17. kolo KSM-V, 7. 2. - 9. 2. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 4: (2:1;2:3;0:2)

Branky Štěpánek, Šoukal, Pokorný, Štěpánek, asistence Libor Střecha. Chlubna, Tichý, Smejkal, Dundálek - Bednář, Fišer,. Vyhnalík, Lesonický, Vyhnalík, Sedláček, asistence Provaz 2, Šedý 2, Lesonický 2, Fiala, Stromecký ), Fišer, Roubal, vyloučení 3:2, využití 0:0, v oslabení 1:0, střely na branku 45:36, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Michal Kašpar, 26 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Úvodní část patřila domácímu týmu. Mnohem více se dostával do útočného pásma a svého soupeře i jednoznačně přestřílel. První gól mu jeho aktivita přinesla v 10. minutě, kdy Štěpánek zužitkoval přihrávku Libora Střechy. Tři minuty na to pak úspěšně zakončil kombinaci Tichého s Chlubnou Šoukal a zvýšil na 2:0. Zastávka po celou třetinu jakoby čekala na mezery v obranné hře HHK a také se dočkala. 40 vteřin před koncem snížil Bednář na jednobrankový rozdíl, když mu asistovali Šedý a Lesonický. Už v první minutě prostřední třetiny si však vzali meziříčští svůj náskok zpět. Střelou od modré se o to postaral Pokorný po nahrávkách Dundálka a Smejkala. Přetahovaná o skóre dále pokračovala ve druhé desetiminutovce. Nejprve ve 31. Minutě při hře 4:4 znovu snížil Fišer s přispěním Fialy a Lesonického, o pět minut později ujel ve vlastním oslabení soupeřově obraně Štěpánek a tak béčko HHK znovu odskočilo o dvě branky. Jeho hráči se ovšem ze závěru první části vůbec nepoučili, ba naopak. V posledních dvou minutách vyrobili hrubé chyby v rozehrávce, kterých hosté dokonale využili. Nejprve to byla dvojice Vyhnalík - Stromecký a vzápětí vyrovnal Lesonický po přihrávkách Šedého s Fišerem. Domácí hokejisté se na začátku poslední části ani nestačili vzpamatovat ze ztráty vedení, když je Zastávka nekompromisně dorazila. Její hráči do závěrečného dějství vstoupili mnohem důrazněji a dvěma slepenými brankami rozhodli zápas. Ve 42. minutě to byl Vyhnalík s asistencí Provaze, aby o minutu později upravil na konečný stav Sedláček s podíly Roubala a Provaze. Meziříčským sice na zvrat zbývala skoro celá třetina, ale ke gólům nevedly ani změny v sestavě, ani stažení hry na dvě pětky. Hosté je k většímu ohrožení Vybíralovy brány nepustili a zaslouženě si tak z Mezu odvezli všechny tři body.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Polička 4:10 (1:0;1:6;2:4)

Branky Mráz 3, Jakeš z TS, asistence Ludvík 2, Novák, Škorpík, Šimon - Martinů 4, Kyncl 2, Zoulík, Augustin, Boštík, Štěrba, asistence Boštík 3, Štěrba, Švanda, Vařejčko, Lidmila, Kyncl, Augustin, vyloučení 8:8, navíc Dinga (Bystřice) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:3, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Balcar Fiksa Marian, Kašpar Michal, 150 diváků, hráno na ZS Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí Zubři chtěli do utkání vstoupit tak, jak končili minulé utkání v Telči, nicméně to jim vydrželo pouze v první třetině, a to pouze částečně. První třetina nabídla vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách, hosté byli mírně aktivnější, ale všechny jejich šance likvidoval domácí brankář. Skóre zápasu otevřel domácí Mráz, do kabin se šlo za stavu 1:0. Do druhé třetiny však nastoupila rozdílná družstva. Hned v prvním střídání si hosté vynutili přesilovou hru, kterou bez sebemenších problémů proměnili. Domácí celek úplně vypadl z utkání a hosté je předčili ve všech herních dovednostech. Výsledkem tohoto byly dvě slepené branky, hosté odskočili na 1:3. Domácí se zmátořili ojedinělou šancí, kdy opět Mráz nadvakrát překonal hostujícího Dostála - 2:3. Tato branka alespoň trochu pozvedla výkon domácích, nicméně po chybě v rozehrávce hosté brankou Zoulíka opět odskočili. Od této branky bylo na ledě pouze jedno mužstvo, a to hostující Spartak. Hosté hráli s lehkostí, výborně se pohybovali a přesně kombinovali, rozebírali obranu domácích na prvočinitele a postupně navyšovali svoje vedení.  Po druhé třetině byl tedy stav utkání 2:6. Třetí perioda pokračovala v trendu, který nastolilo hostující družstvo. Domácí mužstvo ochotně plnilo roli tréninkového sparing partnera a svoji nedůraznou a odevzdanou hrou nekladlo hostům ani náznak odporu. Hosté si hru užívali a postupně navyšovali vedení, domácí pouze kosmeticky upravili výsledek na konečných 4:10. Domácí diváci tak mohli být svědky zřejmě nejhoršího výkonu, jaký za dobu své existence Zubři podali. Boj o pozici, zaručuj,cí play-off, se tedy domácím značně zkomplikoval.

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Telč 2:21 (0:7;1:5;1:9)

Branky Budín, Jiří Škoda, asistence Zelinka 2, Rozmahel T., Urbánek - Berka 4, Lander 4, Chvátal 3, Sokolík 3, Kubát 2, Šťastný 2, Kotrba, Prášek, Šalanda, asistence Prášek 6, Bína 4, Kret 4, Berka 3, Kubát 3, Sokolík 3, Šalanda 3, Chvátal 2, Lander 2, Prokeš, Šťastný, vyloučení 4:4, navíc Fischer (V. Bíteš) 10 minut OT za vražení na mantinel, využití 1:4, v oslabení 0:4, rozhodčí JIří Erat –Tomáš Sibera, Tomáš Mezlík, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Nemocemi zdecimovaný domácí tým nastoupil s minimálním počtem hráčů a to se ještě do hráčského musel obléct náhradní brankář Škoda. Od začátku byli hosté rychlejší, důraznější a především neskutečně efektivní. I když první polovina byla vcelku vyrovnaná, branky stříleli pouze hosté a to i v oslabení, kdy až neuvěřitelně jeli dva hráči hostů na osamoceného domácího brankáře, který po skvělé kombinaci neměl žádný nárok. Do druhé třetiny vstoupili domácí pouze se třemi obránci a na chvíli se brankostroj hostů zastavil. Pak ale přišel zbytečný faul domácího Fischera, což oslabilo už tak oslabený domácí tým, a hosté si ve třetí třetině otevřeli střelnici. Je pravda, že hosté byli hodně aktivní, ale také měli velké štěstí na odražené puky, což pak pro skórující hráče byla polovina práce. Domácí od konce první třetiny doslova čekali na konec utkání, což se projevilo nejen na předvedené hře, ale především na výsledném skóre, které se zastavilo na hrozivých jednadvaceti obdržených brankách. A znovu častěji se nyní nabízí otázka, zda by domácí měli vůbec tuto soutěž hrát, když žádnému soupeři nejsou důstojným soupeřem.

TJ Náměšť nad Oslavou - volno