5. kolo KSM-V, 1.- 3. 11. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

BK Zubři Bystřice n. Pernštejnem - TJ Náměšť nad Oslavou 1:5 (1:1;0:3;0:1)

Branky domácích Ludvík z TS - Miroslav Bednář 2, Miroslav Strnad, Sázavský, Petr Bednář, asistence Miroslav Bednář 2, Sázavský, Miroslav Strnad, Tomáš Strnad, Jirák, Sklenář, Kejda, vyloučení 9:5, navíc Musil (Bystřice) a Sklenář (Náměšť) oba 5+20 OK za vzájemnou bitku, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Ivan Štětina, 140 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři do utkání s loňským vítězem soutěže nevstoupili dobře. Hosté na Zubry doslova vlétnuli a byli ze začátku lepším týmem. V 11. minutě to vyústilo v branku pro hosty, kdy od modré vystřelil Strnad. Se Zubry to mohlo být daleko horší, ale výborný Dinga všechny šance hostů zlikvidoval. Poté se Zubři vzchopili a ve druhé polovině třetiny byli vyrovnaným týmem. Měli i dvě velké příležitosti na vstřelení branky, které bohužel neproměnili. V 17. minutě bylo po faulu na Ludvíka nařízeno trestné střílení, které Ludvík proměnil a srovnal stav utkání na 1:1. Do konce úvodní třetiny už branka nepadla. Druhá třetina byla už vyrovnanější se šancemi na obou stranách. Ve 28. minutě se podařilo hostům v přesilové hře jít do vedení na 2:1, pak měli Zubři šance na vyrovnání, které neproměnili, naopak ve 33. minutě při kličce sjel útočníkovi hostů puk z hole a šťastně zapadl za záda Dingovi - 1:3. Ve 38. minutě se podařilo hostům, po nedůrazu Zubrů v před brankovým prostorem, dorazit puk Bednářem a zvýšil na 1:4. Od poloviny druhé třetiny se začala hra zbytečně přiostřovat a nakonec stav po dvou třetinách byl 1:4 pro hosty. Do třetí třetiny šli Zubři s odhodláním ještě utkání zvrátit, avšak na velice dobře hrajícího soupeře to nestačilo a hosté zvýšili hned ve 42. minutě na 1:5. Poté přišlo na řadu pár nepěkných zákroků, které rozhodčí nechal bez trestu a to vyústilo nejprve bitkou v 50. minutě a poté řadou dalších zbytečných zákroků a také vyloučení. Další branka v utkání nepadla a ještě minutu před koncem vyhroceného zápasu okořenila zápas druhá šarvátka. Za třetí třetinu bylo rozdáno neuvěřitelných 66 trestných minut v poměru 35:31. Jak již bylo zmíněno výše, kdyby rozhodčí neponechával některé zákroky oboustranně nepotrestané, tak mohlo utkání probíhat slušně a nemuselo se zbytečně vyhrotit.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 5:7 (1:3;3;2;1:2)

Branky Budín 3, Urbánek, Zelinka, asistence Odvářka, Zelinka - Svoboda 2, Šedý 2, Fišer, Kozárek, Stromecký, asistence Lesonický 2, Šedý 2, Svoboda, Kozárek, Fiala, Sedláček, Vyhnalík, Mikule, Kousal, Šlegl, vyloučení 6:7, navíc Svoboda (Zastávka) 10 min OT za nesportovní chování, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Sibera - Tomáš Mezlík, Zbyněk Pekárek, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Souboj dvou týmů z konce tabulky nabídl vcelku atraktivní utkání pro diváky, ovšem zase ne tak atraktivní pro trenéry. Zápas plný chyb na obou stranách začali lépe hosté díky dorážce Kozárka. Domácí sice o dvě minuty později vyrovnali přesnou střelou Budína do šibenice, hosté si však díky dvěma trefám Šedého vzali vedení zpět. Druhá třetina byla obdobou té první, z velké chyby hostů snížil na rozdíl jedné branky Zelinka, ovšem během padesáti vteřin odskočili hosté dokonce o tři branky, kdy se postupně trefili Svoboda a Fišer. Třetinu hranou téměř bez obran domácí opět zdramatizovali, když se dvakrát trefil Budín a završil tak svůj hattrick. Do třetí třetiny vstoupili domácí s velkou touhou vyrovnat, což se jim povedlo pět minut před koncem, kdy v přesilové hře doslova dotlačil puk do branky Urbánek. Zdálo se, že zápas skončí nerozhodně, ale již o minutu později vystřelil přes domácího obránce Svoboda a jeho střela zapadla za překvapeného Loukotu. Tato branka byla nakonec vítězná, neboť při power-play domácích se ještě trefil do prázdné branky Stromecký. Domácí tak jsou nadále bez bodu a další zápas odehrají na ledě vítězů předešlých ročníku Náměště nad Oslavou.

SK Telč - HC Spartak Polička 6:7 (1:3;2:2;3:2)

Branky Berka, Prokeš, Bína, Kret, Smejkal, Sokolík, asistence Kret 2, Sokolík 2, Berka 2, Smejkal, Theimer - Štefka 2, Kyncl 2, Martinů 2, Vondra, asistence Kyncl 2, Boštík 2, Martinů, Štefka, Augustin, Vařejčko, Cihlář, vyloučení 12:12, navíc Sokolík (Telč) 10 minut OT za nesportovní chování, Theimer (Telč) 10 minut OT za vražení na hrazení, Kyncl (Polička) 5+OK do konce utkání za sekání, využití 3:5, v oslabení 0:1, rozhodčí Jan Mareček – Patrik Augusta, Gabriela Šťastná, 197 diváků, hráno na ZS v Telči.

Na zimním stadionu v Telči se v sobotu odehrálo utkání mezi prvními dvěma celky tabulky. Od začátku utkání probíhalo ve velmi nervózním duchu se spoustou nepřesností, faulů a nevyužitých šancí. Hosté šli v 8. minutě do vedení po využité přesilovce, domácí ve 12. minutě srovnali. Ve 14. minutě skórovali hosté v oslabení, v čase 19:55 využili dvojnásobnou přesilovku a uzavřeli tak skóre první třetiny na 1:3. Na počátku druhé třetiny ve 24. minutě využili přesilovku 5:3 i domácí, když od modré prostřelil hostujícího gólmana Prokeš. Poté hosté mezi 33. a 35. minutou dvakrát skórovali, z toho jednou opět v přesilovce a odskočili domácím na třígólový rozdíl. Domácí se ale nevzdávali a v 37. minutě snížili po akci Bíny s Berkou na skóre 3:5 a tím gólový účet druhé třetiny uzavřeli. Třetí třetina začala přesilovkovým gólem domácího Kreta ve 44. minutě a ten tím odstartoval přetahovanou o rozdílový gól. Hosté opět v přesilovce v 50. minutě odskočili na dva góly, domácí v 53. minutě kontrovali a snížili na rozdíl jednoho gólu, když vstřelil gól Smejkal. Hosté ale v 56. minutě využili po páté přesilovku a stav byl 5:7. V 57. minutě byl vyloučen na 5 minut + do konce zápasu hostující Kyncl, domácí odvolali gólmana Havlíka z brány a využili v čase 59:00 svoji třetí přesilovku v zápase. V poslední minutě měli domácí ještě jednou obrovskou šanci, ale tu se jim nepodařilo využít a tak skončila jejich neporazitelnost, když prohráli s mladým týmem Poličky po výsledku 6:7.

HHK Velké Meziříčí B - volno