2. kolo druhé části KSM-V, 18. 3. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

TJ Náměšť n. O. - BK Zubři Bystřice n. P. 3:2 po samostatných nájezdech (třetiny nehlášeny), samostatné nájezdy 1:0

Branky Miroslav Bednář, Mach, vítězný nájezd Jiří Krčál, asistence Jirák, Mach, za hosty Jan, další střelec a asistence nehlášeno, rozhodčí Arnošt Ryšavý, Čurilla, Mareček, 283 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Hosté přijeli s předsevzetím odčinit domácí porážku a vlétli do utkání s velkým nasazením. Měli více ze hry, domácímu mužstvu vázla souhra a odpovědnost jim svazovala ruce. Diváci domácích i hostů svým povzbuzováním hnali svá mužstva do útoku. Nutno vyzdvihnout brankáře obou týmů, kteří dlouho drželi čistá konta. Ve 43. minutě se však Miroslavu Janovi podařilo překonat domácího brankáře Milana Máje. Na obou stranách bylo poměrně dost vyloučení, avšak využít přesilovou hru se podařilo až domácímu Miroslavu Bednářovi, který se v 50. minutě nemýlil. Nakonec se hra dostala až do samostatných nájezdů, kdy Jiří Krčál doslova ''vykoupal'' brankáře Tomáše Bena a oslavy náměšťského mužstva mohly po letošní povedené sezóně začít.

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška - 8:4 (2:0,0:2,6:2)

Branky Kozárek 2, Koblížek, Soběský, Burian, Mikule, Brekke, Lesonický, asistence Stromecký 3, Lesonický 2, Mikule 2, Fišer, Soběský, Brekke, Šedý, Koblížek, Sedláček - branky Watzke, Jaroš, Žofka, Píša, asistence Píša, Jaroš, Žofka, Hajný, vyloučení 4:7, navíc Brza (V. Bítýška) 10minut OT, Skalník (V Bítýška) 5+20 minut (OK), využití 3:0, v oslabení: 0:1, rozhodčí Dostál, Mezlík, Sibera, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

První třetina utkání byla vyrovnaná, domácí sice poslal ve druhé minutě do vedení Lesonický a v páté minutě zvýšil na 2:0 Soběský, ale hosté měli ve zbytku třetiny více šancí. Dokonce dvakrát netrefili prázdnou branku. A když zbytek šancí pochytal výborný Vybíral v brance domácích, skončila první třetina 2:0. Ve druhé třetině měli více ze hry a více šancí domácí, ale v brance hostů pro změnu čaroval Dinga. Hosté dvakrát udeřili, a tak byl stav utkání po dvou třetinách nerozhodný 2:2. O osudu zápasu rozhodl začátek třetí třetiny, kdy domácí využili přesilovku 5 na 3, kde za 8 vteřin dokázal vstřelit gól Burian. V následné přesilovce 5 na 4 zvýšil na 4:2 Mikule,  za další minutu se trefil Brekke a zdálo se být rozhodnuto. Hosté se ale nevzdali.  Nejdříve se trefil Žofka a pak dokonce ve vlastním oslabení ujel Píša a snížil na 5:4 a bylo na drama zaděláno, domácí ale žádné nepřipustili. Dvakrát se trefil Kozárek a jednou Lesonický a bylo rozhodnuto. Domácí tak po zásluze vyhráli a získali třetí místo v KSM – Vysočina, ročník 2016 - 2017.

Konečné pořadí:

1. TJ Náměšť nad Oslavou
2. BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem
3. HC Zastávka
4. HC Veverská Bítýška
5. HHK Velké Meziříčí B
6. HC Spartak Velká Bíteš B