6. kolo KSM-V, 8.- 10. 11. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Zastávka - SK Telč 5:4 (1:1;2:2;2:1)

Branky Jambor 2, Lesonický,  Lučivňák, Jelínek, asistence Fiala, Jelínek, Švestka, Šedý - Sokolík 2, Šalanda, Šťastný, asistence Berka 2, Kret, Prášek, vyloučen 8:8, navíc nařízeno TS proti domácím (proměněno), využití1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Sibera - Marek Tichý, Jiří Erat, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V utkání 6. kola přivítali domácí hráče Telče. Ve vyrovnaném zápase se ujali vedení domácí, když využili přesilovou hru, autorem branky byl Lesonický, který tečoval Fialovu střelu. Hosté pak přidali a výsledkem bylo vyrovnání z hole Sokolíka po přihrávce Berky. Do konce první třetiny měli navrch oba brankáři a tak další branka nepadla. Druhou třetinu začali hosté náporem, ale domácí i díky výbornému Vybiralovi v brance, odolávali. Skóre se měnilo až v 31. minutě, kdy se prosadil opět kapitán hostů Sokolík a dostal hosty do vedení 1:2, asistovali mu tentokráte Berka a Kret. Pak zvýšili svou aktivitu domácí a výsledkem bylo vyrovnání z hole Lučivňáka po spolupráci s Jelínkem a Švestkou na 2:2. Za necelou minutu byl při úniku faulován Jambor a sám pak proměnil nařízené trestné střílení a zíáskal pro domácím vedení 3:2. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou a diváci se nenudili. 13 vteřin před koncem druhé třetiny se šťastně s pomocí teče domácího Fišera po přihrávce Práška trefil Šalanda a vyrovnal na 3:3. Tímto brankovým popměrem také skončila druhá třetina. Ve třetí třetině začali lépe domácí a po brankách Jelínka a Jambora, kterému asistoval Šedý, se ujali vedení 5:3. Hosté Šťastným snížili osm minut před koncem a zadělali na drama. Přes několik šanci na obou stranách a závěrečnou power-play hostů se už ale skóre nezměnilo.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš B 7:1 (3:0;2:1;2:0)

Branky Krčál  2, Petr Bednář, Michal Sázavský, Sklenář, Kejda, Miroslav Strnad, asistence Miroslav Bednář 5, Janoušek, Špaček, Tomáš Strnad, Kejda - Budín, asistence Dočkal, Odvářka, vyloučení 3:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Michal Kašpar, Ivan Štětina, 103 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Hosté přijeli v minimální sestavě a snažili se proti domácímu týmu uhrát slušný výsledek. Domácí byli lepším týmem po celou dobu utkání, a to se jim také podařilo vyjádřit brankami. Někdy to přeháněli s kombinací a zbytečně se snažili dostat puk za záda hostujícího brankáře po složitých pokusech, když řada akcí mohla být raději zakončena rychlou střelou. Skóre postupně narůstalo a celý zápas proběhl v režii domácího týmu, ve třetí třetině se utkání již jen dohrávalo a hosté rezignovali na jakýkoli obrat ve hře.

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. Pernštejnem 3:7 (0:2;1:4;2:1)

Branky Dundálek, Libor Střecha, Smejkal, asistence Štěpánek, Kudláček, Barák – Musil 3, Bednář, Šimon, Peňáz, Ludvík, asistence Škorpík 3, Bednář 2, Šimon, Mach, vyloučení 6:5, využití 1:2, v oslabení 0:0, střely na branku 39:32, rozhodčí Marian Fiksa - Michal Kašpar, Petr Janoušek, 32 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

V sedmé minutě už vedli hosté 2:0, když využili dvě po sobě jdoucí přesilovky. Tu první, 4 proti 3, zužitkoval Musil po přihrávce Škorpíka a v té následné, 5 na 4, skóroval Bednář s přispěním Šimona. Domácím hokejistům čtrnáctidenní herní pauza evidentně neprospěla a celou úvodní část marně hledali protizbraň na rychlý nátlakový hokej svého soupeře. Ubránili sice ještě další dvě oslabení, ale to bylo z jejich strany asi tak všechno. Od začátku prostřední části se dění na ledě úplně změnilo. Meziříčští zatlačili Zubry do vlastního pásma a ti jenom díky Benovi ve své bráně deset minut odolávali. Až ve 30. minutě dotlačil Dundálek puk za Benova záda, když mu asistoval Štěpánek. Následné čekání na vyrovnání stavu vzalo za své o čtyři minuty později, domácí obrana totiž nechala příliš prostoru dvojici Bednář, Šimon a druhý jmenovaný zvýšil na 1:3. Hráče HHK tato branka natolik rozhodila, že si během dalších pěti minut nechali nasázet další tři góly. Úspěšnými střelci Bystřice byli postupně Peńáz, Musil a Ludvík.

V poslední třetině si hosté už jenom víceméně hlídali svůj náskok a nechávali svého soupeře, ať se snaží. A domácí se také snažili ještě alespoň něco zachránit. Ve 45. minutě využil početní výhodu Libor Střecha po nahrávce Jiřího Kudláčka. V 50. minutě upravil na rozdíl tří gólů Smejkal s asistencí Baráka a zdálo se, že závěr utkání bude ještě zajímavý. To by ovšem meziříčští nesměli vyrobit totální kiks. V 54. minutě jejich obránce našel mezi kruhy bystřického Musila, který svým hattrickem nepohrdl. Béčko HHK tak letos potřetí prohrálo a potřetí to bylo díky výpadku ve druhé desetiminutovce druhé třetiny!

HC Spartak Polička - volno