6. kolo KSM-V, 9.- 11. 11. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 5:4 po samostatných nájezdech (3:1;0:1;1:2), samostatné nájezdy 0:1

Branky: Zelinka 3, Škoda, rozhodující nájezd Škoda, asistence Budín 2, Odvářka 2, Urbánek 2 - Provaz 2, Mikule, Jelínek, Stromecký, Gejdoš, Šedý, Fiala, vyloučení: 8:5, využití 0:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Sobotka, Mareček, Sibera, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Zastávka v letošním ročníku předvádí dobré výsledky a vzhledem k postavení bítešských hokejistů byla jasným favoritem. Avšak hosté nedisponovali výkonem, která je prezentuje tuto sezónu, a při jejich přesilové hře dostali nečekaný trest v podobě využitého brejku domácího Zelinky. Bohužel ani tento moment neprobudil hráče Zastávky a po souhře Budína a střelecky naladěného Zelinky se dostali domácí do dvoubrankového vedení. Po špatném střídání domácích se dočkali i hosté - Provaz využil svou šanci a snížil. Už to vypadalo, že třetina skončí těsným vedením Spartaku, ale nahození Odvářky tečoval Zelinka a dokončil hattrick. Druhá třetina se nesla v duchu dobývání domácí branky. Brankář Chadim se ale překonával, nestačil pouze na zakončení Stromeckého. V poslední části hry domácí zaostávali nad svým soupeřem ve všem a Zastávka dvěma góly obrátila vývoj zápasu. Bíteš dobře rozehrané utkání nechtěla ztratit a podařilo se jí vyrovnat minutu před koncem při odvolání brankáře. Následné prodloužení nabídlo pouze dvě nevyužité přesilovky a tak se šlo na nájezdy. V nich potvrdil střelecky povedený zápas Zelinka a veterán domácího týmu Škoda. Z tábora hostů se trefil pouze šikovný Stromecký a tak Bíteš dospěla k prvnímu a hlavně nečekanému vítězství.

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť nad Oslavou 1:3 (0:2;0:0;1:1)

Branky: Ludvík, asistence Zítka - Enrico Krčál, Bauer, Kohůt, asistence Enrico Bauer, rozhodčí Fiksa, Berger, Balcar, vyloučení 5:6, 120 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí v pěkné atmosféře, kterou jim jejich fanouškové vytvořili, do utkání nevstoupili dobře. Hned v 8. minutě dali hosté branku a vedli 0:1. Poté v 9. minutě dali hosté šťastně druhou branku a vedli tedy už 0:2. Zubři měli šance, kde mohli stav utkání klidně srovnat, ale bohužel neproměnili a tak i skončila první třetina - 0:2. Po první třetině rozhodčí napomenul fanoušky za vulgární výroky, a tak do té doby povzbuzující atmosféra bohužel utichla! Zubři si opět vytvořili gólové situace, ovšem hostující brankář další branku nepustil. Ve třetí třetině byla hra nahoru, dolu. Zubři i Náměšť si vytvořili mnoho šancí. Jako by se smůla Zubrům lepila na hole! Snížit na 1: 2 se Zubrům povedlo v 54. minutě po úniku z hole Ludvíka. Zdálo se, že je na drama v konci utkání zaděláno! Bohužel hned o minutu později se podařilo hostům skórovat a odskočili na 1:3. Poté si ještě Zubři šance vytvořili, ale kýžená branka už nepadla a tak stav utkání vyzněl 1:3 pro hosty.

HHK Velké Meziříčí B – volno