadesáti vteřin úvodní třetiny. Snaha změnit nepříznivý stav přinesla domácím ovoce hned ve 23. minutě, kdy proměnil trestné střílení pozdější autor hattricku Krupička. Převaha Veverské Bítýšky byla v této části hry evidentní a vedla i k obratu ve výsledku na 4:3. Zřejmě klíčovým okamžikem pro konečné skóre utkání byla pětiminutová přesilovka, kterou hráli domácí na přelomu druhé a třetí části hry. Neúspěšně a navíc v dalším průběhu zahazovali jednu vyloženou šanci za druhou, takže se nakonec sami připravili o plný bodový zisk. V 58. minutě Zastávka využila jednoho z nemnoha pobytů v útočném pásmu a vyrovnala. O tom, kdo získá bod navíc, tak rozhodovaly samostatné nájezdy, které lépe zvládli domácí, když úspěšnými byli Krupička a Sokolovský.

TJ Náměšť n. O. - HC Spartak Velká Bíteš B 9:4 (4:0;4:0,1:4)

Branky: Miroslav Bednář 2, Pálka 2, Vysloužil 2, Jiří Krčál, Fiala, Růžička, asistence Miroslav Bednář 2, Strnad 2, Doležal, Pálka, Tóth 2, Ošmera, Vysloužil, Fiala - Dvořák 2, Špatný, Marek, asistence Budín 2, Krejčí, Marek, Špatný, vyloučení 7:7, navíc Miroslavu Bednářovi (Náměšť) udělen 10 minut OT, rozhodčí Paur, Ryšavý A., Ryšavý V, 368 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Náměšť do tohoto utkání šla s jasným cílem: Zvednout si sebevědomí po debaklu v Bystřici a získat tři body. Povedlo se. První třetina plná nepřesností a hra nahoru dolů, ze které více vytěžili domácí, když po siréně odcházeli do kabiny za stavu 4:0. Ve druhé třetině se domácím dařila kombinace, hosté však působili mírně odevzdaně - stav 8:0. Ve třetí třetině Náměšť zvolnila, zato hráči Bíteše se nevzdali a tuto třetinu vyhráli 1:4. Za domácí se nejvíce dařilo letošní posile Miroslavu Bednářovi, který si v tomto utkání připsal do kanadského bodování čtyři body za dvě branky a dvě asistence.

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. P. 1:4 (0:1;0:2;1:1)

Branky: Malec, asistence Kavina, Barák – Novák, Šimon, Janda, Marek Svoboda, asistence Ludvík, Vintr, Bednář, Gracias, Mráz, Marek Svoboda, Jan, vyloučení 4:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, střely na branku 43:35, rozhodčí Sobotka, Sibera, Tichý 54 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Celá první část utkání patřila favorizovanému bystřickému týmu. Jeho nátlaková hra nedala domácím v obranném pásmu prakticky vydechnout. Ti sice nepůsobili nijak odevzdaně, ale v herním projevu jim chyběla hlavně rychlost. Někdy jen se štěstím a i díky zákrokům Štourače v bráně udržovali hráči HHK čisté konto. Přesto anebo právě proto padl první gól až v předposlední minutě, kdy dostal hosty do vedení Novák. Do poloviny zápasu se obraz hry nezměnil. Bystřice nadále s chutí útočila a ve 31. minutě zvýšila zásluhou Šimona na dvoubrankový rozdíl. Od této chvíle se dění na ledě začalo postupně měnit. Hokejisté z Mezu hru vyrovnali a i oni se dostali do několika slibných šancí. Jejich soupeř přestal tolik tlačit na pilu a více se soustředil na rychlé protiútoky do útočného pásma. Ve 37. minutě při jednom z nich využil chybu domácích v rozehrávce Janda a zvýšil na 0:3. Závěrečná třetina už byla zcela v režii meziříčských, kteří neměli co ztratit a ani na co čekat. Několikrát uzavřeli svého soupeře před Benovou brankou, ale ten kapituloval pouze jednou. Ve 48. minutě mu zkazil čisté konto Malec, kterému asistovali Kavina s Barákem. Domácí tým vycítil šanci a pokračoval v tlaku, chyběla mu však přesná koncovka. Poslední slovo tak měl lídr tabulky z Bystřice. Minutu před koncem přidal její čtvrtý gól Marek Svoboda a dál už nebylo co řešit.