1. kolo KSM-V, 4.- 6. 10. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Polička 6:4 (3:3;0:1;3:0)

Branky Enrico Krčál 2, Sázavský 2, Ošmera, Tóth, asistence Miroslav Bednář 3, Strnad 2, Miroslav Bednář, Sklenář – Vondra, Nunvář, Martinů, Štefka, asistence Štefka 2, Martinů 2, Nunvář, Vondra, vyloučení 6:12, z toho Vysloužil (Náměšť) 5 minut + OK za bitku a Kyncl (Polička) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 3:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Jan Mareček - Tomáš Mareček, Vojtěch Kouba, 123 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Než se domácí v první třetině rozkoukali, tak už ve 3. minutě prohrávali po brankách Vondry a Nunváře 0:2. Domácí začali vlažně a snad si mysleli, že to půjde snadno. Omyl, hosté lépe bruslili a kombinovali a vše vyjádřili brankami. V 5. minutě se domácím podařilo snížit, když branku vstřelil Enrico Krčál, ale v 10. minutě hosté znovu odskočili ve skóre o dvě branky po gólu Martinů. Domácí se snažili a srovnávali hru, hosté pod větším tlakem ale začali faulovat, na což doplatili oslabením. Domácí toho dokonale využili a v přesilových hrách  po brankách Michala Sázavského srovnali skóre. Druhá třetina byla vyrovnaná. Obě mužstva se snažila zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Dříve se to ale podařilo hostům po gólu Štefka a šli do vedení. Více branek ve druhé třetině nepadlo a tak do kabin se šlo lépe hostům z Poličky. Ve třetí třetině domácí hráči přidali a snažili se vyrovnat. Hosté dopláceli na nečistou hru, po dvou vyloučeních hráli ve třech a po gólu domácího Ošmery byl stav znovu srovnán. Domácí zlepšenou hrou a pohybem po gólech Tóta a Enrico Krčála definitivně uzavřeli konečný výsledek utkání. Nic na tom nezměnila ani závěrečná šarvátka. Domácí si v příštích utkáních musí pohlídat vstup do zápasu, nováček soutěže z Poličky bude určitě chtít tuto porážku Náměšti vrátit v domácím prostředí. Na začátek soutěže se hrálo vcelku kvalitní utkání, byly k vidění pěkné branky i kombinace a dobrou kulisu utkání také vytvořili přihlížející diváci.

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 5:9 (3:3;0:4;2:2)

Branky Štěpánek 2, Libor Střecha, Šoukal, Pokorný, asistence Libor Střecha, Štěpánek, Kudláček, Burian, Šoukal - Kret 3, Prášek 2, Sokolík 2, Nohava, Hejl, asistence Tomáš Havlík 3, Jiří Havlík, Šťastný, Berka, Kret, Sokolík, Bína, vyloučení 9:7, z toho Burian (V. Meziříčí) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:3, v oslabení 0:1, rozhodčí Michal Kašpar, Tomáš Balcar, 19 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Do poloviny utkání drželi domácí hokejisté krok s favority z Telče. Do té doby to bylo vyrovnané utkání a skóre se pravidelně přelévalo z jedné strany kluziště na druhou. Už v první minutě šlo béčko HHK do vedení Štěpánkovou zásluhou. V 8. minutě vyrovnal z přesilovky Kret a o další minutu později už to bylo 1:2 po střele Nohavy. Ve 12. minutě využili dvojnásobnou početní výhodu hráči z Mezu, když byl autorem branky Libor Střecha. Po dalších dvou minutách poslal domácí znovu do vedení Šoukal, aby vzápětí, v další přesilové hře, vyrovnal Kret. Ve 25. minutě posílá Telč znovu do vedení Hejl a další obrat ve skóre pak už její hráči nepřipustili. Ve druhé desetiminutovce prostřední části si totiž meziříčští vybrali slabší chvíli. Jakmile přestali se svým soupeřem bruslit, hosté toho využili k rozhodnutí zápasu. Mezi 34. a 37. minutou Kret, Prášek a Sokolík zajistili pro svůj tým nedostižný náskok. Po osmé brance Sokolíka ve 45. minutě už hostující hráči ubrali na tempu a díky tomu domácí hokejisté vyrovnali hru. Slouží jim ke cti, že nic nezabalili a bojovali o přijatelný výsledek až do konce. Částečně se jim to i podařilo, když ještě skóroval Pokorný a po něm Štěpánek upravil na konečných 5:9, ve stejné minutě jako Pokorný dal totiž devátý gól Telče Prášek.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Velká Bíteš B 8:2 (2:0;3:0;3:2)

Branky Šimon 3, Bednář 2, Ludvík,  Škorpík, Čejka, asistence Ludvík 2, Kintr 2, Šimon, Mach, Mráz, Škorpík, Musil, Tomášek, Bednář  – Škoda, Budín, asistence Dočkal, Zelinka, vyloučení 8:8, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Balcar - Ivan Štetina, Jaroslav Štěrba, 80 diváků, hráno na ZS v Bystřici.

Zubři do prvního utkání vstoupili trochu vlažněji a tak se na první branku čekalo do 9. minuty. První branku sezóny si připsal Šimon a od této doby byli Zubři jasně lepším týmem. Ve 14. minutě šli Zubři do dvoubrankového vedení po střele Bednáře, a tak do šaten se šlo za stavu 2:0. Ve druhé třetině se ve 23. minutě prosadil Škorpík a zvýšil na 3:0. O pár minut později dal svoji druhou branku Šimon, ve 36. minutě se v přesilové hře prosadil Ludvík a bylo to 5:0. Tak skončila druhá třetina utkání. Ve třetí třetině zvýšil na 6:0 Bednář. Na 7:0 dával branku Čejka. Poté Zubři polevili a hosté dali dvě branky a snížili na 7:2. Minutu před koncem se prosadil potřetí v utkání Šimon a tak skončilo utkání 8:2 pro Zubry.

HC Zastávka  - volno