13. kolo KSM-V, 10.1.- 12. 1. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

SK Telč - HC Zastávka 6:5 (1:2;4:2;1:1)

Branky Kret 2, Berka, Prášek, Šťastný, Sokolík, asistence Šťastný 2, Prokop 2, Tušer, Berka, Smejkal, Kret - Roubal 2, Mikule, Šedý, Provaz, asistence Šedý 2, Švestka, Fišer, Lesonický, Jambor, vyloučení 3:8,  navíc Mikule (Zastávka) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 2:1, v oslabení 0:1, rozhodčí  Tomáš Sibera -  Patrik Augusta, Jakub Jančí, 225 diváků, hráno na ZS v Telči.

Utkání začalo ve svižném tempu a již od samého začátku bylo jasné, že domácí budou dobývat zabezpečenou obranu hostí a hosté budou spoléhat zejména na rychlé protiútoky a přečíslení. Počáteční aktivitu domácích korunoval prvním golem Berka po přihrávce Tušera. Domácím se vzápětí podařilo vstřelit i druhý gol Kretem, který ale hlavní rozhodčí neuznal, jelikož ze svého postavení na ledě neviděl puk za brankovou čarou. Výkon domácích od tohoto okamžiku začal upadat a iniciativu převzali na svou stranu hosté. Nejdříve v přesilovce vyrovnali ve 14. min. Roubalem a následně o minutu později zužitkovali perfektně provedený rychlý protiútok dva na jednoho Mikule spolu se Šedým, kdy prvně jmenovaný poslal hosty do vedení. Do druhé třetiny chtěli vstoupit domácí s odhodláním vrátit se k předváděnému výkonu z úvodu zápasu, ovšem hned v úvodu při vlastní přesilovce pozapomněli na Šedého a ten svůj samostatný únik bezpečně proměnil - 1:3 pro hosty! Naštěstí domácí tento gól nepoložil a další nabídnutou početní výhodu již hráči Telče využili, kdy střelu Šťastného tečoval za záda velmi dobře chytajícího brankáře Vybírala Prášek. Když hned po 19 vteřinách vyrovnal po pěkném průniku a přihrávce Berky tentokrát již uznanou brankou Kret, na slušně zaplněný zimní stadion v Telči se vrátil optimismus. Ten sice na chvíli ještě zmrazil svým gólem hostující Provaz, ale po přesné střele Šťastného a perfektně provedené přesilové hře, na jejímž konci vstřelil svůj druhý gól Kret, se vedení převážilo zpět na stranu domácích. V závěrečné třetině získal dvougólové vedení na stranu domácích prudkou střelou Sokolík. Zdramatizování závěru zápasu zařídil rovněž svým druhým gólem hostující Roubal, ovšem hostům se již do konce nepovedl žádný rychlý brejk, ze kterého by se jim podařilo vyrovnat a tak tři body po pěkném utkání zůstali v Telči.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HHK Velké Meziříčí B 2:5 (2:0;0:1;0:3)

Branky Ludvík 2,  asistence Mráz 2, Jan, Mach - Barák, Střecha, Hubl, Tůma, Šoukal, asistence hostů: Střecha 2, Kudláček, Peterka, Vrána, Barák, Bernat, Šoukal, Tůma, vyloučení 1:1, využití 0:1, rozhodčí Marian Fiksa - Erik Berger, Tomáš Balcar, 160 diváků hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři před slušně zaplněnými tribunami do utkání vstoupili o něco hůř a v 6. minutě šli hosté do vedení. Poté se Zubři vzpamatovali a byli lepším týmem. Vytvořili si spoustu šancí, ale proměnili až v 15. minutě, kdy po pěkné kombinaci Mráz - Jan a zakončil kličkou do prázdné branky Ludvík a bylo vyrovnáno. V 17. minutě šli Zubři do vedení 2:1 opět z hole Ludvíka, další velká šance Zubrů skončila na tyči, a tak se šlo do šaten za stavu 2:1. V úvodu druhé třetiny měli Zubři tři vyložené šance, ale štěstí jim vůbec nepřálo a neproměnili ani jednu z nich. Naopak Zubři inkasovali a bylo srovnáno 2:2. Dále pokračovala rychlá hra nahoru dolu, ale branka nepadla a tak i skončila druhá třetina. Ve třetí třetině Zubři prožívali zmar. Zubrům se podařilo vytvořit pár šancí, ale nedařilo se je dokončit. Za to hostům se podařilo během dvou minut odskočit o dvě branky a zmar Zubrů pokračoval. Ještě v 56. minutě hosté zpoza branky dali na konečných 2:5 a bylo rozhodnuto.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 0:8 (0:2;0:4;0:2)

Branky Miroslav Bednář 3, Petr Bednář, Kejda, Janoušek, Michal Sázavský, Sklenář, asistence Krčál 2, Janoušek, Kejda, Sklenář, Michal Sázavský, Tóth, Kohút, Němec, vyloučení 7:4, využití 0:2, navíc v čase 37:17 nařízeno proti domácím TS, proměnil Miroslav Bednář, rozhodčí Tomáš Sibera - Tomáš Kotrba, Jaromír Šťáva, 42 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Od začátku utkání byli lepší hosté, kteří byli důraznější a pohyblivější. První branka ale padla až v polovině první třetiny, když přesilovou hru využil Kejda, do konce třetiny pak padla ještě jedna branka, jejímž střelcem byl Sklenář. Domácí měli také velké příležitosti, ovšem žádnou nedokázali proměnit. Ve druhé třetině už hosté dominovali ve všech směrech a jen skvělý domácí brankář zabránil většímu přídělu branek. I tak se hosté trefili čtyřikrát, včetně brilantně proměněného trestného střílení v podání Miroslava Bednáře. Ve třetí třetině se domácí víceméně bránili, mnohdy jen za cenu zakázaného uvolnění. Hosté vstřelili ještě dvě branky, přičemž Bednář dokonal hattrick. Domácí střelci vyšli naprázdno a tak si více než zasloužené vítězství odvezli hosté.

HC Spartak Polička - volno