3. kolo KSM-V, 18.- 20. 10. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

BK Zubři Bystřice n. Pernštejnem - HC Spartak Polička 5:6 (1:1;0:3;4:2)

Branky Mráz 2, Mach, Zítka, Dudák, asistence Ludvík 3, Zítka, Čejka, Mráz – Kyncl 2, Martinů, Boštík, Vařejčko, Štěrba, asistence Boštík 2, Kyncl, Martinů 3, Vondra, vyloučení 0:2, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí: Marian Fiksa – Tomáš Balcar, Michal Kašpar, 130 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři do utkání s nováčkem soutěže vstoupili o něco lépe a ujali se vedení 1:0, když po kombinaci s Ludvíkem zakončil Mráz. Ve 12. minutě se podařilo hostům srovnat stav na 1:1 z hole Kyncla a to bylo v první třetině vše. Druhá třetina byla pro Zubry katastrofální! Po obrovských chybách Zubři doslova darovali hostům tři branky a tak šli hosté do vedení 1:4 - prosadili se Martinů, Boštík a Kyncl. U Zubrů následně proběhla po rychlých brankách výměna brankářů, za Bena šel do branky Dinga, Zubři byli úplně zaraženi a nic se jim nedařilo. Do třetí třetiny Zubři nenastoupili opět dobře a dostali další branku hned ve 42. minutě na 1:5 a nevypadalo to se Zubry vůbec dobře. Hned o půl minuty později se ale Zubrům podařilo snížit po vyhraném buly Zítky, to střílel přesně Mach a bylo to 2:5. Bohužel hned ve 47. minutě opět po propadnutí jeli hosté tři na jednoho a proměnili z hole Štěrby na 2:6. Poté Zubři konečně zabrali a začali hosty přehrávat. Na 3:6 snižoval po přihrávce Čejky Zítka, poté v 58. minutě snížili Zubři na 4:6, když po kombinaci Mráz - Ludvík a zakončil pěknou střelou Dudák. Poslední branku utkání si připsali Zubři - po nahrávce Ludvíka vstřelil svoji druhou branku v utkání Mráz.

HHK Velké Meziříčí B -  HC Zastávka 4:2 (2:0;1:1;1;1)

Branky Tichý, Dundálek, Vrána, Štěpánek, asistence Libor Střecha 2, Kudláček 2, Pokorný, Hubl – Fišer, Šedý, asistence Jelínek 2, Lesonický, Bednář, vyloučení 4:7, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Ladislav Sobotka – Jan Mareček, Václav Kacetl, 32 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Brankami v první a poslední minutě orámovali domácí hokejisté výhru nad svým soupeřem. Už po 22 vteřinách šli do vedení zásluhou Tichého, kterému přihrávali Pokorný a Libor Střecha. Libor pak měl podíl i u druhého gólu HHK, v páté minutě vyzval ke skórování Dundálka, jenž využil přesilovou hru. Až do konce úvodní části byli meziříčští lepším týmem, ale na stavu utkání už se to nijak neprojevilo. Zastávka nehrála vůbec špatný hokej, avšak její útočné akce končily u domácího brankáře. Druhá třetina nabídla kromě přesilovek vyrovnanou hru a až do její poloviny se neměnilo ani skóre. Ve 29. minutě domácí využili svoji druhou početní výhodu po střele Martina Buriana, asistence si připsali Hubl a Jiří Kudláček. O dvě minuty později vrátil hosty do zápasu Fišer, jenž si počkal nepokrytý u pravé tyčky, nahrávali mu Jelínek s Lesonickým. Poslední část začali hosté náporem ve snaze alespoň srovnat stav utkání. Ve 45. minutě jim zvýšil naději Šedý, který snížil na 3:2, v akci jako pře kopírák při jejich první brance se na to tom podíleli Jelínek s Bednářem. Zastávka poté pokračovala v tlaku do útočného pásma a vyrovnání viselo ve vzduchu. Největší příležitost dostali v 57. minutě, kdy šli domácí do tří a hosté hráli přes minutu přesilovku 5:3. Meziříčští se ale ubránili a 11 vteřin před koncem definitivně rozhodl Štěpánek. Před prázdnou bránu mu přihrál Jiří Kudláček, když ještě Zastávka zkoušela power - play.

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Telč 1:3 (1:1;0;2;-:-)

Branky Zdeněk Rozmahel, asistence Budín - Nohava, Kubát, Bína, asistence Nohava, Šalanda, Šebesta, vyloučení 3:3, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí: Jiří Erat - Patrik Augusta, Vojtěch Kouba, 25 diváků, hráno na UZS ve Velké Bíteši.

I když domácí v dosavadních dvou utkáních vcelku jednoznačně prohráli, s favoritem dlouho drželi krok. Příležitosti pro vstřelení branky měly obě strany, ale jako první se prosadil hostující Nohava, který šikovně sklepnul kotouč ze vzduchu a bekhendem nedal domácímu brankáři šanci. O dvě minuty později dostali domácí možnost dvojnásobné přesilové hry a tu těsně po vypršení prvního trestu využil Zdeněk Rozmahel, který od modré trefil přesně. A i když pak měli hosté mírnou převahu, první třetina skončila nerozhodně 1:1. Druhou třetinu začali lépe hosté, donutili domácí k chybě ve vlastní třetině a skvělou souhrou se dostali do vedení. A když o minutu později opět po chybě vstřelil hostující Šebesta třetí branku hostů, nabrali hosté potřebné sebevědomí do dalšího průběhu utkání. Na hřišti už víceméně vládli, domácí k ničemu vážnějšímu nepouštěli a od vyššího rozdílu skóre držel domácí do té doby výborný Chadim. Ovšem v 32 minutě přišla rozhodující situace celého utkání, střelu hostů vyrazil brankář Chadim nešťastně nad sebe a při pokusu o zachycení kotouče si vykloubil rameno. A jelikož druhý brankář měl v ten samý den svůj pracovní den, nemohli domácí dále v utkání bez brankáře pokračovat. O osudu utkání tak rozhodne STK, ale s největší pravděpodobností bude ponechán výsledek dosažený na hřišti.

TJ Náměšť nad Oslavou - volno