18. kolo KSM-V, 14. 2. - 16. 2. 2020 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Polička - HC Spartak Velká Bíteš B 6:1 (2:0;3:1;1:0)

Branky Martinů 3, Tobiáš, Lidmila, Kyncl, asistence Kyncl 3, Štěrba 3, Boštík, Martinů - Budín, vyloučení 10:10, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Miroslav Sedlák - Pavel Motýl, Pavel Kopecký, 145 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Spartak nastupoval k tomuto utkání s "povinností" nad posledním celkem tabulky zvítězit. Od začátku byl jasně lepším celkem a hned ve 36. vteřině se ujal vedení. O dvě minuty později to bylo již 2:0, když obě branky vsítil Jaroslav Martinů, více se ale v této části střelecky neprosadil. Soupeř v úvodu druhé dvacetiminutovky snížil, ale Spartak odpověděl ve 24. minutě třetí brankou a konečný účet po 40. minutách byl nakonec 5:1. Ve třetí třetině Jaroslav Martinů šestou brankou dovršil hatrick a to bylo z hokeje vše. Začalo přibývat šarvátek, osobních soubojů a trestná lavice nestačila vychladnout. Co se trestů týče, bylo utkání nerozhodné v poměru 10:10. Tímto vítězstvím si domácí Spartak Polička zajistil účast v play-off.

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 8:3 (2:0;1:1;5:2)

Branky Jambor 3, Šedý 3, Roubal, Lesonický, asistence Lesonický 3, Bednář 3, Stromecký 2, Kozárek 2, Fišer, Roubal, Vybíral, Provaz - Šimon 2, Musil, asistence Mráz, Pavelka, Škorpík, vyloučení 3:3, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Erik Berger, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V první třetině byli ze začátku utkání lepší hosté, ale výborný Vybíral v brance domácích jim žádnou radost ze vstřeleného gólu nedopřál. Naopak domácí se po brankách Jambora radovali dvakrát  a vyhráli první třetinu 2:0. Ve druhé třetině byla hra vyrovnaná. Hosté se dočkali snížení a to dokonce ve vlastním oslabení, když brejk zakončil po nahrávce Mráze Šimon a bylo 2:1. Domácí pak neproměnili několik šancí, až se pak potřetí v utkání trefil Jambor a upravil stav po dvou třetinách na 3:1. Třetí třetina už byla v režii domácích. Po brankách Šedého, Roubala a Lesonického odskočili na 6:1 a rozhodli o osudu utkání. Hosté Musilem snížili na 6:2, aby vzápětí  Šedý zvýšil na 7:2. Do konce utkání pak padly ještě dvě branky, nejprve hostující Šimon snížil na 7:3, a skóre uzavřel svou třetí brankou v utkání na konečných 8:3 domácí Šedý.

TJ Náměšť nad Oslavou - HHK Velké Meziříčí B 8:2 (2:0;4:1;2:1)

Branky Kejda 3, Vysloužil 2, Sklenář, Jirák, Doležal, asistence Miroslav Strnad 3, Kejda 2, Doležal, Špaček 2, Vysloužil, Ošmera, Tomáš Strnad - Dundálek, Šoukal, asistence Tichý, Chlubna, vyloučení 3:4, využití 3:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Jiří Erat - Tomáš Sibera, Tomáš Kotrba, 99 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Domácí tým vstoupil do utkání koncentrovaně a od začátku utkání hosty přehrával. Aktivní napadání rozehrávky hostí vedlo k několika šancím, které ovšem zůstaly nevyužity. Až ve čtvrté minutě našel domácí Doležal za obranou hostí rozjetého Martina Kejdu, který nedal hostujícímu brankáři šanci a domácí tak vedli. Hostující tým se pokusil zareagovat, ale domácí obrana tentokrát fungovala spolehlivě a soupeře do mnoha šancí nepustila. Ani domácí přes řadu příležitostí další branku nepřidali a to až do 18. minuty, kdy Sklenářem bleskově využili první přesilovou hru utkání. S tímto stavem šly týmy do šaten. Druhá třetina navázala na první. Domácí tým měl nadále převahu a pozorně bránil. Hosté, přestože byli aktivnější než v první třetině, si mnoho šancí nevytvořili, a když už, tak je zlikvidoval spolehlivě chytající domácí brankář Máj. Ke změně skóre pomohla domácím druhá přesilovka, kterou střelou přesně do šibenice využil Martin Kejda a zvýšil na 3:0. Minutu poté ovšem hosté snížili, když Dundálek bruslí nasměroval do domácí branky přihrávku Tichého po rychlém protiútoku hostí. Domácí tým to ovšem nerozhodilo a za 40 vteřin už opět vedl o tři branky, když střelou ihned po vhazování Martin Kejda dokonal svůj hattrick. Od té chvíle domácí na ledě dominovali a do konce druhé třetiny přidali další dvě branky Jirákem, který využil i třetí přesilovku domácích a Vysloužilem. Ve třetí třetině se utkání víceméně dohrávalo. Domácí přidali další dvě branky ve 44. minutě tečí Martina Doležala a ve 45. minutě se po uniku podruhé prosadil Radek Vysloužil. Za hosty v polovině poslední třetiny korigoval kapitán Šoukal. Celkový výsledek utkání 8:2, zcela vypovídá o dění na ledě, kdy domácí tým byl v tomto utkání prakticky po celou dobu lepším týmem.

SK Telč - volno