7. kolo KSM-V, 15.- 17. 11. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 3:4 (1:0;2:1;0:3)

Branky Odvářka 2, Poledna, asistence Urbánek 2, Fischer Ondřej, Budín, Holík, Rozmahel - Dundálek, Střecha L., Kudláček, Barák, asistence Malec 2, Libor Střecha 2, Štěpánek 2, Dundálek, Vrána, vyloučení 11:7, využití 2:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tomáš Mareček - Jakub Jančí, Gabriela Šťastná, 32 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Druhý zápas dvou rivalů ze sousedních měst začal opatrně a obě mužstva se spíše soustředila na obranu, o něco více šancí měli v prvních deseti minutách hosté, kteří byli důraznější v osobních soubojích. Ujala se ale až akce domácího týmu, kdy Odvářka dorazil do brány vyražený kotouč. Zbytek třetiny byl ve znamení obou brankářů. Druhá třetina začala dlouhou přesilovkou pět na tři, která byla ještě umocněná faulem domácího brankáře. Dvě vteřiny před vypršením všech trestů se z dorážky prosadil Dundálek, a to jako by domácí nastartovalo k lepšímu výkonu. Skvělou střelou od modré čáry opět vrátil domácím vedení Odvářka a třetí branku opět v přesilové hře odskočili domácí na dvě branky, střelu od modré šikovně tečoval Poledna. Do třetí třetiny tak šli domácí s velmi dobrým náskokem. Ten ovšem již ve třetí minutě snížil Střecha z přesilové hry a o dalších pět minut později vyrovnal svým důrazem Kudláček. A aby to pro domácí nebylo málo, z nenápadné akce strhl vedení na stranu hostů Barák, do konce zápasu zbývalo dvě a půl minuty. Z šoku se již domácí nevzpamatovali, nepomohl ani oddechový čas a následná hra pět na tři. Domácí tak utrpěli další porážku, která jim na sebedůvěře vůbec nepřidá.

HC Spartak Polička - HC Zastávka 5:1 (0:0;2:0;3:1)

Branky Kyncl 2, Boštík, Nunvář, Holec, asistence Hnát, Boštík, Holec, Martinů, Zoulík, Štefka, Štěrba - Fišer, asistence Stromecký, vyloučení 2:7, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dominik Kalina - Jakub Motl, Pavel Motýl, 148 diváků, hráno na ZS v Poličce.

Začátek a následně pak celé utkání bylo sehráno ve vysokém tempu, kdy se obě mužstva snažila útočit a zapomínala na obranu. Z toho pak často docházelo k sólovým únikům. V 11. minutě hrál Spartak přesilovku, ve které měl dvě velké šance na skórování, ale nepovedlo se. V momentě, kdy hráč Zastávky naskakoval z trestné lavice, provinil se jeho spoluhráč dle rozhodčích znovu a mělo přijít další vyloučení. Jenže faulovaný domácí hráč Jarda Holec v duchu fair-play rozhodčímu oznámil, že faulován nebyl a tak hra pokračovala dál 5 na 5. Mimo jiné, Jarda Holec byl asi před čtyřmi lety ještě jako junior odměněn cenou fair-play právě po takovéto situaci. Do konce první části byl ve vyložené šanci domácí Kyncl a následně pak Martinů netrefil prázdnou branku. Ale i soupeř zahrozil, jenže výborně chytající domácí Dostál byl proti a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0. Posledně jmenovaný podržel své spoluhráče několikrát hned v úvodu druhé části, když si domácí Spartak vybral slabší chvilku. V 8. minutě v přesilové hře Boštík z vlastní třetiny našlápl k velkému sólu a jeho blafák skončil v síti hostů. V dalším průběhu mohli spoluhráči opět děkovat Dostálovi v brance, který po několika vyložených šancích udržel čisté konto. No a pak přišla 13. minuta, kdy se z trestné lavice vracel domácí Nunvář, na kterého obrana hostí zapomněla, a který nikým nehlídán dostal přihrávku na červenou čáru. Následné sólo zakončil přesnou střelou do levého růžku brankáře hostí a stanovil tak konečné skóre po čtyřiceti minutách na 2:0. A to ještě těsně před koncem Jakub Cihlář mohl zvýšit, ale jeho únik zůstal nevyužit. Třetí třetina začala velice dobře pro Poličku, když ve 4. minutě po krásné kombinaci Holec - Kyncl posledně jmenovaný zvýšil na 3:0 nádhernou střelou pod „víko“. O dvě minuty později zaúřadoval opět bezchybně chytající Dostál, když zlikvidoval soupeřův další sólový nájezd. Vzápětí přichází další situace na cenu fair-play. Soupeř fauluje a domácí Boštík po vzoru Jaroslava Holce přiznává rozhodčímu, že faulován nebyl a hra pokračuje dále 5 na 5. Zbývalo deset minut do konce, když se v rozmezí jedné minuty nejdříve trefil J. Holec a následně pak Kyncl. O čisté konto dvě a půl minuty před závěrem připravil domácího brankáře Dostála čestnou trefou Fišer a stanovil tak konečné skóre 5:1. Obě mužstva předváděla pěkný hokej, ale vyzdvihnout je třeba oba brankáře, hostující Ševčík, ačkoliv pětkrát inkasoval, chytal velice dobře.

SK Telč - TJ Náměšť nad Oslavou 7:2 (3:0;2:1;2:1)

Branky Kret 2, Sokolík, Tušer, Nohava, Šťastný, Bína, asistence Sokolík 3, Berka 2, Smejkal 2, Kret, Bína, Tušer - Sázavský, Miroslav Bednář, asistence Kejda 2, Miroslav Bednář, vyloučení 10:12, využití 3:1, v oslabení 0:0, rozhodčí  Jakub Jančí - Tomáš Mareček, Patrik Augusta, 223 diváků, hráno na ZS v Telči.

Hned od prvních minut se před více než 200 diváky hrál rychlý a pohledný hokej. Domácí museli po dvou porážkách v řadě zabrat a hosté v úvodu v ničem nezaostávali. Když ale v sedmé při početní převaze a  následně v jedenácté minutě vstřelili domácí dva góly, oba po pěkných kombinačních akcích prvního útoku Kret - Sokolík - Berka, začali diktovat tempo zápasu zejména oni. Až do poloviny utkání předváděli hráči Telče včetně gólmana Adama Havlíka svůj nejlepší výkon v sezóně  a skóre tak narostlo postupně až na 5:0.  Bohužel za tohoto stavu domácí polevili, začali chybovat a  hostům dovolili snížit, nejdříve v 35. minutě a poté, po dobře sehrané přesilovce v čase 47:01, na 2:5. Naštěstí, dvěma slepenými brankami v rozmezí 19 vteřin v 51. minutě, nedovolili domácí hostům z Náměště závěr zápasu zdramatizovat  a utkání dovedli k přesvědčivému vítězství.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno