8. kolo KSM-V, 22.- 24. 11. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HC Spartak Polička - TJ Náměšť nad Oslavou 3:7 (1:4;2:1;0:2)

Branky Zoulík, Lidmila, Martinů, asistence Štěrba, Lukáš Hejtmánek – Miroslav Bednář 2, Tóth 2, Tomáš Strnad, Bauer, Kohút, asistence Tóth 2, Michal Sázavský 2, Miroslav Bednář, Tomáš Strnad, Krčál, vyloučení 6:11, z toho Strnad 2+2 minuty za hrubost, navíc Jirák (Náměšť) 10 minut OT za nesportovní chování - protesty vůči HR, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Miroslav Sedlák – Jiří Motálek, Radek Vašátko, diváků 185, hráno na ZS v Poličce.

Spartak se sice ve 3. minutě utkání ujal tečovanou střelou od modré čáry vedení, ale v dalším průběhu předvedl asi nejhorší výkon v této sezoně. Naopak soupeř byl ve všem rychlejší a hokejovější. Proto se mu také povedlo v 7. minutě vyrovnat a po konci první dvacetiminutovky vedl již 1:4. Čtvrtý gól v 18. minutě vyhnal z branky domácího Kekulu, kterého vystřídal Dostál. Úvod druhé části vyšel lépe Spartaku, když v dlouhé pětiminutové přesilovce snížil na 2:4. Ještě veselejší to bylo ve 13. minutě, když Jaroslav Martinů snížil na rozdíl jediné branky, jenže soupeř za 35 vteřin zvýšil na 3:5. V tento moment na domácí padla „deka“ a nešlo vůbec nic. V závěrečné třetině Náměšť ještě přidala dvě branky a nebýt v posledních deseti minutách Dostála v brance domácích, mohla být prohra ještě vyšší. Od loňské sezony buduje HC Spartak Polička nový tým, který je velice mladý. V tomto utkání nastoupilo osm juniorů z celkového počtu devatenácti hráčů. Jen pro srovnání - nejmladší ze soupisky domácího Spartaku byl Boštík -17 let a nejstarší Štěrba - 23 let. Soupeř měl nejmladšího Bednáře 20 let a naopak nejstarší byl Sázavský se 44 lety a Miroslav Strnad se 43. lety. Celkový věkový průměr činil u Spartaku Polička 20 let a u Náměště 30 let. Loňský vítěz této soutěže v Poličce zaslouženě zvítězil a patří mu gratulace.

SK Telč - HHK Velké Meziříčí B 3:2 (2:1;1:1;0:0)

Branky Bína 2, Berka, asistence Nohava 2, Šťastný, Kret, Chvátal - Barák, Šoukal, asistence Malec, Hubl, vyloučení 9:8, navíc Peterka (V. Meziříčí) 10 minut OT za nesportovní chování - zpochybnění výroku HR, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Michal Suchý - Vojtěch Kouba, Jakub Jančí, 167 diváků, hráno na ZS v Telči.

Domácí vstoupili do sobotního zápasu s elánem a nasazením. Hráli rychlý kombinační hokej, dařilo se založení útoku a přechod přes střední pásmo, čímž se dostávali do pěkných brankových příležitostí, které ale až do osmé minuty zůstávaly nevyužity. V té otevřel skóre Berka, který chytře tečoval Šťastného střelu od modré. V jedenácté minuté po křížné přihrávce Nohavy do středního pásma se dostal do brejku Bína a svůj samostatný nájezd bezpečně proměnil. Hosté ale nesložili zbraně a v přesilové hře zůstal před brankou zcela osamocený Barák a po přihrávce Malce zpoza brány zakončil k tyči nabídnutou příležitost. I když do konce třetiny gól již nepadl, hrál se dál velmi dobrý hokej s šancemi na obou stranách. Druhá třetina však byla zejména ze strany domácích jako den a noc. Ubrali na tempu a toho využili hosté k vyrovnání ve  24. minutě Šoukalem po nahrávce Hubla. Následovaly dvě přesilovky hostů a následně dvě přesilovky domácích, hra se rozdrobila a ztratila přesnost. Domácí je odehráli tak špatně, že se začal z hlediště ozývat pískot. Z početní výhody vytěžili jen jednu střelu. Naštěstí při návratu vyloučeného hostujícího kapitána Šoukala na led nahrál Nohava před prázdnou bránu Chvátalovi, ten sice prováhal střelu do odkryté brány, ale přesnou přihrávkou na hokejku překvapeného Bíny se puk přece jen dostal za brankovou čáru hostujícího brankáře Šeby. Bohužel ani tento šťastný gól domácí neprobudil z letargie a další nabídnutou přesilovku před odchodem do kabin „proměnili“ po zbytečných faulech v oslabení tři na čtyři a následně tři na pět. Po průvanu v kabině domácích, kdy se snad třásla i podlaha v hledišti zimního stadionu, nastoupili hráči Telče do třetí třetiny s cílem ustát dvojnásobnou přesilovku soupeře a poté nedovolit stále více nebezpečnějšímu týmu z Meziříčí vyrovnat. To se po zodpovědné hře podařilo a úroveň a dramatičnost zápasu ve třetí třetině i přesto, že nepadla žádná branka, musela diváky uspokojit. Jediné zaváhání domácích při chybném vyhození, po kterém přišla stoprocentní šance hostů, kryl spolehlivý domácí gólman Adam Havlík.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 1:9 (0:4;0:1;1:4)

Branky Odvářka, bez asistence - Ludvík 2, Bednář 2, Kintr, Peňáz, Musil, Šimon, Jakeš, asistence Šimon 3, Kintr 2, Peňáz 2, Bednář, Musil, Ludvík, Jakeš, Tomášek, Jan, vyloučení 4:1, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Marian Fiksa - Tomáš Balcar, Michal Kašpar, 31 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Utkání 8. kola mělo jednoznačný průběh – hosté od úvodních minut určovali tempo hry, byli aktivnější, vyhrávali většinu osobních soubojů a v polovině první třetiny vedli již o 3 branky. Příležitostné šance domácích s přehledem likvidoval brankář hostů, a když hosté z Bystřice využili přesilovou hru, skončila první třetina 0:4 z pohledu domácích. Ve druhé třetině se hra vyrovnala. Domácí měli několik dobrých příležitostí, gól však vstřelili opět pouze bystřičtí hokejisté. Ve třetí třetině domácí svou laxní a odevzdanou hrou umožnili hostům čtyřikrát skórovat. Bítešské béčko sice zapsalo čestný úspěch v podobě vstřelené branky, nadále je však na chvostu tabulky bez jediného bodu a tento zápas mu hrubě nevyšel.

HC Zastávka - volno