9. kolo KSM-V, 29.11.- 1. 12. 2019 - sezóna 2019 / 2020

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Polička 6:2 (0:1;3:0;3:1)

Branky Jiří Kudláček 2, Libor Střecha, Štěpánek, Chlubna, Peterka, asistence Dundálek 2, Libor Střecha, Štěpánek, Barák, Jiří Kudláček, Tůma, Malec, Tichý – Lidmila, Poul, asistence Vařejčko, Martinů, Cihlář, Jakub, střely na branku 41:21, vyloučení 5:5, navíc Vařejčko (Polička) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:0, v oslabení 2:0, rozhodčí Tomáš Sibera - Jan Mareček, Patrik Augusta, 58 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Úplně stejným výsledkem oplatili domácí hokejisté porážku svému soupeři z jejich předchozího utkání. Od úvodního hvizdu se tlačili před Dostálovu bránu, ovšem těch pár vyložených šancí, které si vytvořili, gólman Poličky s přehledem pochytal. Jeho spoluhráči se soustředili na pozorné bránění a spoléhali na rychlé protiakce do otevřené obrany HHK. Ve 13. minutě se jim jedna z nich podařila proměnit zásluhou Lidmily po asistenci Vařejčka. Do konce třetiny pak pokračoval nápor domácích, který jim však, tak jako předtím, nic nepřinesl. Jinak už tomu bylo ve druhé části. Hned při prvním útoku vyrovnal Štěpánek po dorážce střely Libora Střechy, na níž mu nabil Dundálek. Podstatně veseleji bylo domácím o šest minut později, kdy je poslal do vedení Jiří Kudláček po nahrávkách Malce se Štěpánkem. Ve 34. minutě hráli hosté svoji třetí přesilovou hru. Ty dvě předchozí odehráli prachbídně a v té aktuální si navíc nechali ujet Baráka s Kudláčkem a Jiří svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Do konce třetiny už se nic podstatného neodehrálo a tak rozhodnout se mělo až po přestávce. Jak vstoupili do druhé třetiny meziříčští, stejně do té třetí vlétla Polička. Už v její úvodní minutě snížil na rozdíl jediné branky Poul s přispěním Jakuba Cihláře a Martinů. Žádné drama se ale nekonalo. O dvě minuty později předvedli hostující hráči svoji další „skvělou“ přesilovku a po úniku Tichého s Dundálkem dokončil jejich dílo Libor Střecha čtvrtým gólem domácích. Ve 47. minutě zvyšuje na 5:2 Chlubna po přihrávce Jiřího Kudláčka a tím definitivně rozhodl o výsledku utkání. První vyloučení Spartaku ještě potrestal v 52. minutě ranou od modré Peterka přímo z vyhraného buly Martinem Tůmou. Snahu o vylepšení skóre si pak hokejisté z Poličky kazili dalšími fauly a tak na změnu stavu už nedošlo. Jejich ojedinělé pokusy zneškodnil Miroslav Pestr, který si tak odbyl ve svých 18 letech úspěšnou premiéru mezi dospělými.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - SK Telč 2:1 (0:1;2:0;0:0)

Branky Mráz, Bednář, asistence Škorpík, Ludvík, Peňáz - Sokolík, asistence Tušer, vyloučení 13:13, navíc Sokolík 10 minut OT za nesportovní chování a Kret 2+10 minut OT za hru vysokou holí (oba Telč), využití 2:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Erik Berger - Tomáš Balcar, Michal Kašpar, 195 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři vstoupili do utkání s odhodláním zvítězit. Bohužel byli Zubři v úvodní třetině čtyřikrát vyloučeni a hosté jednu z dvojnásobné přesilové hry využili a šli do vedení. To bylo v úvodní třetině vše. Ve druhém dějství bylo opět hodně vyloučení na obou stranách. Brankově z toho vyšli lépe Zubři. Srovnání přišlo ve 27. minutě po kombinaci Škorpík - Ludvík a zakončil Mráz. Hned ve 29. minutě šli Zubři do vedení po brance Bednáře. Ve třetí třetině opět bylo velké množství vyloučení a došlo i na dva osobní tresty ke konci utkání, kdy hráč hostů tvrdě udeřil Bednáře do obličeje holí a vyfasoval tak desetiminutový trest. Zubři velké šance neproměnili, navíc je podržel výborně chytající Beno a tak tři body zůstali Zubrům.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Zastávka 5:7 (0:4;4:3;1:0)

Branky Petr Bednář, Sklenář, Vysloužil, Bauer, Jiří Krčál, asistence Jiří Krčál, Bauer, Sázavský, Němec, Vysloužil, Kejda - Jelínek 2, Šedý, Bednář, Provaz, Fišer, Vyhnalík, asistence Mikule 2, Stromecký 2, Bednář, Lesonický, vyloučení 6:9, využití 1:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Tomáš Sibera – Tomáš Mezlík, Michal Maar, 68 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Domácí hráči nastoupili k utkání s odhodláním navázat na povedený výkon v předešlém utkání, jenže stal se přesný opak. Hosté ze Zastávky v první třetině chytře trestali hrubé chyby domácích. V první třetině byly šance na obou stranách, ale góly padaly jen do domácí klece. A tak po brankách Šedého, Bednáře, Jelínka a Provaze šli do kabin spokojenější hosté, kterým tato třetina absolutně vyšla. Ve druhé třetině se po necelé minutě podařilo domácím vstřelit branku, po asistenci Krčála pálil Petr Bednář. Další gól za domácí vstřelil David Sklenář po asistencích Bauera a Kejdy. Když na 3:4 snižoval domácí hráč Vysloužil po asistenci od Sázavského, který naskočil do hry z trestné lavice, zdálo se, že vyrovnání je na spadnutí. Jenže to by domácí nesměli vytvářet hrubé chyby v rozehrávce. Hosté opět trestali a tak i když druhou třetinu domácí vyhráli 4:3, na ukazateli skóre svítil stav 4:7. Ve třetí třetině se domácí snažili o vyrovnání, ale naráželi na tvrdou obrannou hru hostů. Domácím se tak podařilo vstřelit branku jen v početní převaze. To bylo ale ze strany domácích vše, zbytečným vylučováním se připravili o závěrečný nápor. Hosté ze Zastávky už žádné drama nepřipustili a zkušeně si pohlídali závěr utkání.

 

HC Spartak Velká Bíteš B - volno