14. kolo KSM-V, 17.1.- 19. 1. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HHK Velké Meziříčí - HC Spartak Velká Bíteš B 4:2 (0:0;2:1;2:1)

Branky Libor Střecha, Bradáč, Vrána Jiří Kudláček, asistence Smejkal. Bradáč, Barák, Libor Střecha – Dočkal, Budín, asistence Fischer, vyloučení 5:2, navíc proti V. Bíteši nařízeno TS (proměněno), využití 0:1, v oslabení 0:0, střely na branku 31:27, rozhodčí Tomáš Balcar – Marian Fiksa, Tomáš Zavadil, 22 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Vyrovnaná první třetina patřila oběma gólmanům. Šance se sice rodily na obou stranách, ale ani domácí Pestr ani Loukota na druhé straně kluziště za svá záda žádný puk nepustili. Ke skórování oběma týmům nepomohly ani přesilovky, když Spartak nevyužil ani svoji čtyřminutovou. Hostům se podařila zužitkovat až ta třetí, kdy ve 27. minutě dorážkou po střele Tomáše Fischera poslal Bíteš do vedení Dočkal. Domácí hráči poté zvýšili tlak v útočném pásmu, ale k brankám jim pomohl až jejich soupeř. Vše se seběhlo ve 30. minutě. Nejprve Libor Střecha proměnil trestné střílení za faul při nájezdu Hubla. Z dalšího útoku meziříčských tečoval Bradáčovu střelu do vlastní sítě obránce hostů. A jedno-brankovým rozdílem prostřední část i skončila. Údržba těsného náskoku hokejistům HHK vydržela do poloviny poslední třetiny. Téměř přesně v 50. minutě proměnil svůj nájezd střelou pod víko Budín a už se zdálo, že si hráči Spartaku vyslouží své první body v soutěži. Nezalezli totiž do obrany, ale snažili se držet svého protivníka před vlastní brankou. V 53. minutě však nechali před tou svojí volného Vránu, jenž prostřelil Loukotu a poslal svůj tým znovu do vedení. Asistence si připsali Bradáč a Smejkal. Výhru domácích pak o minutu později završil střelou pod horní tyčku Jiří Kudláček, když mu přihrávali Libor Střecha a Barák. Do konce utkání se ještě hosté snažili s výsledkem něco udělat, ale domácí si už svoje vítězství v derby nenechali vzít.

TJ Náměšť nad Oslavou - SK Telč 3:4 (0:3;2:0;1:0, sam. nájezdy 0:1)

Branky Janoušek, Ošmera. Špaček, asistence Petr Krčál, Bednář, Němec – Sokolík, Kret, Tušer, sam. nájezd Tušer, asistence Kret, Prokop, Theimer, vyloučení 8:9, navíc Tóth (Náměšť) 2 + 10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku a Smejkal (Telč) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 2:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Sibera a Tomáš Mezlík, 114 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Domácím šlo v tomto utkání o hodně, chtějí ještě zabojovat o play-off a tak  v každém utkání musí bodovat. Na začátku první třetiny se hrál pohledný hokej, jenže chyby v obraně dělali domácí. První branka padla v osmé minutě, kdy po zbytečných diskuzích domácího hráče, že rozhodčí špatně hodil buly, hra pokračovala a hosté z následného útoku vstřelili branku. Domácí se v první třetině nechali zbytečně vylučovat a místo toho, aby se soustředili na hru, diskutovali s rozhodčím. Hosté nabídnuté příležitosti využili a dvěma góly v přesilovkách odskočili ve skóre. Ve druhé třetině se obraz hry začal měnit, domácí zvýšili důraz a ve 22. minutě a vstřelili branku Janouškem. To je povzbudilo, ale zbytečné diskuze s rozhodčím poslaly na 10 min na trestnou lavici domácího hráče a to vše narušovalo průběh hry. Nicméně v 38. minutě se domácím podařilo snížit brankou, kterou vstřelil Ošmera. Od začátku druhé třetiny se domácí tlačili k brance soupeře, hosté však z nebezpečných protiútoků často ohrožovali branku domácích. Hra se přelévala na obě strany a rozhodčí měli stále hodně práce. V přesilové hře se domácím podařilo ve 46. minutě Špačkem srovnat stav utkání. Do konce základní hrací doby se skóre už nezměnilo a tak došlo na prodloužení. V prodloužení měli šance obě mužstva, ale nedokázali své šance využít. V nájezdech domácí zklamali, čehož využili hosté a tak další bod putoval na jejich konto.

HC Zastávka - HC Spartak Polička 4:5 (2:1;0:3, 2:1)

Branky Šedý, Lesonický, Bednář, Jambor, asistence Lesonický 2, šedý 2, Vyhnalík – Matěj Štefka 2, Martnů. Boštík, Kyncl, asistence Kyncl 3, Martinů 2, Štěrba, Matěj Štefka, Augustin, vyloučení 5:3, navíc Kync (Polička 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:3, v oslabení 1:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Erik Berger, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Do utkání vstoupili lépe hosté a ve třetí minutě se ujali vedení brankou Matěje Štefky, domácí se snažili, ale naráželi na dobrou obranu hostů v čele s brankářem Dostálem. Až v 11. minutě se prosadil Šedý a srovnal na 1:1. Ve dvacáté minutě se domácí ujali vedení Lesonickým a to dokonce ve vlastním oslabení a tak skončila první třetina 2:1. Ve druhé třetině doplatili domácí na svou nedisciplinovanost a hosté otočili utkání. Během jedné minuty využili nabídnutou přesilovku a Martinů vyrovnal na 2:2, v pokračující přesilovce 5 na 4 Boštík zvýšil na 2:3 a do konce třetiny ještě z rychlého protiútoku zvýšili na 2:4 Matějem Štefkou. Do půlky třetí třetiny se nic zvláštního nedělo, až pak si domácí uvědomili, že se hraje o body a přidali. Výsledkem bylo snížení Bednářem na 3:4. Tři minuty před koncem vyrovnal Jambor na 4:4. Hosté ale v poslední minutě Kynclem využili přesilovku a rozhodli o svém vítězství 4:5.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno