15. kolo KSM-V, 24.1.- 26. 1. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Polička 8:1 (4:0;2:0;2:1)

Branky Jirák, Petr Bednář, Jiří Krčál, Miroslav Bednář, Sklenář, Kejda, Miroslav Strnad, Ošmera, asistence Tomáš Strnad 3, Miroslav Bednář 2, Janoušek, Bauer, Miroslav Strnad, Kejda – Kyncl, Vyloučení 6:7, navíc Doležal (Náměšť) 5 minut + OK za vražení na hrazení, rozhodčí Jiří Erat - Tomáš Mezlík, Tomáš Sibera, 116 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Domácím se v tomto utkání povedla první třetina. Hned ve třetí minutě otevřel skóre domácí hráč Jirák po přihrávce od Kejdy. Hosté z Poličky se snažili odpovědět svou hrou typickou hrou. Nahazováním na zadní mantinel a rychlým dojížděním do útočeného pásma se snažili dostat domácí hráče pod tlak. Domácím se ale rychlou rozehrávkou dařilo tyto akce mařit, rychlou rozehrávkou se dostávali do šancí, které také proměňovali. Brankovou smršť předvedli v 8. a 9. minutě, kdy třemi góly zatížili konto hostů. V čase 07:30 vstřelil branku Petr Bednář po asistenci Tomáše Strnada a Janouška, poté krásnou akci předvedlo trio Bauer, Bednář, Krčál. A pro soupeře hrozivou dvouminutovku zakončil gólem David Sklenář. Ve druhé třetině se domácí nechali zbytečně vylučovat. Tresty přicházely takřka po sobě vždy v momentě, kdy opouštěl trestnou lavici domácí, hráč v tom okamžiku už rozhodčí signalizoval další trest pro domácí. Jen díky skvělému výkonu domácího brankáře Máje neinkasoval domácí tým v této třetině žádný gól. Naopak opět zafungovala souhra Krčál, Bednář, kdy po pěkné akci Bednář zvýšil již na 5:0. Další gól domácí přidali v přesilové hře Kejdou, nahrávali Tomáš Strnad a Miroslav Strnad. Ve třetí třetině se hosté pokoušeli ještě něco s utkáním udělat, ale naráželi na zformovanou obranu domácích. Hostům se přece jen podařilo v 50. minutě vstřelit Kynclem gól. Nato však domácí hned za 10 vteřin odpověděli, parádně se trefil domácí Mirek Strnad. V 55. minutě uzavřel skóre tohoto zápasu domácí Ošmera. Hráči Náměště předvedenou hrou určitě potěšili domácí diváky, kteří jim po utkání zaslouženě aplaudovali.

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 1:4 (0:3;0:0;1:1)

Branky Libor Střecha, asistence Štěpánek - Smejkal, Berka, Šťastný, Prášek, asistence Kubát 2, Sokolík, Tomáš Šalanda, Smejkal, Kret, vyloučení 9:6, využití 0:1, v oslabení 1:0, střely na branku 36:47, rozhodčí Jakub Janči - Vojtěch Kouba, Tomáš Mareček, 36 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.


Telč hrála přesně to, co potřebovala a béčko HHK za celý zápas nenašlo protizbraň, jak by jí v tom zabránilo. Tak by se dala stručně charakterizovat dohrávka 15. kola soutěže. Domácí se sice snažili se svým soupeřem držet krok, ale ten je do žádných šancí nepouštěl a chyby meziříčských navíc nemilosrdně trestal. V 16. minutě otevřel stav zápasu Smejkal po přihrávce Kubáta, o tři minuty později zvýšil na 0:2 Berka s asistencí Sokolíka a slabou chvilku domácích v závěru třetiny završil Šťastný, když po nahrávkách Tomáše Šalandy a Kubáta prakticky rozhodl o vývoji zápasu. Od začátku prostřední části už se hosté, kteří přijeli pouze s 11 hráči, soustředili na údržbu svého náskoku a to včetně přesilovek. Domácí hokejisté se totiž ve své úporné snaze dopouštěli zbytečných faulů, a tak když k jalové koncovce přidali ještě osm minut v oslabení, není se co divit, že druhá třetina skončila bez branek. Ke snížení skóre nevyužili ani dvouminutovou početní výhodu 5:3, kdy je Telč pustila jenom do jedné vyložené šance. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Hráči HHK se sice stále častěji dostávali před Havlíkovu bránu, ale jejich po všech stránkách lepší soupeř žádný zvrat nepřipustil. Jediný kiks si hosté paradoxně dovolili při své přesilové hře ve 46. minutě. Nechali si za vlastní bránou sebrat Štěpánkem puk a Libor Střecha měl před odkrytou svatyní už snadnou práci. Vykřesaná naděje však domácím vydržela pouze tři minuty, kdy jeden z výpadů Telče zužitkoval Prášek s asistencemi Kreta a Smejkala. Domácím slouží ke cti, že ani poté nic nezabalili a tlačili se do útoku až do konce zápasu. Na žádný bod to nakonec ale nestačilo.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Velká Bíteš B 6:0 (2:0;2:0;2:0)

Branky Škorpík, Mach, Martínek, Kintr, Ludvík, Musil, asistence Škorpík 3, Martínek, Novák, vyloučení 3:2, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Zabloudil, Ivan Štětina, 89 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři do utkání s posledním týmem tabulky vstoupili o něco lépe než soupeř a v 7. minutě šli do vedení z hole Škorpíka. Poté měli hosté šance, které jim ale zlikvidoval dobře chytající Dinga, naopak v 11. minutě zvýšili Zubři náskok na 2:0 z hole Macha. Ve druhé třetině probíhala podobná hra jako v té první. Zubři skórovali dvakrát, nejprve si připsal svoji první branku v dresu Zubrů Martínek, poté na 4:0 dával Kintr. Ve třetí třetině Zubři skórovali opět dvakrát, na 5:0 zvyšoval Ludvik a na konečných 6:0 upravil výsledek Musil. Zubři si tak zaslouženě připsali tři body do tabulky.

HC Zastávka - volno