15. kolo KSM-V, 26.- 28. 1. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 6:1 (1:0;2:1;3:0)

Branky: Bednář 2, Burian, Koblížek, Jelínek, Barák, asistence Lesonický 3, Mikule 2, Kozárek 2, Stromecký - Štěpánek, asistence Maštera, Kudláček, vyloučení 6:4, využití 1:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa, Dvořák, Krásný, 45 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Domácí nastoupili po čtrnáctidenní herní pauze a na jejich hře to bylo znát. Hosté měli v první třetině opticky více ze hry, ale první třetinu díky brance Buriana vyhráli domácí 1:0. Ve druhé třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou a přibývalo i šancí, ale brankáři byli oporami svých týmů. Až v polovině třetiny se na 2:0 z dorážky trefil domácí Koblížek. Hosté za dvě minuty, po chybě domácí obrany, snížili Štěpánkem na 2:1. Pak měli další šance, které jim spolehlivě likvidoval Vybíral v brance domácích. Nutno podotknout, že měl i štěstí, kdy hostující  hráč netrefil zcela prázdnou branku, a tak přišel trest a rychlý protiútok, který zakončil brankou na 3:1 Jelínek. Tak taky skončila druhá třetina. Ve třetí třetině už domácí své vítězství potvrdili. Nejdříve využili  Bednářem přesilovku,  pak ujel ve vlastním oslabení po přihrávce Lesonického Barák a své sólo zakončil brankou na 5:1. Hosté ještě mohli snížit, ale opět přestřelili odkrytou domácí svatyni. V závěru utkání svou druhou brankou v zápase na 6:1 dal konečnou podobu výsledku Bednář.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 3:7 (2:1;1:2;0:4)

Branky: Jiří Škoda, Krejčí, Odvářka, asistence Burian, Nič, Ondřej Fischer, Jiří Škoda - Kohút 2, Doležal, Tomáš Strnad, Ošmera, Vysloužil, Krčál, asistence Náměšť nad Oslavou Bednář 3, Tomáš Strnad 2, Doležal, Němec, Kohút, Jirák, Vysloužil, Tóth, Krčál, vyloučení 5:4, využití 1:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Čurilla, Kacetl, Kouba, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté z Náměště si přijeli pro povinné body, ovšem i tentokrát se potvrdilo, že hrát na domácím stadionu a venku, je velký rozdíl. Domácím se doma vcelku daří a po velkém debaklu, který hosté Bítešákům uštědřili minulé kolo, začali zápas ve velkém stylu, a již po 28 vteřinách se ujali vedení, kdy kotouč za Sázavského záda dorazil na podruhé Škoda. V následném střídání měl obrovskou příležitost ke zvýšení domácí Pospíšil, ovšem jen těsně minul branku. A přišel trest, z protiútoku vyrovnal hostující Doležal. Po divokém začátku se hra trošku uklidnila, hosté měli sice více ze hry, ale k vyloženým příležitostem se dostali až ke konci třetiny. Mezitím se v polovině opět prosadili domácí, kdy se z přesilové hry od modré čáry trefil výborně hrající Krejčí. Domácí měli i další šance ke zvýšení svého vedení, ale překonat trošku nejistého Sázavského se jim nepodařilo. V průběhu začátku druhé třetiny musel odstoupit nejlepší hráč domácích Krejčí a na výkonu týmu se to samozřejmě projevilo. Hosté se mnohem častěji dostávali ke střelám a několikrát jen štěstí uchránilo domácí od inkasované branky. V polovině třetiny se hostům přeci jen podařilo vyrovnat a to dost kuriózně, kdy hostující Tomáš Strnad trefil skákající puk tak šikovně, že ten skončil v pravém rohu domácí branky. O minutu později hráli hosté přesilovou hru, domácí nedokázali kotouč vyhodit ze třetiny a zcela volný Němec vybídl tečujícího Kohúta ke skórování. Od té doby hosté hru kontrolovali a k ničemu domácí nepouštěli. Z ojedinělé akce ovšem domácí Fischer našel před brankou volného Odvářku a ten se do prázdné branky nemýlil. Třetí třetina byla z obou stran spíše opatrná, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. V polovině třetiny se do úniku dostal domácí Urbánek, překonat Sázavského se mu nepodařilo. O chvilku později se do dalšího úniku dostal Zelinka, byl faulován a domácí dostali výhodu přesilové hry. V ní jednomu z domácích obránců odskočil při rozehrávce kotouč, toho využil hostující Ošmera a v zakončení se nemýlil. Domácí museli otevřít hru a to byla voda na mlýn hostů, kteří během dvou minut využili tři přečíslení a upravili skóre na jednoznačný výsledek, což bylo pro obětavě bojující domácí trošku kruté.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno