16. kolo KSM-V, 31. 1. - 2. 2. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

SK Telč - BK Zubři Bystřice n. P. 5:4 (2:1;3:0;0:3)

Branky Berka 2, Kubát, Šťastný, Prokop, asistence Šťastný 3, Prokop, Šalanda, Berka, Bína, Smejkal, Sokolík – Novák 2, Musil, Škorpík, asistence Ludvík 2, Dudák, Musil, Čejka, vyloučení 8:8, využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Jakub Jančí – Jan Mareček, Patrik Augusta, 268 diváků, hráno na ZS v Telči.

Zápas sliboval před slušnou návštěvou zajímavou podívanou, neboť hostující tým potřebuje pro postup do play-off nejlepších čtyř týmů každý bod a naopak pro domácí by vítězství znamenalo klid pro zbytek základní části soutěže. Obě mužstva tedy začala utkání ve svižném tempu a oba brankáři museli prokazovat, po mnoha šancích na obou stranách, již od počátku své kvality. Domácí lépe kombinovali, naopak hosté hýřili dobrým pohybem a vyšším důrazem v prostoru před brankou, což jim pomohlo v 18. minutě otevřít kapitánem Novákem skóre zápasu. Naštěstí se domácím podařilo po pěkné samostatné akci Berky v téže minutě vyrovnat a hned v následující minutě Kubátem otočit průběh první třetiny. Psychickou výhodu si hráči Telče přenesli i do druhé třetiny a zatlačili hráče Bystřice do vlastní třetiny. Když postupně zvýšili své vedení góly Šťastného, Prokopa a druhým gólem Berky až na 5:1, zdálo se, že je o utkání rozhodnuto a třetí třetina bude již jen formalitou. Tomuto scénáři nasvědčoval i úvod třetí třetiny, ovšem ve 45. minutě gólem Musila a v následující minutě druhým gólem Nováka se hostům podařilo vrátit do utkání. Najednou jich byl plný led, svůj důraz vystupňovali až na hranici pravidel a domácí se dostali pod tlak. Svoji převahu Bystřičtí sice ještě nevyužili ve své přesilovce 4 na 3, ale v následné 5 na 4 se jim podařilo pět minut před koncem chytrým zasunutím Škorpíka podél brankáře Havlíka snížit skóre na rozdíl jediné branky. I když domácí měli několik příležitostí rozhodnout utkání definitivně na svou stranu do otevřené obrany hostí, nepodařilo se jim trefit několikrát ani prázdnou branku soupeře a zápas tak gradoval až do poslední minuty zápasu. To se totiž ve vlastním oslabení řítil na domácí branku téměř sám hráč Bystřice, ovšem za výrazné pomoci domácího obránce Prokopa brankář Havlík tuto šanci zlikvidoval. Přes porážku je třeba vyzvednout výkon hráčů Bystřice a jejich z mrtvých vstání v třetí třetině. Tímto přístupem a předvedenou hrou by jim neměl postup mezi poslední čtyři týmy uniknout.

HC Spartak Polička - HHK Velké Meziříčí B 4:5 (1:3;2:0;1:2)

Branky Martinů 2, Kyncl, Štefka, asistence Martinů, Kyncl, Jakub Cihlář, Augustin, Štěrba - Hubl 2, Tůma, Kudláček, Smejkal, asistence Peterka, Barák, Kudláček, Dundálek, Štěpánek, vyloučení 3:4, navíc Nunvář (Polička) 10 minut OT za protesty vůči HR, proti V. Meziříčí nařízeno TS - neproměněno, využití 0:0, v oslabení 0:0, 135 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Domácí Spartak nezačal vůbec dobře. Ve 2. minutě prohrával 0:1 a v 8. minutě už 0:2. Přece jen se, ale po počátečním útlumu začal dostávat do šancí jako Jaroslav Martinů, který se v 10. minutě ocitl sám před brankářem hostí, ale neproměnil. Až o 4. minuty později přihrál Kynclovi, který do odkryté branky snížil. Jenže hned po vhazování "Velmez" znovu odskočil o dva góly.

Celé utkání do soupeře nejvíce kousal první útok domácích ve složení Kyncl, Jaroslav Martinů a Štefka. Posledně jmenovaný v 25. minutě snížil na 2:3 a ve 32. minutě vyrovnal. Těsně před koncem byl faulován v samostatném úniku Kyncl, ale nařízené trestné střílení neproměnil. To pak v závěru všechny hráče a fanoušky mrzelo. Na začátku posledního dějství měl Spartak několik vyložených příležitostí při přesilovce, které ale nevyužil a tak soupeř ve 46. minutě trestal a šel opět do vedení. Jaroslav Martinů byl ale proti, v 51. minutě z pravého křídla přesně trefil protilehlý růžek branky a vyrovnal. Už už se zdálo, že celé utkání půjde do prodloužení, jenže chyba na domácí modré čáře devět vteřin před koncem znamenala pátou branku Meziříčí a těsnou prohru Spartaku.

HC Zastávka - TJ Náměšť nad Oslavou 9:6 (0:1;4:3;5:2)

Branky Lesonický 2, Provaz 2, Fišer, Bednář, Stromecký, Fiala, Mikule, asistence Fiala 2, Lesonický, Stromecký, Lučivňák, Bednář, Jambor - Jirák, Tóth, Krčál, Miroslav Strnad, Bednář, Kohút, asistence Sklenář 2, Krčál, Kohút, Miroslav Bednář, vyloučení 3:4, navíc Roubal (Zastávka) 5 minut + OK za bodnutí špičkou hole a Kohút (Náměšť) 10 minut OT za protesty proti HR, využití 1:0, v oslabení 2:1, rozhodčí Tomáš Sibera - Jiří Erat, Tomáš Mezlík, 70 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří už ve druhé minutě šli do vedení zásluhou Jiráka. Jelikož se oba brankáři činili, tak první třetina skončila 0:1. Ve druhé třetině dostal za píchnutí holí domácí Roubal OK a hosté měli výhodu pětiminutové přesilovky. Paradoxně to ale probudilo domácí a Lesonický vyrovnal na 1:1, při vyloučení Kohúta při hře 4 na 4 šli domácí dokonce do vedení 2:1 zásluhou Fišera. Hosté se pak probrali z letargie a Tóth vyrovnal na 2:2. Ještě v téže minutě domácí strhli Bednářem vedení na svou stranu 3:2. Hosté opět srovnali a autorem branky na 3:3 byl Krčál. V poslední minutě druhé třetiny v čase 39:42 se šťastně trefil hostující Strnad a hosté vedli 3:4. Domácím se dvě vteřiny před sirénou podařilo vyrovnat na 4:4 Stromeckým. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná až do 50. minuty, kdy využili domácí  přesilovku, střelcem byl Fiala na 5:4. V 53. minutě využili domácí další přesilovku Provazem a bylo to 6:4. V 55. minutě Lesonický po nezištné přihrávce Bednáře od zadního mantinelu dal na 7:4 a o minutu na to ujel Provaz a zvýšil na 8:4. V 57. minutě hosté využili svou přesilovou hru a Miroslav Bednář upravil stav utkání na 8:5. O dvacet vteřin později jim Kohút vrátil naději, když snížil na 8:6. Hosté se odhodlali a zkusili hru bez brankáře, ale v poslední minutě ujel Jambor a Mikule z jeho přihrávky uzavřel skóre zápasu na konečných 9:6.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno