10. kolo KSM-V, 6.12.- 8. 12. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 4:3 (2:3;1:0;1:0)

Branky Provaz, Svoboda, Lučivňák, Burian, asistence Šedý 2, Bednář, Lesonický, Stromecký - Štěpánek, Vrána, Kudláček, asistence Tichý, Pokorný, Tůma, Smejkal, Střecha, vyloučení 4:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Erik Berger, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V první třetině se ujali vedení zásluhou Provaze po nahrávce od Bednáře domácí. V páté minutě vyrovnal Štěpánek, kterého domácí zapomněli samotného před svou brankou, asistenci si připsali Tichý a Pokorný. Domácí se prosadili v osmé minutě Svobodou po akci Lesonického se Šedým na 2:1. Hosté ve dvanácté minutě vyrovnali Vránou po přihrávce Tůmy na 2:2, a v sedmnácté minutě otočil stav utkání Kudláček na 2:3 za asistence Smejkala a Libora Střechy, třetina tak skončila 2:3 pro hosty. Ve druhé třetině byla hra vyrovnaná. Prosadil se jen domácí Lučivňák po nahrávce od Stromeckého, když vyrovnal na 3:3 a takový byl stav po dvou třetinách. Ve třetí třetině se hned v první minutě trefil Burian po nahrávce Šedého - 4:3. Nikdo  v té chvíli netušil, že to bude vítězná branka. Ve zbytku zápasu vynikali oba brankáři a další branka už nepadla, hosté to v závěru zkoušeli s hrou bez brankáře, umocněnou o přesilovou hru, ale na skóre se už nic nezměnilo.

HC Spartak Polička - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 7:3 (1:1;5:0;1:2)

Branky Jaroslav Martinů 3, Štefka, Augustin, David Hejtmánek, Tobiáš, asistence Holec 3, Kyncl 2, Hejtmánek 2, Štefka 2, Martinů, Štěrba, Nunvář – Škorpík, Ludvík, Peňáz, asistence Ludvík 2, Mráz 2, Dudák, Škorpík, vyloučení 6:5, využití 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Jiřím Veselý – Jiří Motálek, Jan Kopecký, 162 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Utkání začalo ve velice rychlém tempu a rychlejší byl soupeř, když se už ve 47. vteřině ujal vedení. Po této trefě do černého ale Spartak dostával soupeře pod tlak, který korunoval v 16. minutě Štefka vyrovnávacím gólem. Těsně před koncem podržel spoluhráče v domácí brance Kekula, když vykryl několik šancí Zubrů. Vše podstatné se odehrálo ve druhé části, kdy se Spartak trefil pětkrát a vlastně bylo rozhodnuto. V závěrečné třetině soupeř nejdříve snížil na 6:2, domácí Polička v 8. minutě odpověděla sedmou trefou, ale Bystřice ještě těsně před koncem skórovala potřetí a stanovila tak konečné skóre 7:3.

SK Telč - HC Spartak Velká Bíteš B 7:3 (2:0;2:1;3:2)

Branky Chvátal 3, Kubát 2, Bína, Berka, asistence Tušer 3, Berka, Bína, Prokeš, Sokolík, Smejkal, Kret - Budín 2, Nič, asistence Budín, Zelinka, vyloučení 7:6,  využití 0:0, v oslabení 0:1, rozhodčí  Michal Suchý -  Tomáš Mareček, Michal Kubát, 152 diváků, hráno na ZS v Telči.

Hosté přijeli jen s deseti hráči a tomu odpovídal i průběh zápasu. Domácí se ujali vedení v 10. minutě, kdy po kombinaci Tušer, Berka, Kubát zakončoval posledně jmenovaný do prázdné branky. Následně druhý gól chladnokrevně proměněným nájezdem přidal mladý Chvátal, kterého do brejku přesným pasem vyslal z vlastní třetiny Bína. To stačilo domácím k uspokojení a zcela se přizpůsobili tempu soupeře. Hosté snížili v polovině zápasu prvním gólem hostujícího Budína na rozdíl jedné branky, ale domácí v pořadí už druhými góly Kubáta a Chvátala zvýšili na pohodlných 4:1. Ve třetí třetině  se sice podařilo hostům snížit na rozdíl dvou branek, ale domácí žádné komplikace nepřipustili a dalšími třemi góly rozhodli utkání ve svůj prospěch a to i přes mizerné zakončování a špatné sehrání přesilových her, které jsou bohužel velkým problémem domácích v prozatímním průběhu sezony. Hosté již jen zkorigovali výsledek druhým gólem Budína. V průměrném zápase pochvalu zaslouží snad jen všichni vícególoví střelci branek obou soupeřů a za domácí navíc obránce Tušer.

TJ Náměšť nad Oslavou  - volno