1. kolo druhé části KSM-V, 9.- 11. 3. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Zastávka – BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 3:4 po prodloužení (1:1;1:1;1:1;0:1)

Branky: Lesonický, Gejdoš, Kozárek, asistence Provaz, Šedý, Fiala - Mráz 2, Čejka, Musil, asistence Novák, Jan, vyloučení 9:6 navíc hosté 10 minut OT, využití 0:2, rozhodčí Mezlík, Erat, Nikola, 60 diváků, hráno na Zs v Rosicích.

Ve zcela  vyrovnaném utkání  se ujali vedení hráči Bystřice díky brance Mráze, domácí pakvyrovnali zásluhou dorážky Lesonického. Po zbytku první třetiny kralovali oba brankáři a tak skončila 1:1. Ve druhé třetině šli do vedení opět hosté, využili přesilovku a autorem branky byl znovu Mráz, jako odpověď domácí Gejdoš srovnal na 2:2. To byl také stav po dvou třetinách. Ve třetí třetině nevyužili hosté tři po sobě jdoucí přesilovky, zato po jejich skončení udeřili Kozárkem domácí a ujali se vedení 3:2. Domácí ale svou nedisciplinova-ností dali hostům šanci, další oslabení díky Vybíralovi v brance sice přežili, ale když se nechal vyloučit další domácí hráč, hosté už trestali. Šťastným střelcem byl Čejka. Do konce utkání už branka nepadla a tak se prodlužovalo, v čase 61:21 rozhodl hostující Musil.

HHK Velké Meziříčí - TJ Náměšť nad Oslavou 3:8 (2:2;1:2;0:4)

Branky: Kučera, Bernat, Střecha, asistence Vrána, Buďa, Šoukal – Miroslav Bednář 3, Michal Sázavský 2, Bulička, Kejda, Tomáš Strnad, asistence Kejda 2, Miroslav Strnad 2, Tomáš Strnad 2, Miroslav Bednář 2, Sklenář 2, Vysloužil, Doležal, vyloučení 4:5, využití 1:1, v oslabení 0:1, střely na branku 29:47, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Berger. 73 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Dvě třetiny se hrál na meziříčském zimáku v prvním utkání play-off vyrovnaný hokej s otevřeným koncem. Domácí hráči se nezalekli soupeřovy role favorita a od začátku utkání s ním bojovali na férovku. A šli i do vedení! Ve druhé minutě se trefil od modré Kučera po přihrávce Vrány. Náměšťským se podařilo srovnat už o dvě minuty později zásluhou Buličkovou a v sedmé minutě už vedli, v ní využili přesilovku díky prvnímu gólu Miroslava Bednáře. Hokejisté z Mezu jim to za stejné situace vrátili v 10. minutě. Po nahrávce Budi střílel Bernat a odražený puk od mantinelu zaplul překvapenému V. Bednářovi do brány. Tím bylo pro úvodní část vystříleno. Po pěti minutách prostřední třetiny šla znovu do vedení Náměšť, když Kejda přidal jejich třetí gól. Ve 34. minutě vyrovnal na 3:3 Střecha po nahrávce Šoukala, ale hned v následující minutě strhl vedení zase na stranu hostí Bednář. Ve zbytku třetiny už se hrál „pouze“ pohledný hokej prozatím bez rozuzlení. To nakonec přišlo překvapivě brzy po začátku závěrečné části. V její druhé a třetí minutě využili hráči z Náměště zmatků v obraně domácích a po brankách Miroslava Sázavského a Tomáše Strnada odskočili do rozhodujícího náskoku. Hráčům HHK se poté přestalo herně dařit a vrcholem jejich zmaru byla přesilová hra ve 46. minutě. V ní jim ujel Michal Sázavský a přidal sedmý gól. Stav zápasu pak uzavřel o tři minuty později Miroslav Bednář svojí třetí brankou v utkání. Za pouhých deset minut tak dokázal lídr soutěže rozhodnout a zbytek zápasu už hrál jenom to, co potřeboval.

HC Spartak Velká Bíteš B  – ukončil soutěž