21. kolo KSM-V, 4.- 6. 10. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B – HHK Velké Meziříčí B 0:3 (0:1;0;1;0:1)

Branky Libor Střecha, Tomáš Střecha, Vrána, asistence Štěpánek, Libor Střecha, Šeba, Tůma, Tichý, vyloučení 7:4, z toho Zelinka (Velká Bíteš) 10 minut OT za nesportovní chování, bez využití, rozhodčí Vojtěch Kouba, Tomáš Sibera, 27 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Předkolo nové sezóny začali lépe hosté a po několika slibných příležitostech se zaslouženě i prosadili, od modré se trefil Libor Střecha. Poté se hra vyrovnala, i domácí měli brankové příležitosti, ale ani domácí střelec Škoda si na brankáře hostů nepřišel. Druhá třetina začala opět náporem hostů, kteří byli všude dříve a i v důrazu byli mnohem důslednější. Dlouho domácí Chadim všem střelám odolával, ale po špatném střídání domácích už na přesnou střelu do protipohybu Tomáše Střechy nedosáhl, hosté šli do dvoubrankového vedení. Třetí třetinu už si hosté víceméně hlídali, tu a tam měli šance i domácí, ale šlo spíše o nahazování na brankáře, než o vyložené brankové příležitosti. Osm minut před koncem se po dorážce prosadili hosté potřetí a o výsledku utkání bylo rozhodnuto. A i když se domácí snažili alespoň o čestný úspěch, hostujícího brankáře Šeby se jim překonat nepodařilo. Hosté tak navázali na skvělou loňskou sezónu a připsali si první vítězství.

SK Telč - TJ Náměšť nad Oslavou 9:4 (1:1;4:2;4:1)

Branky Kret 2, jedna z nich z TS, Nohava 2. Berka 2, Kubát. Smejkal. Sokolík, asistence Theimer 3, Berka 2, Bína 2, Sokolík, Prášek, Hejl, Nohava, Kret – Miroslav Bednář 3, Vysloužil, asistence Bauer 3, Miroslav Bednář, Strnad, Tóth, vyloučení 8:10, využití 0:1, rozhodčí Jan Mareček - Tomáš Mareček, Gabriela Šťastná, 158 diváků, hráno na ZS v Telči.

První zápas hokejového ročníku 2019/2020 začal vyrovnanou hrou. Domácí tým vynikal větší rychlostí a  přesnější kombinační hrou, naopak hostující hráči hráli tvrději a urputněji v osobních soubojích a byli rovněž důraznější v brankovém prostoru. První třetina tak skončila zaslouženou remízou 1:1. Na začátku druhé třetiny šli hosté poprvé a naposledy do vedení po druhé brance M. Bednáře. Od tohoto nepříznivého stavu zvýšili domácí hráči úsilí zejména v napadání hostujícího týmu v útočné třetině, vytvořili si tlak a zápas se začal obracet v jejich prospěch, což potvrdili i vstřelením tří gólů v rozmezí pěti minut. Hosté se snažili o rychlé protiútoky do mnohdy otevřené obrany domácích a jen vlastní nepřesnost je připravila o korekci výsledku. Vzhledem k tomu, že do konce druhé třetiny již padl jen jeden gól na každé straně, šlo se do kabin za dvougólového vedení a psychické výhody domácího  celku. Ve třetí třetině dovršil nejlepší hráč hostujícího mužstva Mira Bednář svůj hattrick, ale to již nestačilo na rozjetý domácí tým, který několika pěknými kombinačními akcemi rozebral svého soupeře, potěšil oko diváka a rozhodl zápas ve svůj prospěch. Z domácího týmu zaslouží pochvalu zejména první útok ve složení Berka - Sokolík - Kret a obránce Theimer. Skóre zápasu ukončil perfektně provedeným trestným střílením za faul při úniku Vojty Kreta sám tento útočník.

HC Spartak Polička - HC Zastávka 6:5 (1:1;4:3;1:1)

Branky Poul 2, Hejtmánek, Lidmila, Martinů, Štěrba, asistence Martnů 2, Kyncl 2, Hejtmánek – Fišer 2, Stromecký, Jambor, Mikule, asistence Mikule 2, Sedláčk 2, Švestka, Lesonický, vyloučení 10:6, z toho Štefka (Polička) 2+10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku a Provaz (Zastávka) 10 minut OT za hrubost, využití 0:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Miroslav Sedlák – Jiří Málek, Tomáš Kukla, 130 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Podrobnosti o průběhu utkání nehlášeny.

BK Zubři Bystřice n. P. - volno