2. kolo druhé části KSM-V, 16.- 18. 3. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Zastávka 6:3 (2:0;1:2;3:1)

Branky: Mráz 3, Peňáz 2, Marek Svoboda, asistence Bednář 3, Musil 2, Mráz 2, Novák - Jelínek 2, Gajdoš, asistence Kilner 2, Soběský, Kozárek, vyloučení 1:2, využití 1:0, rozhodčí Dostál, Horký, Mejzlík, 120 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři se v druhém semifinálovém utkání představili na domácím ledě. Do začátku utkání Zubři vstoupili lépe a hned ve 3. minutě vedli 1:0 po brance Marka Svobody. Ve 12. minutě se Zubrům podařilo odskočit na 2:0 po brance Peňáze. A tak se šlo do šaten za stavu 2:0. V úvodu druhé třetině Zubři hned odskočili na 3:0 díky brance Peňáze, a to bylo ze strany Zubrů v této třetině vše. Hostům se podařilo snížit do konce třetiny na 3:2, po brankách Jelínka a Gajdoše, a pokusili se zvrátit utkání na jejich stranu. Ve třetí třetině ve 49. minutě nejprve srovnali hosté skóre na 3:3, ovšem poté vzali iniciativu utkání Zubři do svých rukou, především Mráz! Dvěma brankami Mráz v rozmezí 30 vteřin v 52. minutě otočil skóre ve prospěch Zubrů na 5:3. Hosté se ještě ke konci utkání pokusili o hru bez brankáře a na konečných 6:3 završil Mráz 10 vteřin před koncem utkání hattrick!

TJ Náměšť nad Oslavou - HHK Velké Meziříčí B 10:7 (4:1;3:3;3:3)

Branky: Miroslav Bednář 2, Jirák 2, Doležal, Špaček, Tóth, Krčál, Sklenář, Vysloužil, asistence Bulička 2, Krčál 2, Tomáš Strnad, Doležal, Sklenář, Kejda, Miroslav Strnad, Michal Sázavský - Štěpánek 2, Střecha, Šoukal, Barák, Chlubna, Miroslav Bednář, asistence Frühauf 2, Kudláček 2, Vrána, Bradáč, Barák, Bernat, vyloučení 4:7, navíc hosté 10 minut OT, rozhodčí Mejzlík, Kouba, Erat, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Náměšť vstoupila do utkání po svém a hned po minutě hry vedla 1:0 trefou Martina Doležala. Hosté neotáleli a ve třetí minutě skóre srovnali. Domácí se do hry postupně dostali brankami Davida Jiráka a Vladimíra Špačka, hosty moc nepouštěli ke slovu a koncem první třetiny zvýšil Miroslav Bednář již na 4:1 a zdálo se být rozhodnuto už po první třetině. Meziříčští se však nevzdali a dále bojovali, což jim také začalo přinášet kýžené ovoce v podobě branek. Za domácí se hned na začátků druhé třetiny trefili znovu Miroslav Bednář s Davidem Jirákem, hosté se ovšem nenechali zahanbit a trefil se Střecha. Po dalších čtyřech minutách hry se trefil po krásné souhře domácích Peter Tóth a pak začalo Velké Meziříčí úřadovat a trefili se Vojtěch Šoukal s Michalem Barákem. Do konce druhého dějství měli oba týmy ještě po jedné příležitosti v přesilové hře, avšak bez úspěchu. V poslední třetině byla z obou týmů cítit nervozita a čím dál častěji docházelo k potyčkám. Za domácí přidal další gól Jiří Krčál, za hosty odpověděl opět Střecha. Vzápětí však utkání okořenila šarvátka mezi kapitánem hostí Vojtěchem Šoukalem a náměšťským veteránem Miroslavem Strnadem, který neponechal bez povšimnutí podražení brankáře Sázavského. Následně se nemýlil Štěpánek a za Náměšť odpověděl Sklenář a letos skvěle hrající Radek Vysloužil. Skóre pak ještě poopravil hostující Buďa. Náměšť si zbytek zápasu pohlídala, a tak se nyní těší z postupu do finále.

HC Spartak Velká Bíteš B  – ukončil soutěž