12. kolo KSM-V, 4. - 6. 1. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť 2:4 (1:3;0:0;1:1)

Branky Škoda, Tomáš Fischer, bez asistencí - Bauer 2, Doležal, Sklenář, asistence Kejda 2, Bulička, Pálka, vyloučení 5:6, navíc Kejda (Nýměšť) 2 x 10 minut OT za nesportovní chování = OK, využití 0:1, rozhodčí Sibera, Pekárek, Erat, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté přijeli ve značně oslabené sestavě a na výkonu to bylo znát, bohužel domácí toho nedokázali využít a od začátku tahali za kratší konec. Již ve třetí minutě se poprvé v zápase trefil Bauer po ukázkovém brejku dva na jednoho. Druhou branku vstřelil Doležal v přesilové hře, když se domácím nepodařilo ani na dva pokusy vyhodit kotouč ze třetiny. A když třetí branku vstřelil opět Bauer, zdálo se, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Jenže na konci třetiny domácí Škoda překvapil hostujícího brankáře z velkého úhlu a hosté tak vedli po první třetině jen o dvě branky. Druhá třetina byla spíše bojovnější, bez větších brankových šancí, a když hosté nějaké měli, bravurně je pochytal domácí Chadim. Ve třetí třetině hosté opět zabrali a po dvou minutách navýšil Sklenář opět na rozdíl tří branek a od té doby si už vedení v zápase spíše hlídali. Z ojedinělé šance, kdy domácí Fischer vystihl nepřesnou přihrávku v obranné třetině hostů, snížili domácí na rozdíl dvou branek. To ale bylo z hlediska branek od obou týmů vše a k vidění bylo jen několik vyloučení na konci třetiny. Zasloužené vítězství hostů, ovšem promarněná šance na lepší výsledek ze strany domácích, protože hosté nepřijeli v optimální sestavě.

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 4:3 po samostatných nájezdech (1:0;1:1;1:2; samostatné nájezdy 1:0)

Branky Štěpánek 2, Barák, asistence Libor Střecha 2, Jiří Kudláček, Smejkal, Vrána, Pokorný, rozhodující nájezd Libor Střecha - Lesonický, asistence Bednář, Provaz, Vyhnalík, Šedý, vyloučení 5:6, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Sobotka, Mejzlík, Mezlík, 48 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Domácí hokejisté se ujali vedení už ve čtvrté minutě. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Štěpánek, když mu nahrávali Libor Střecha a Jiří Kudláček. Hosté, kteří postupně od poloviny třetiny přebrali iniciativu, vyrovnat nedokázali. Proti byl nejenom Štourač v bráně HHK, ale v jednom případě i jeho horní tyčka. Skóre zápasu se pak měnilo až v polovině prostřední části. Nejprve v 31. minutě zvýšil na 2:0 Barák díky šťastnému odrazu od hole gólmana Zastávky, asistence si připsali Vrána a Smejkal. O dvě minuty později snížil po samostatné akci Stromecký a stanovil tak stav po dvou třetinách na 2:1. Hostující hráči v poslední části vše podřídili obratu v utkání a ten se jim také podařil. Ve 47. minutě vyrovnal Lesonický po přihrávkách Provaze a Bednáře. O tři minuty později pak stejný hráč dostal Zastávku do vedení. Na jejím třetím gólu měli podíl Šedý a Vyhnalík. Naštěstí pro domácí se jim vzápětí podařilo využít přesilovou hru, po přihrávce Libora Střechy střílel od modré Pokorný a před bránou tečoval Lukáš Štěpánek.

K rozhodnutí zápasu pak nepomohlo ani prodloužení a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli o branku úspěšnější domácí a tu rozhodující si připsal Libor Střecha.

BK Zubři Bystřice n. P. - volno