1. kolo 2. části KSM-V, 10.- 12. 3. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

O 1. místo - tvoří družstva umístěná po 1. části na 1. a 2. místě - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem a TJ Náměšť. Zápasy se hrají na dvě vítězná utkání do rozhodnutí. Při nerozhodném výsledku následují nájezdy podle SDŘ ČSLH hlava IV, článek 406, a to po třech na každé straně. Při nerozhodném stavu se pokračuje v opačném pořadí po jednom na každé straně do rozhodnutí (náhlá smrt). První a případné třetí utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části na ZS v Bystřici nad Pernštejnem, druhé utkání se hraje u hůře umístěného družstva po 1. části na ZS v Náměšti.
Vítěz získává titul Vítěze krajské soutěže.

O 3. místo - tvoří družstva umístěná po 1. části na 3. a 4. místě - HC Zastávka a HC Veverská Bítýška. Zápasy se hrají na dvě vítězná utkání do rozhodnutí. Při nerozhodném výsledku následují nájezdy podle SDŘ ČSLH hlava IV, článek 406, a to po třech na každé straně. Při nerozhodném stavu se pokračuje v opačném pořadí po jednom na každé straně do rozhodnutí (náhlá smrt). První utkání po dohodě soupeřů se hraje na ZS ve Velké Bíteši, druhé utkání a případné třetí se hraje na ZS v Rosicích.

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť n. O. 3:4 po samostatných nájezdech (2:0, 0:0, 1:3), samostatné nájezdy 0:1

Branky Šimon 2, Mráz, asistence Marek Svoboda, Jícha) - Miroslav Bednář, Jirák, Kejda, vítězný nájezd Doležal, asistence Bulička, Bednář, Jiří Krčál, Sázavský, Bauer, vyloučení 3:2, rozhodčí Dostál, Berger, Krásný, 310 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Doslova natřískaný stadion čekal na aktéry prvního finálového klání mezi bystřickými a hosty z Náměště. Utkání bylo od úvodního vhazování nad úrovní této soutěže, bylo plné osobních soubojů i pohledných kombinací. Po úvodním náporu hostů se jako první prosadili domácí, kdy Šimon přiložil hostujícímu Májovi teploměr a poslal tak Zubry do vedení 1:0. Po této brance Zubři převzali iniciativu, byli aktivnější. Nedorozumění mezi hostujícím brankářem a obranou potrestal domácí Mráz, a navýšil tak vedení domácích na 2:0. Po první třetině byl stav 2:0. Ve druhé třetině byla hra urputná a vyrovnaná, na obou stranách se naskytlo několik šancí, nicméně žádná z nich nebyla využita. Do třetí části hry šli tak Zubři s vedením 2:0. Hosté nastoupili do třetí třetiny s odhodláním zlomit utkání na svoji stranu, byli aktivnější a domácím postupně docházely síly. První hostující branku stylem "dejte mi puk a běžte slavit" vstřelil Bednář, kdy projel celou plochou a prostřelil domácího brankáře. To hosty nakoplo ještě více, snažili se o vyrovnání, doslova domácím zatápěli. Toho však domácí Zubři využili, kdy Šimon našel skulinku mezi betony a proměnil tak rychlý brejk domácích. Hosté však ve svém tlaku nepolevili a dvěma slepenými šťastnými brankami během 2 minut vyrovnali na 3:3. Finálové drama tak dospělo až do samostatných nájezdů, kde byli šťastnější hosté, vítězný nájezd proměnil Doležal. Utkání bylo na vysoké úrovni, odehrávalo se před výbornou atmosférou, o kterou se postarali jak domácí, tak hostující příznivci. Stav série o 1. a 2. místo je tak 0:1.

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 2:5 (0:2;2:1;0:2)

Branky Vacek, Brza, asistence Jaroš - Koblížek, Šedý, Mikule, Brekke, Stromecký, asistence Šedý, Fišer, Koblížek, Brekke, Stromecký, vyloučení 4:7, střely 30:31, rozhodčí Dvořák, Berger, Fiksa, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V zahajovací třetině se hrál vyrovnaný souboj. Úvodní branka padla až ve 14. minutě a hosté ji dali hlavou, po skrumáži na brankovišti. Dvoubrankový náskok jim pak ve 20. minutě "zajistil" hlavní rozhodčí, když si nevšiml jasného podražení. Zastávka se zmocnila puku v útočném pásmu a poskytnutou šanci proměnila. Ani začátek druhé třetiny nepřinesl nějakou zásadní změnu ve vývoji utkání. Hosté byli bruslařsky svěžejší, a když ve 26. minutě využili chybné rozehrávky a zvýšili své vedení na 0:3, zdálo se, že je rozhodnuto. Domácí to ovšem nemínili jen tak vzdát a mezi 35. a 39. minutou konečně překonali soupeřova gólmana, to vedlo ke změně stavu na 2:3 a o zápletku v závěrečném dějství bylo postaráno. Definitivní rozuzlení ovšem přinesla 46. minuta, kdy ihned po buly trefil šibenici hostující Nor Brekke a získal pro svůj tým opět vedení o dvě branky.

Hráči Veverské Bítýšky, kteří hráli celé utkání pouze s deseti hokejisty, potom již neměli síly na zvrat. Definitivní podobu konečnému skóre dalo proměněné trestné střílení zastáveckého Stromeckého. Stav série o 3. místo je tak 0:1.