8. kolo KSM-V, 24.- 26. 11. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Zastávka 6:5 (1:3;2:0;3:2)

Branky: Miroslav Bednář, Kohút, Kejda, Krčál, Fiala, Michal Sázavský, asistence Kejda 2, Miroslav Bednář 2, Bulička, Kohút, Abrahám, Tóth, Němec, Fiala - Šedý 3, Brekke 2, asistence Kozárek 3, Mikule 2, Bednář, Stromecký, vyloučení 2:7, navíc domácí 1x 10 minut OT, rozhodčí Dvořák, Krásný, Mejzlík, 123 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Obě mužstva nastoupila v téměř plných sestavách. Domácí ihned ve 12. vteřině z prvního útoku brankou Miroslava Bednáře skórovali a mysleli, že to bude jednostranná bitva. Hosté je velmi rychle vyvedli z omylu, když ve 2. a 3. minutě otočili stav utkání ve svůj prospěch. Domácí se po zbytek první třetiny snažili o vyrovnání, avšak brankář hostí Jiří Vybíral byl proti. Hrál se pohledný hokej a domácím se ve 25. a 36. minutě podařilo trefami Ondřeje Kohúta a Martina Kejdy srovnat stav utkání na 3:3. Za tohoto stavu se po druhé třetině odcházelo do šaten. Ve třetí třetině opět domácí nezachytili nástup hostí, kteří ve 41. a 42. minutě opět zvrátili skóre na svou stranu. Obě strany chtěly brát všechny body a hosté k tomu měli blíže. S postupem času a ubýváním sil se však domácí stali lepším mužstvem, což podtrhli ve 43. a 49. minutě, kdy se nemýlil Jiří Krčál, ani Tomáš Fiala. Srovnáno - 5:5. Už to vypadalo, že utkání dospěje do prodloužení, s tím ale nesouhlasil Michal Sázavský a vystřelil domácímu mužstvu výhru. Domácí pokračovali náporem a nedovolili hostům odvolat brankáře. Domácí diváci opět vytvořili parádní kulisu a jistě byli s předvedeným výkonem obou mužstev spokojeni.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 3:2 (1:1;0:0;2:1)

Branky: Budín, Urbánek, Škoda Jiří, asistence Zelinka 2, Nič, Budín - Ludvík, Kintr, asistence Janda, Bednář, vyloučení 4:7, navíc Ludvík (Bystřice) 10 minut OT, bez využití, rozhodčí Sobotka, Sibera, Mezlík, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté přijeli v roli favorita, vždyť domácí je v minulých devíti zápasech nedokázali porazit. Ovšem domácí nezačali špatně a již po třech minutách vedli brankou Budína, který se nejrychleji zorientoval v brankovišti hostů. Další průběh utkání byl spíše opatrný, kdy žádný z týmů nechtěl udělat chybu, hosté ale byli hokejovější, a minutu před koncem první třetiny využil nedůrazného pokrytí hostující Ludvík a bekhendem trefil přesně do protipohybu skvěle chytajícího domácího Škody. První polovina druhé třetiny se nesla v duchu té první, žádné velké šance a spíše opatrnější hra. Od druhé poloviny však hosté výrazně přidali a domácí přestali stíhat. Následovalo několik vyloučení a vedoucí branka hostů byla na spadnutí. Všechny příležitosti hostů domácí se štěstím přečkali a tak měla rozhodnout třetí třetina. V té už neměli hosté takovou převahu jako v té druhé, ale stále ohrožovali domácí branku více než domácí, ovšem své šance často zbytečně překombinovali. Co se nepovedlo hostům, dokázali domácí, kdy se čtyři minuty před koncem třetí třetiny za hostující obranu dostal Urbánek a vstřelil vedoucí branku. A když za minutu s velkou rozvahou zvýšil Škoda, zdálo se být rozhodnuto. Ovšem již za třicet vteřin snížil z dorážky Kintr a následně byl vyloučen za podražení domácí Škoda, hostům se tak naskytla jedinečná příležitost k vyrovnání. Po několika příležitostech ale fauloval hostující Janda a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Ani následné odvolání brankáře hostům ke vstřelení vyrovnávací branky nestačilo a domácí si tak proti Bystřici připsali vůbec první vítězství v této sezóně a vůbec první vítězství proti soupeři z Bystřice. Příští týden přivítají na domácím hřišti sousedy z Velkého Meziříčí a zlepšený výkon v posledních dvou zápasech slibuje velmi vyrovnanou bitvu.

HHK Velké Meziříčí B - volno