2. kolo KSM-V, 11.- 13. 10. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

SK Telč  -  BK Zubři Bystřice n. Pernštejnem 8:3 (1:1;3:0;4:2)

Branky: Nohava 3, Kret, Berka, Prokop, Theimer, Prášek, asistence Bína 3, Šťastný 3, Theimer 2, Sokolík 2, Smejkal 2, Berka, Kret, Prokeš - Škorpík, Ludvík, Kintr, asistence Mráz, Ludvík, Škorpík, Bednář, Šimon, vyloučení 6:9,  z toho Jakeš (Bystřice) 2+10 minut za vražení na mantinel, využití 4:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Mejzlík -  Jakub Jančí, Patrik Augusta, 146 diváků, hráno na ZS v Telči.

Do utkání vstoupili hráči Telče vlažně a již od třetí minuty prohrávali golem Škorpíka 0:1. Ani to však domácí tým nenabudilo a hráči kupili chybu na chybu, přičemž vrcholem nedůsledné hry byl únik tří hostujících hráčů na osamoceného gólmana. Zodpovědnost na sebe vzal nejzkušenější hráč hostů Mráz, ale domácí gólman A. Havlík své spoluhráče perfektním zákrokem podržel. Domácím se podařilo ještě v první třetině vyrovnat Nohavou, který tak odstartoval své třígólové představení v tomto zápase.  Do druhé třetiny po „mytí hlav“ v kabině domácí nastoupili výrazně aktivněji a zodpovědněji a hosté začali pomalu ztrácet půdu pod nohama. Přesto uklidnění do řad domácích přinesl až gól po dvou kolech nejlepšího střelce soutěže V. Kreta, který chytrou a přesnou střelou z úhlu zaskočil v 26 min. utkání výborně chytajícího gólmana hostů  Libora Dingu. Od této chvíle začali domácí předvádět svou kombinační hru, během dvaceti minut navýšili své vedení až na 8:1 a stadionem se neslo skandování „deset, deset“. Nejenže to hráči nevyslyšeli, ale vlastním uspokojením dovolili soupeři dvěma góly zkorigovat konečný výsledek.

HC Spartak Polička - HHK Velké Meziříčí B 6:2 (1:1;3:0;2:1)

Branky: Hejtmánek 2, Štefka, Boštík, Poul, Martinů, asistence Kyncl, Štěrba, Martinů, Boštík, Poul - Hubl, Vrána, asistence Dundálek, vyloučení 5:8, z toho Petera (V. Meziříčí) a Kyncl Polička) 10 minut OT za nesportovní chování - protesty vůči HR, využití 2:0, v oslabení 1:0, rozhodčí David Kolář – Jan Kopecký, David Kopecký, 165 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Před začátkem utkání byla v den státního smutku uctěna minutou ticha památka našeho nejpopulárnějšího zpěváka Karla Gotta. Hned po úvodním vhazování bylo vidět, že soupeř nebude chtít dát nic zadarmo. Naše hráče o tom přesvědčil v 8. minutě, když ve vlastním oslabení využil chybu v rozehrávce a po sólovém úniku se ujal vedení. Odpověď přišla v 16. minutě, když Boštík překonal jinak výborně chytajícího brankáře hostí. Ve druhé části Spartak skóroval třikrát, z toho dvakrát v přesilových hrách. Ovšem i soupeř měl několik vyložených šancí, které zlikvidoval rovněž dobře chytající Dostál v brance Poličky. Ve třetí třetině Štefka v 5. minutě zvyšoval již na 5:1, ale soupeř o tři minuty později snížil na 5:2. Necelé 4. minuty před koncem střelou po vhazování stanovil Martinů konečné skóre 6:2. I když to tak nevypadalo a ačkoliv měl soupeř osm vyloučených, hrál velice čistě a některé prohřešky byly posuzovány až moc přísně. Domácí konečný výsledek samozřejmě těšil, ale všichni „vysekli“ poklonu soupeři za předvedenou hru. Obzvláště pak brankáři Velkého Meziříčí, který jak už bylo řečeno, chytal výborně a závěrečné gesto, když přijel před domácí fanoušky a zatleskal jim, se jen tak nevidí.

HC Zastávka - TJ Náměšť nad Oslavou 4:3 (1:0;1:2;2:1)

Branky Mikule, Jambor, Stromecký, Šedý, asistence Sedláček, Lučivňák, Jambor - Kejda, Michal Sázavský, Tóth, asistence Petr Bednář, Miroslav Bednář, Miroslav Strnad, vyloučení 3:4, navíc proti domácím nařízeno TS - neproměněno, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Ivan Štětina, Tomáš Balcar, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V dohrávce 2. kola se oba soupeři utkali podruhé během víkendu. Hrál se výborný a rychlý hokej. Domácí se ujali vedení v 8. minutě, kdy využili přesilovou hru, po nahrávce Sedláčka se střelou od modré prosadil Burian. Do konce třetiny měli mírně navrch domácí, ale nic se na stavu 1:0 nezměnilo. Ve druhé třetině měli pro změnu navrch hosté, kteří Kejdou po přihrávce Petra Bednáře v polovině zápasu vyrovnali na 1:1. Ve 33. minutě se ujali vedení po střele Sázavského a asistenci Miroslava Bednáře 2:1. Pak přišli ke slovu domácí a Jamborem ve 39. minutě vyrovnali na 2:2 a tak i skončila druhá třetina.

Třetí třetina nabídla velké drama a výborný hokej. Nejprve ve 42. minutě se krásně trefil po přihrávce Lučivňáka Stromecký a dostal domácí do vedení 3:2. Minutu na to měli hosté šanci vyrovnat. Po sražení hostujícího útočníka bylo nařízeno trestné střílení, domácí brankář Ševčík jej ale chytil. Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou, brankáři tentokrát byli lepší než střelci. Hosté se snažili vyrovnat, ale domácí odolávali. V 58. minutě byl vyloučen domácí Vyhnalík, hosté svou přesilovku umocnili odvoláním brankáře a ve hře 6 na 4 se jim podařilo Tóthem po nahrávce Miroslava Strnada v čase 58:22 vyrovnat na 3:3. Zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, ale domácí v čase 59:59 Šedým po přihrávce Jambora dali rozhodující branku na 4:3.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno