4. kolo KSM-V, 27.- 29. 10. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 5:1 (1:0;1:1;3:1)

Branky: Štěpánek 2 Smejkal, Tichý, Šoukal, asistence Štěpánek 2, Jiří Kudláček 2, Frühauf, Vrána, Buďa – Zelinka, asistence Budín, Dočkal, vyloučení 4:2, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 46:31, rozhodčí Ryšavý V., Paur, Ryšavý A., 21 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí

V poklidném tempu se odehrálo tradiční derby sousedních béček. Domácí se sice ujali vedení už ve čtvrté minutě, ale pěkná kombinace trojice Vrána, Frühauf, Smejkal byla ojedinělým hokejovým momentem úvodní části. V ní sice měli hráči HHK mírnou převahu, ale na svědomitě bránícího soupeře nic nevymysleli. A když hokejisté Spartaku nevyužili ani jednu ze svých dvou přesilovek, šlo se do kabin s nejtěsnějším rozdílem. Další změna skóre nastala opět po čtyřech minutách, tentokrát prostřední třetiny. Po nahrávce od Štěpánka zavěsil Tichý, hned v následující minutě ovšem hosté snížili na 2:1. Špatnou rozehrávku domácích potrestal Zelinka s přispěním Budína a Dočkala. Tímto stavem také třetina skončila, když do jejího závěru už zvonily jenom tyčky brány hostů. O výsledku utkání rozhodl do poloviny třetí části první útok meziříčských. Ve 46. minutě zvýšil na 3:1 Štěpánek, kdy se na jeho brance podíleli Buďa a Jiří Kudláček. Ve 49. minutě pak zvýšil na třígólový rozdíl Šoukal po příhrách Jiřího Kudláčka a Štěpánka. Nejpilnější hráč zápasu, Lukáš Štěpánek, nakonec stav utkání i uzavřel. V předposlední minutě vypíchl puk při rozehrávce bítešských a přidal pátý gól béčka HHK.

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 6:7 (třetiny nehlášeny) v prodloužení

Branky: Miroslav Bednář 2, Kejda 2, Jirák 2, asistence Doležal 3, Fiala 2, Ošmera 2, Miroslav Bednář, Strnad, Sklenář, Bauer – Šimon 2, Ludvík 2, Peňáz, Škorpík, Jan, asistence Čejka, Bednář, Ludvík, Zítka, Šimon, Peňáz, vyloučení 8:12, využití 1:2, rozhodčí Jiří Erat, Tomáš Mezlík, Nikola Marek, 103 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání dvou posledních finalistů začalo svižně. Oba soupeři se snažili útočnou hrou pokořit brankáře soupeře. Jako prvnímu se to podařilo domácímu mužstvu, kdy ve 3. minutě mířil Miroslav Bednář neomylně. Oba fanouškovské kotle znamenitě hnaly své týmu za vítězstvím. V 9. minutě domácí srovnali, avšak v 15. minutě si domácí překlopili vedení na svou stranu. V 19. minutě byl vyloučen domácí hráč za krosček a hosté trestali – bylo opět srovnáno. Pro domácí tým bývá tradičně druhá třetina nejslabší. To se potvrdilo i tentokrát, kdy hosté v rozmezí šesti minut navýšili skóre o čtyři branky. Domácí však vzápětí dvěma brankami snížili. Po třetí obdržené brance došlo ke střídání náměšťských brankářů, kdy Aleše Sázavského vystřídal Václav Bednář. Domácí se ve třetí třetině zakousli do soupeře, a dvěma brankami ve 49. a 50. minutě srovnali. Do konce základní hrací doby zůstal stav utkání neměnný. Nutno říci, že domácí měli ve třetí třetině ze hry více. Následovalo prodloužení, kdy 27 vteřin před koncem fauloval domácí Martin Doležal ujíždějícího Miroslava Jana, který se při trestném střílení nemýlil. Zajímavý zápas pro oba tábory, v němž bylo vidět spousta gólů, je myslím slušnou pozvánkou pro příští zápasy.

HC Zastávka - volno