12. kolo KSM-V, 3.1.- 5. 1. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 3:4 (1:1;0:1;2:2)

Branky Sklenář, Kejda, Ošmera, asistence Michal Sázavský 2, Janoušek, Tomáš Strnad, Miroslav Strnad – Jakeš, Ludvík, Musil, Jan, asistence Bednář, Novák, Mach, vyloučení 6:7, navíc Bauer (Náměšť) za nesportovní chování 2 x 10 minut OT a tím automaticky OK do konce utkání, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Sibera – Tomáš Mezlík, Jiří Erat, 111 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Do tohoto utkání obě mužstva nastoupila s menším počtem hráčů než obvykle, tomu také odpovídala hra, kterou obě mužstva předváděla, hrál se totiž opatrný hokej a čekalo se, kdo udělá první chybu. Vedení se ujali domácí, když po asistencích Michala Sázavského a Janouška najel mezi kruhy Sklenář a vstřelil první branku utkání. Domácí se z vedení příliš dlouho neradovali, hosté vyrovnali o tři minuty později Jakešem, nahrával Bednář. Do konce třetiny už žádný gól nepadl a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Druhá třetina začala už ve svižnějším tempu, ale ani jednomu týmu se nedařilo využít poskytnuté šance. To se podařilo až ve 35. minutě hostům, kdy po chybné rozehrávce domácích vstřelil branku Ludvík po přihrávce Nováka. Domácí se snažili o vyrovnání, ale to se jim do konce třetiny nepovedlo. Do třetí třetiny nastoupili domácí s odhodláním vyrovnat, ale opak byl pravdou. Hosté dvěma slepenými góly odskočili ve skóre. Nejprve se prosadil Musil a v přesilové hře Jan po asistenci Macha. Domácí se snažili utkání ještě zdramatizovat, když v 54. minutě snížil Kejda. V závěru utkání, kdy po sérii vyloučení hráli domácí bez brankáře, upravil skóre na rozdíl jediného gólu Ošmera, to už ale zbývalo do konce utkání necelých 40 vteřin a přes veškerou snahu se domácím už  vyrovnat nepodařilo.

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 5:3 (4:1;1:1;0:1)

Branky Bednář 3, Roubal, Lesonický, asistence Šedý 3, Kliner, Stromecký, Provaz, Švestka – Budín 2, Odvářka, asistence Nič, Ondřej Fišer, vyloučení 4:3, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Michal Suchý – Gabriela Šťastná, Patrik Augusta, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Domácí začali náporem a v 5. minutě po dvou brankách Bednáře a jedné Roubala vedli 3:0. Hosté se pak vzpamatovali a po individuální akci Budína snížili na 3:1, domácí ale Lesonickým do konce třetiny zvýšili na 4:1 a v podstatě rozhodli o osudu utkání. Ve druhé třetině hosté využili přesilovou hru a Odvářka snížil na 4:2, domácí odpověděli znovu Bednářem, který završil hattrick a upravil na 5:2. To byl stav po druhé třetině. Třetí třetina se už v podstatě jen dohrávala. Domácí měli mírnou převahu, ale žádnou ze svých šancí nevyužili. Hosté se snažili a výsledkem bylo snížení v 55. minutě z hole Budína, který svou sólovou akci zakončil blafákem a stanovil tak konečný výsledek na 5:3.

HC Spartak Polička - SK Telč 2:8 (0:3;1:5;1:0)

Branky David Hejtmánek, Kyncl, asistence Boštík, Cihlář, Štefka - Prášek 2, Bína 2, Sokolík 2, Smejkal, Berka, asistence Tušer 3, Smejkal 2, Bína, Kubát, Šťastný, Prokop, Kret, Berka, vyloučení 8:8, navíc proti hostům nařízeno TS za faul Sokolíka - neproměněno, využití 1:4, v oslabení 0:0, rozhodčí Miroslav Sedlák - Martin Kalus, David Kršňák, 208 diváků, hráno na ZS v Poličce.

V tomto duelu hostil v tabulce první domácí Spartak druhý tým SK Telč, ale na ledě to vypadalo, jako když se sešla mužstva z opačných stran tabulky. Domácí hráči byli ve všem horší, naopak soupeř dominoval v aktivitě a po první třetině vedl 0:3. Všichni očekávali, že se ve druhé části Spartak zvedne a bude hrát vyrovnanou partii. Nic takového se nestalo, naopak Telč v 5. minutě zvýšila na 0:4. Minutu nato mohl Kyncl snížit z trestného střílení, ale neproměnil. A tak trápení pokračovalo po další zbytek třetiny. V 17. minutě přece jen David Hejtmánek poprvé překonal brankáře hostí, ale to už byl stav 1:7 a Telč ještě v téže minutě zvýšila na 1:8. Třetí třetina se už jen dohrávala a necelé dvě minuty před koncem Kyncl upravil na konečných 2:8. Je velká škoda, že Spartak na domácím ledě nezopakoval svůj výkon jako v Telči, kde po velice dobrém výkonu zvítězil.

HHK Velké Meziříčí B - volno