1. kolo KSM-V, 6.- 8. 10. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n/P 6:4 (3:1;2:2;1:1)

Branky: Brekke 2, Šedý, Kozárek, Mikule, Stromecký, asistence Stromecký 2, Lesonický,Mikule, Kliner, Bednář, Vyhnalík, Šedý - Mráz 2, Jan Zdražil, asistence Bednář, Svoboda, Mach, Ludvík, vyloučení 5:7 navíc Burian (Zastávka) 10minut OT, využití 2:2, oslabení 1:0, rozhodčí  Horký, Marek, Mezlík, 50 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V utkání slušné úrovně začali lépe domácí. V polovině první třetiny po dvou brankách Brekkeho a jedné Šedého vedli už 3:0. Pak se probudili i hosté. V poslední minutě se jim podařilo Zdražilem snížit na 3:1 a tak také skončila první třetina. Hned v první minutě druhé třetiny Mráz vstřelil jejich druhou branku na 3:2. Domácí odpověděli využitou přesilovkou. Branku vstřelil Kozárek po přihrávce Bednáře. Zubři také využili přesilovou hru a Mrázem znovu snížili na rozdíl jedné branky. Domácí nezůstali pozadu a Mikulem o dvě minuty později využili další přesilovku. Tak taky skončila druhá třetina. Ve třetí třetině pokračovala vyrovnaná bitva. Hra se přelévala s jedné strany na druhou a diváci se rozhodně nenudili. A když hosté znovu využitou přesilovkou Janem snížili na rozdíl jedné branky, bylo o dramatičnost utkání postaráno. Zápas po pěkné kombinaci se Šedým rozhodl v poslední minutě Stromecký.

TJ Náměšť nad Oslavou – HHK Velké Meziříčí B 7:4 (3:1;3:2;1:1)

Branky Vysloužil, Kejda, Jirák, Sklenář, Vysloužil, Němec, Doležal, asistence Miroslav Bednář 2 Tóth 2, Sklenář, Špaček, Vysloužil, Strnad - Štěpánek, Střecha, Vrána, Šoukal, asistence J. Kudláček, Šoukal, Štěpánek, Střecha, Kudláček, Barák, Bradáč, vyloučení 22:18, využití 3:3, rozhodčí Sibera, Mejzlík, Erat, 143 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání začalo ve velkém tempu, hlavně domácí začali velmi zostra. Byli rychlejší na puku i důraznější v osobních soubojích a díky tomu padla první branka již v čase 2:18, kdy se prosadil domácí Vysloužil. Během pěti minut domácí přidali ještě dvě branky po zásluze Kejdy a využité přesilovky, kdy se trefil Jirák. O pár minut později chtěl další branku přidat Krčál, puk však skončil v připravené lapače brankáře hostí Šeby. V 15. minutě se však ke slovu dostali hostí, kdy Kudláček s přehledem prokličkoval mezi obránci a přihrál na přesně připravenou hokejku Štěpánka. První třetina tedy skončila 3:1 ve prospěch domácího mužstva. Druhá třetina nabídla mnoho zajímavých akcí a hodně se vylučovalo. Ve vlastním oslabení se dostal do průniku Bernat, ale na domácího Bednáře si nepřišel. Nedáš, dostaneš - domácím se hned vzápětí podařilo vstřelit další branku a využít tím přesilovku, tvrdou, a hlavně přesnou střelou skóroval Sklenář. Hra se rázem zrychlila, hostí přitvrdili a využili dvě přesilovky, které jim domácí nabídli. Důrazem před brankou snížili zásluhou Střechy na 4:2 a pět minut poté přidali další branku, o kterou se zasloužil Vrána po perfektní přihrávce Šoukala. Ani tohle však domácí nerozhodilo a přidali další dvě branky, druhou si připsal Radek Vysloužil další Němec na 6:3. Třetí třetina byla v režii hostí, dělali si z domácích obránců, co jen chtěli. Vycházeli jim přihrávky, byli dříve u puku, chybělo však trochu více štěstíčka v koncovce. Domácí brankář Bednář jim zkrátka moc šancí k úspěchu nedal. Utkání sice srovnat nedokázali, ale nutno podotknout, že se domácí v posledních pěti minutách pořádně zapotili, nemohli se takřka dostat z obranného pásma a byli nuceni využít oddechový čas. Po vyloučení Doležala se ukázal kapitán hostí Šoukal a těžil tak ze skvělého výkonu svého mužstva v této třetině. V poslední minutě chtěl Doležal zřejmě odčinit svůj prohřešek a dal poslední branku v tomto utkání po přihrávce Strnada.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno