11. kolo KSM-V, 13.12.- 15. 12. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Spartak Polička 6:10 (2:2;3:5;1:3)

Branky Budín 3, Dočkal 2, Ondřej Fišer, asistence Tomáš Fischer 2, Urbánek, Budín, Ondřej Fischer, Dvořák, Odvářka - Kyncl 3, Boštík 3, Martinů 3, Hnát, asistence Augustin 4, Kyncl 4, Nunvář 4, Tobiáš 3, Martinů, vyloučení 7:2, navíc nařízeno TS proti Poličce (neproměněno), využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Mezlík – Jiří Roupec, Nikola Marek, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Po celé utkání hosté jednoznačně dominovali nad domácími svým pohybem a brzy se i díky přesilové hře dostali do dvoubrankového vedení. Pak se se štěstím prosadili i domácí, skrytou střelou od modré a následně dorážkou Fischerem, takže bylo srovnáno. Ve druhé třetině se dostali díky první brance Budína domácí dokonce do vedení, ovšem hned za osm vteřin po vhazování srovnal rychlým průnikem Kyncl. A když během půl minuty přidali hosté další dvě branky, utkání se začalo vyvíjet dle jejich předpokladů. Domácí však opět dokázali vyrovnat díky dvěma brankám aktivního Budína, který tak zkompletoval hattrick. Brankám ale ve třetí třetině nebylo dost, další dvě přidali přesnou střelami od modré hosté, a tak šli do třetí třetiny s dvoubrankovým vedením. Třetí třetina se už víceméně dohrávala, protože domácí si situaci zkomplikovali několika vyloučeními. Hosté proměnili další přesilovou hru, rychlou hrou přidali další dvě branky Kyncla a Boštíka, kteří také společně s Martinů vstřelili po třech brankách. Ani poslední utkání v tomto roce se tak domácím nepovedlo, možná i díky opětovnému zranění brankáře, ale především nedůrazné hře plné chyb, a tak si všechny body odvezli hosté.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 5:4 (3:1;2:2;0:1)

Branky Hubl 2, Malec, Jiří Kudláček, Libor Střecha, asistence Jiří Kudláček 2, Martin Tůma, Hubl, Barák, Chlubna, Peterka, Štěpánek – Krčál, Miroslav Bednář, Tóth, Michal Sázavský, asistence Bauer, Michal Sázavský, Tomáš Strnad, vyloučení 4:9, navíc Tůma (V. Meziříčí) 10 minut OT za nesportovní chování a Doležal (Náměšť) 10 + 10 minut OT (tzn. automaticky OK do konce utkání) za nesportovní chován - hrubé a vulgární výrazy, využití 2:1, oslabení 0:0, střely na branku 38:35, rozhodčí Tomáš Mareček – Patrik Augusta, Jakub Jančí, 61 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Úvodní třetina patřila domácím hráčům, kteří potřebovali odčinit jednobrankovou prohru z předchozího kola se Zastávkou. Už ve druhé minutě otevřel skóre Malec po dorážce střely Martina Tůmy, o šest minut později zvýšil na 2:0 Jiří Kudláček, jenž zužitkoval akci svých parťáků ze druhé lajny Baráka a Hubla. Po této brance se hra opticky vyrovnala a oba týmy předváděly rychlý hokej s častou střelbou na soupeřovy brankáře. Na další gól se čekalo do 18. minuty, kdy využil přesilovou hru Libor Střecha, jemuž přihrával Štěpánek. 10 vteřin před koncem třetiny se konečně dostali ke slovu i hosté, když nájezd dvou na jednoho proměnil Krčál po asistenci Bauera. Prostřední část nabídla pokračování výborné hry od obou mužstev a diváci v ní viděli opět čtyři góly. Ve 26. minutě zvýšil znovu na rozdíl tří branek Hubl tečí v další přesilovce HHK, podíl na jeho úspěchu měli nahrávkou Jiří Kudláček a tečovanou střelou od modré Peterka. A tím začala branková přetahovaná. 28. minuta - Miroslav Bednář 4:2, 31. minuta - v početní výhodě opět Hubl 5:2 a nakonec ve 36. minutě Tóth - 5:3. Do konce třetiny pak už byli oba gólmani neprůstřelní a tak šly oba týmy do kabin znovu s dvoubrankovým rozdílem. Náměšť si toho byla velice dobře vědoma a tak se její hráči od začátku poslední třetiny do svého soupeře náležitě pustili. Přes dobrou obrannou práci meziříčských se však dlouho nemohli prosadit a ještě si museli hlídat zadní vrátka kvůli brejkům domácích. Pomohla jim až v 50. minutě přesilová hra, kterou po necelé minutě využil Michal Sázavský po nahrávce Tomáše Strnada. Poté už to byla hra pouze na jednu bránu, ale ani z několika nadějných pokusů Davida Svobodu neprostřelili. Nakonec tak ve vyrovnaném zápase bylo o gól šťastnější béčko HHK.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Zastávka 7:4 (2:1;1:0,4:3)

Branky Ludvík 3, Peňáz 2, Škorpík, Jan, asistence Novák 2, Šimon 2, Škorpík 2, Bednář 2, Jan, Peňáz – Fišer, Šedý, Jambor, Jelínek, asistence Provaz, Jambor, Fiala, Vyhnalík, Lesonický, vyloučení 6:5, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Erik Berger - Michal Kašpar, Tomáš Balcar, 130 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Utkání se Zastávkou se neslo v charitativním duchu. Výtěžek z předvánočního zápasu šel do denního stacionáře Rosa. I o úvodní buly se postaral Filip, který v rámci stacionáře vede kroniku bystřickým Zubrům.

Díky marodce se do sestavy zařadil po delší pauze zkušený matador Lukáš Novák a bylo to na hře znát. Hned v 5. minutě si Novák připsal asistenci a skóroval Škorpík. Poté byla hra nahoru dolu se šancemi na obou stranách. V 18. minutě se hostům podařilo vyrovnat na 1:1. Hned o minutu později Zubři po krásné akci překlopili skóre na svoji stranu, kdy Novák krásně našel Ludvíka a ten zakončoval prakticky do prázdné branky a tak stav po úvodní části byl 2:1. Druhá třetina přinesla opět atraktivní, rychlý a kombinační hokej. Šance měly jak Zubři, tak i hosté, ale vše vychytali výborně chytající brankáři. Až ve 37. minutě se Zubrům podařilo vstřelit branku opět po krásné kombinaci, tentokrát po pěkné asistenci Bednáře skóroval Peňáz. Do šaten se šlo za stavu 3:1. Třetí třetina byla opět atraktivní a padlo hodně branek. Ve 45. minutě se hostům z hole Šedého podařilo snížit na 3:2. Hned o minutu později Zubři odpověděli a Peňáz svoji druhou brankou zvýšil na 4:2. Hosté ve 49. minutě opět snížili na jednobrankový rozdíl - 4:3. Zubři nenechali nic náhodě a v 51. minutě v přesilové hře po nahrávce Jana skóroval Ludvík a zvýšil náskok Zubrů na 5:3. V 53. minutě po průjezdu přes celé hřiště završil Ludvík svůj hattrick a zvýšil na 6:3. V 56. minutě skóroval tvrdou střelou Jan a bylo to 7:3, hosté ještě v poslední minutě snížili na konečných 7:4.

SK Telč - volno